ΝΥΧΙΑ

Τι να προσέχεις στα nail salons: Ο μεγάλος κίνδυνος που κρύβουν τα ινστιτούτα

Μην κλείνεις ραντεβού οπουδήποτε
Από το NEWSROOM
Τι να προσέχεις στα nail salons: Ο μεγάλος κίνδυνος που κρύβουν τα ινστιτούτα
Φωτογραφία από cottonbro studio

Τα ινστιτούτα είναι πλέον όλα χαριτωμένα, με τέλεια χρώματα στους τοίχους, ροζ εργαλεία και χαριτωμένα βουρτσάκια στο χρώμα του ουράνιου τόξου, και γενικώς όλα καλά, μέχρι που μολύνεται το νύχι σου. ένας πιθανός κίνδυνος που συχνά περνά απαρατήρητος: οι μολύνσεις των νυχιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ενώ τα ινστιτούτα νυχιών προσπαθούν να διατηρούν την καθαριότητα και να τηρούν αυστηρά πρότυπα υγιεινής, οι μολύνσεις μπορεί να συμβούν εάν δεν ληφθούν οι κατάλληλες προφυλάξεις. 

Συχνές λοιμώξεις νυχιών:

Διάφοροι τύποι λοιμώξεων των νυχιών μπορεί να αναπτυχθούν από την έκθεση σε βακτήρια, μύκητες ή ιούς σε ένα περιβάλλον κομμωτηρίου. Μεταξύ των πιο κοινών είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βακτηριακές λοιμώξεις: Οι βακτηριακές λοιμώξεις προκαλούνται συχνά από σπασίματα στο δέρμα γύρω από τα νύχια, επιτρέποντας την είσοδο επιβλαβών βακτηρίων. Αυτές οι λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν ερυθρότητα, πρήξιμο, πόνο και πυώδη αποστήματα.

Μυκητιασικές λοιμώξεις: Οι μύκητες ευδοκιμούν σε ζεστά, υγρά περιβάλλοντα, κάνοντας τα ινστιτούτα νυχιών ευνοϊκά για την ανάπτυξή τους. Οι μυκητιασικές λοιμώξεις, όπως η ονυχομυκητίαση, μπορεί να οδηγήσουν σε πυκνά, αποχρωματισμένα και εύθραυστα νύχια. Μπορεί επίσης να προκαλέσουν δυσφορία και δυσάρεστη οσμή.

Ιογενείς λοιμώξεις: Οι ιογενείς λοιμώξεις όπως τα κονδυλώματα μπορούν να μεταδοθούν μέσω κοινών εργαλείων ή επαφής με μολυσμένες επιφάνειες στα ινστιτούτα νυχιών. Τα κονδυλώματα μπορεί να εμφανίζονται ως μικρά, τραχιά εξογκώματα στο δέρμα γύρω από τα νύχια και μπορεί να είναι δύσκολο να εξαλειφθούν.

Οι μολύνσεις των νυχιών μπορεί να προκύψουν από διάφορους παράγοντες σε ένα περιβάλλον κομμωτηρίου, όπως:

Ακατάλληλη αποστείρωση: Η αποτυχία του κατάλληλου καθαρισμού και απολύμανσης εργαλείων, όπως νυχοκόπτες, λίμες και buffers, μπορεί να οδηγήσει σε εξάπλωση λοιμώξεων μεταξύ των πελατών.

Κακές πρακτικές υγιεινής: Η ανεπαρκής υγιεινή των χεριών μεταξύ των τεχνικών κομμωτηρίου μπορεί να συμβάλει στη μετάδοση βακτηρίων και μυκήτων από τον έναν πελάτη στον άλλο.

Μολυσμένα προϊόντα: Η χρήση μολυσμένων βερνικιών νυχιών, ακρυλικών ή άλλων προϊόντων μπορεί να εισάγει επιβλαβείς μικροοργανισμούς στα νύχια και στο περιβάλλον δέρμα.

Ανεπαρκής εξαερισμός: Ο κακός εξαερισμός σε ένα σαλόνι μπορεί να δημιουργήσει ένα υγρό περιβάλλον, προάγοντας την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων.

Επιλέξτε ινστιτούτα νυχιών που δίνουν προτεραιότητα στην καθαριότητα, την υγιεινή και την τήρηση των βιομηχανικών προτύπων. Αναζητήστε εγκαταστάσεις που διαθέτουν κατάλληλη άδεια και πιστοποίηση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
12 / position1: 184 / position2: 399
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb