ΣΧΕΣΕΙΣ

Η θεωρία των 3: Στη ζωή μας αγαπάμε 3 φορές και τι μαθαίνουμε κάθε φορά

Το πιστεύεις;
Από το NEWSROOM
Η θεωρία των 3: Στη ζωή μας αγαπάμε 3 φορές και τι μαθαίνουμε κάθε φορά
@lotteegs

Υπάρχει μια θεωρία ότι σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, θα ερωτευτούμε τρεις φορές, σε τρία διαφορετικά στάδια της ζωής μας. Κάθε αγάπη είναι εντελώς μοναδική από την άλλη και μας διδάσκει κάτι διαφορετικό που διαμορφώνει το άτομο που γινόμαστε. Το πιστεύεις;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τρία είδη αγάπης είναι η πρώτη αγάπη, η έντονη αγάπη και η άνευ όρων αγάπη. 

Η Πρώτη Αγάπη

Αυτή η αγάπη μοιάζει με παραμύθι. Είναι αυτή η ολοζώντανη αγάπη κουταβιών και εκείνη που, εκείνη τη στιγμή, νομίζεις ότι θα διαρκέσει για πάντα. Συχνά βιώνουμε την πρώτη μας αγάπη στο γυμνάσιο και συνήθως τελειώνει επειδή οι δύο άνθρωποι είτε χωρίζουν είτε λόγω κάποιου ασήμαντου επιχειρήματος ότι η σχέση απλά δεν είναι αρκετά δυνατή για να αντέξει. Αυτή η αγάπη είναι συνήθως πιο επιφανειακή, με μεγαλύτερη σημασία στο πώς μπορεί να φαίνεται η σχέση στους άλλους. Αν και σίγουρα αισθάνεται σαν αληθινή αγάπη εκείνη τη στιγμή, δεν είναι συνήθως η βαθιά, ωμή αγάπη που θα βιώσετε αργότερα. Το σπάσιμο της καρδιάς μπορεί να αισθάνεται τεράστιο, αρχικά, αλλά συνήθως αναρρώνετε γρήγορα από αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι μαθαίνουμε: Ότι το να ερωτεύεσαι είναι το πιο απίστευτο συναίσθημα στον κόσμο, αλλά ότι δεν διαρκούν όλες οι σχέσεις για πάντα και σίγουρα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται στις ταινίες.

Η Έντονη Αγάπη

Αυτή είναι η δεύτερη αγάπη, και συνήθως είναι αυτή που ανατρέπει τον κόσμο μας. Καθώς πέφτουμε σε αυτή την έντονη ιστορία αγάπης, η σχέση γίνεται καθρέφτης στην ψυχή μας: βλέπουμε όλες τις ανασφάλειές μας, τις ανάγκες μας και τις επιθυμίες μας να κοιτάζουν πίσω μας. Σε αυτή τη σχέση, μπορεί να βιώσουμε ζήλια, φόβο και αμφιβολία για τον εαυτό μας που δεν έχουμε νιώσει ποτέ πριν. Η σχέση έρχεται με τρελά σκαμπανεβάσματα.

Συχνά προσπαθούμε να διαμορφώσουμε το άλλο μισό στον τέλειο σύντροφό μας και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τον εαυτό μας για να γίνει δικός τους. Αυτή είναι η αγάπη που μοιάζει με τρενάκι του λούνα παρκ και αυτή που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε περιφρουρημένοι, δυσπιστία και πληγωμένοι. Ο πόνος από αυτή τη σχέση μπορεί να είναι απερίγραπτα οδυνηρός, αλλά είναι επίσης μέσα από αυτό το σπαραγμό που πραγματικά μεγαλώνουμε, αλλάζουμε και εξελισσόμαστε ενώ βρίσκουμε την εσωτερική δύναμη και την ανθεκτικότητα που δεν γνωρίζαμε ότι είχαμε.

Τι μαθαίνουμε: Τι θέλουμε από την αγάπη και τι όχι.

Η άνευ όρων αγάπη

Αφού συνέλθουμε από το σπαραγμό της έντονης αγάπης και αρχίσαμε να θεραπεύουμε και να καλλιεργούμε την αγάπη για τον εαυτό μας, τότε έρχεται η απροσδόκητη αγάπη. Αυτός που έρχεται από το πουθενά και αισθάνεται απόλυτα και απόλυτα σωστός. Δεν υπάρχουν παιχνίδια και όταν είσαι μαζί τους νιώθεις απλά σαν να είσαι στο σπίτι σου.

Αγκαλιάζετε όλα αυτά που είναι, όλες τις ατέλειές τους και όλες τις αποχρώσεις τους. Νιώθετε περισσότερο ο εαυτός σας μαζί τους από ό,τι είχατε ποτέ πριν, και εμπνέετε συνεχώς ο ένας τον άλλον να είστε οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού σας. Όταν αντιμετωπίζετε ένα εμπόδιο ή μια πρόκληση στη σχέση, εργάζεστε μαζί για να το ξεπεράσετε επειδή είστε και οι δύο αφοσιωμένοι στο μέλλον σας. Αυτή είναι η άνευ όρων αγάπη που σηματοδοτεί την αρχή του για πάντα, και ευχαριστείτε το σύμπαν κάθε μέρα που το φέρνει στον κόσμο σας.

Τι Μαθαίνουμε: Ότι η αληθινή αγάπη υπάρχει και ότι είναι δυνατό να αισθανόμαστε απόλυτα ασφαλείς, προστατευμένοι και λατρεμένοι από έναν άλλο άνθρωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 83 / position2: 820
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb