ΜΑΛΛΙΑ

Γιατί και πώς εμφανίζεται η ψαλίδα στα μαλλιά μας

Η απλή μέθοδος για να την προλάβεις
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Γιατί και πώς εμφανίζεται η ψαλίδα στα μαλλιά μας
@matildadjerf

Τα μαλλιά θα ήθελαν να τα αφήσουμε στην ησυχία τους όμως εμείς σπάνια το κάνουμε. Τι κάνουμε λάθος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ψαλίδα στα μαλλιά εμφανίζεται όταν οι άκρες των μαλλιών διαχωρίζονται και διασπώνται σε δύο ή περισσότερα μέρη. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω βλάβης στην εξωτερική στρώση της τρίχας, η οποία ονομάζεται επιδερμίδα, η οποία προστατεύει την τρίχα από εξωτερικούς παράγοντες. 

Η έντονη και συχνή χρήση βούρτσας ή χτένας, ειδικά όταν τα μαλλιά είναι υγρά, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας. Η χρήση ακατάλληλων εργαλείων χτενίσματος επιδεινώνει το πρόβλημα. Φυσικά ξέρεις ήδη πως η συχνή χρήση εργαλείων θερμότητας, όπως πιστολάκι, πρέσα ισιώματος και σίδερο για μπούκλες, μπορεί να αφυδατώσει και να αποδυναμώσει την τρίχα, οδηγώντας σε ψαλίδα.

Τα μαλλιά θα ήθελαν να τα αφήσουμε στην ησυχία τους όμως εμείς σπάνια το κάνουμε. Οι βαφές, η υπερβολική χρήση προϊόντων styling που περιέχουν αλκοόλ και άλλες ξηραντικές ουσίες, οι περμανάντ, οι σφιχτές κοτσίδες, η έκθεση στον ήλιο  και οι θεραπείες ισιώματος περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν να καταστρέψουν την επιδερμίδα της τρίχας, καθιστώντας την πιο επιρρεπή στη ψαλίδα και να την, εμφανίστηκε στη ζωή μας! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ρύπανση, ο άνεμος, το κρύο και η υγρασία μπορούν επίσης να επιδεινώσουν την κατάσταση των μαλλιών, προκαλώντας ψαλίδα.

Κόβοντας τις άκρες κάθε 6-8 εβδομάδες, βάζοντας μαλακτικό στο κάθε λούσιμο, και κάνοντας μάσκες 2 φορές την εβδομάδα, θα βοηθήσει στην αποτροπή της επέκτασης της ψαλίδας προς τα πάνω στον άξονα της τρίχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
4 / position1: 275 / position2: 1106
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb