SKIN CARE

Τι είναι τα πεπτίδια και πώς μπορούν να σώσουν το δέρμα σου

Ποια είδη υπάρχουν; Τι παθαίνουν όσο μεγαλώνουμε;

Τι είναι τα πεπτίδια και πώς μπορούν να σώσουν το δέρμα σου
Φωτογραφία από Tima Miroshnichenko

Αν είσαι skincare addict, σίγουρα έχεις εξοικειωθεί ήδη με τα πεπτίδια σαν δραστικό συστατικό σε προιόντα όπως serums και κρέμες, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να μάθεις και για την πεπτιδο-θεραπεία, για να πας την περιποίησή σου σε άλλο level!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι η πεπτιδική θεραπεία;

Ένα κοκτέιλ πεπτιδίων που εφαρμόζεται μέσω microneedling

Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για αυτήν τη θεραπεία;

Τα πεπτίδια είναι εξαιρετικοί αγγελιοφόροι

Τι σημαίνει αυτό; Σκέψου τα πεπτίδια ως μικροσκοπικούς αγγελιοφόρους που αποτελούνται από αμινοξέα, τα δομικά στοιχεία που αποτελούν επίσης μεγαλύτερες πρωτεΐνες. Ενώ οι πρωτεΐνες είναι τα δομικά στοιχεία του σώματός μας, τα πεπτίδια είναι οι φορείς επικοινωνίας και απλώς ζητούν από το σώμα μας να κάνει ορισμένα πράγματα όπως να μειώσει τη φλεγμονή, να αναγεννήσει τον ιστό, να παράγει κολλαγόνο και ακόμη και να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου!

Δημιουργούνται φυσικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σώματά μας δημιουργούν φυσικά μυριάδες από αυτούς τους μικροσκοπικούς αγγελιοφόρους και οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να αναδημιουργήσουν πολλούς από αυτούς για ιατρικές θεραπείες. Ένα κοινό παράδειγμα είναι η ινσουλίνη, η οποία λέει στα κύτταρά μας να απορροφούν τη ζάχαρη από τα τρόφιμα που τρώμε.

Αλλά… παράγουμε λιγότερα καθώς γερνάμε

Η εκ νέου προσθήκη τους στο σύστημά μας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ισχυρής επικοινωνίας μέσα στο σώμα μας, οδηγώντας σε πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Διαφορετικά πεπτίδια επιτελούν διαφορετικό έργο

Επειδή υπάρχει η κοινή παρανόηση ότι όλα τα πεπτίδια είναι ίδια, είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε από τον ειδικό ότι χρησιμοποιούμε το σωστό πεπτίδιο για το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

 

GHK Cu (Γλυκύλ-L-ιστιδυλ-L-λυσίνη-Χαλκός)

Αυτό είναι μακράν ένα από τα πιο δημοφιλή και ευεργετικά πεπτίδια. Είναι ένα σύμπλεγμα χαλκού που απαντάται στη φύση που βρέθηκε για πρώτη φορά στο ανθρώπινο πλάσμα, αλλά τώρα γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε πολλούς ιστούς σε όλο το σώμα. Είναι περισσότερο γνωστό για τη βελτίωση του δέρματος λόγω της ικανότητάς του να διεγείρει το σώμα μας να παράγει περισσότερο κολλαγόνο. Η έρευνα έχει δείξει επίσης ότι βοηθά στην επούλωση των πληγών, στην αποκατάσταση των αρθρώσεων και ακόμη και στην αύξηση της τριχοφυΐας.

Πεπτίδια που διεγείρουν την αυξητική ορμόνη

Υπάρχουν πολλά εκεί έξω που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, συμπεριλαμβανομένων των CJC/ipamorelin, sermorelin και tesamorelin. Τα κοινά πράγματα που έχουν όλα αυτά είναι ότι διεγείρουν τον εγκέφαλό μας να παράγει περισσότερη αυξητική ορμόνη. Για αυτό πολλοί άνθρωποι παρατηρούν:

  • Βελτίωση του ύπνου
  • Βελτίωση της ενέργειας
  • Καλύτερη σύνθεση σώματος (λιγότερο λίπος, περισσότερους μύες),
  • και μερικές φορές βελτιωμένη διανοητική διαύγεια.

* Σε κάθε περίπτωση όμως είναι σημαντικό να συμβουλευόμαστε πρώτα έναν εξειδικευμένο ιατρό για να μας καθοδηγήσει σωστά.

BPC 157 (Σώμα Προστατευτική Ένωση 157)

Τα περισσότερα από τα πεπτίδια πρέπει να λαμβάνονται ως ένεση ή κάποια άλλη μορφή που παρακάμπτει το στομάχι για να λειτουργήσουν σωστά. Όμως αυτό το πεπτίδιο αποτελεί εξαίρεση, καθώς υπάρχει σε μορφή χαπιού.

Συνήθως το λαμβάνουν ασθενείς που χρειάζονται υποστήριξη για τον γαστρεντερικό σωλήνα ή το δέρμα τους, επειδή, όπως γνωρίζουμε, το δέρμα είναι ο καθρέφτης του γαστρεντερικού σωλήνα. Έτσι, εάν έχεις φλεγμονή στο δέρμα σου, πιθανότατα έχεις φλεγμονή και στο έντερο σου. Το BPC 157 έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι είναι αντιφλεγμονώδες (μεγάλο κέρδος για όλους!) και αναγεννητικό, πράγμα που σημαίνει ότι πραγματικά βοηθά να θεραπεύσουμε γρηγορότερα και να ανανεώσουμε τους ιστούς.

 

@revivehealthplan We specialize in peptide therapy, and we've seen it work wonders for our patients. Check out Mia explaining how exactly that can work for you! We're always ready to chat with people at the start of their weight-loss journey! #health #revivehealth #fitnesstransformation #dietandnutrition ♬ original sound - ReviveHealth

Η πεπτιδο-θεραπεία είναι μια ολιστική προσέγγιση

Η πεπτιδο-θεραπεία συνδυάζει θρέψη και αναδόμηση. Μπορεί να έχει διαρκή αποτελέσματα, ακόμη και μετά τη διακοπή της θεραπείας, επειδή λειτουργεί ενισχύοντας τις φυσικές διαδικασίες επούλωσης και αναγέννησης του σώματος, διότι τα πεπτίδια είναι απλώς μoρια σηματοδότησης, τα οποία υπενθυμίζουν στο σώμα πώς να επισκευάζει, να θεραπεύει και να ενισχύει.

 

Φυσικά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η θεραπεία με πεπτίδια μπορεί να είναι αρκετά δαπανηρή και να περιλαμβάνει ενέσεις, καθιστώντας τη λιγότερο προσβάσιμη από άλλες ολιστικές μεθόδους.

Γενικά, τα περισσότερα πεπτίδια είναι ασφαλή και καλά ανεκτά. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι κατάλληλα για άτομα με ορισμένες συνθήκες και συνεπώς να έχουν πιθανές παρενέργειες. Για αυτό είναι απαραίτητο να μιλήσουμε με έναν γιατρό που είναι ειδικός σε αυτό το θέμα πριν ξεκινήσουμε οποιοδήποτε είδος θεραπείας με πεπτίδια.

Επίσης, είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουμε από πού προέρχονται τα πεπτίδια που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία μας. Κάθε ιατρείο που προσφέρει αυτή τη θεραπεία πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρει από που προμηθεύτηκε τα πεπτίδια, καθώς υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι. Πολλά ερευνητικά εργαστήρια παράγουν πεπτίδια χωρίς να τηρούν κανένα πρωτόκολλο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επικίνδυνοι ρύποι μέσα σε αυτά. Επομένως, είναι σημαντικό πάντα να είμαστε ενημερωμένοι πριν από κάθε θεραπεία που πρόκειται να εφαρμοστεί στην επιδερμίδα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
19 / position1: 51 / position2: 825
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb