SKIN CARE

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις
Φωτογραφία από Norman Milwood

Σε κανέναν δεν αρέσει να ξυπνά για να διαπιστώσει ότι έχει πρησμένο πρόσωπο. Όμως η σύγχρονη ζωή μας δημιουργεί στρες και το στρες κάνει το σώμα μας να υποφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον σημερινό κόσμο, είναι ένα ατυχές αναπόφευκτο και ο πολυάσχολος και ταραχώδης τρόπος ζωής μας μπορεί να ευθύνεται για μεγάλο μέρος της ευθύνης.

«Το πρήξιμο του προσώπου προκαλείται ουσιαστικά από την κατακράτηση νερού, η οποία μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα πραγμάτων που κυμαίνονται από ορμόνες έως δίαιτα και στρες», λέει στο Real Simple η πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος Δρ Marie Hayag. Μόλις παρατηρήσετε το πρήξιμο το πρωί, μερικά απλά προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν για να το μειώσουν.

Η πρώτη επιλογή είναι το κρύο νερό, για το οποίο η Hayag λέει ότι βοηθά "στη στιγμιαία συστολή των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση του οιδήματος".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να ρίξετε κρύο νερό στο πρόσωπό σας μόλις ξυπνήσετε ή να εφαρμόσετε πάγο σε περιοχές με πρήξιμο. Μια κρύα κομπρέσα, ένα πανί ή τσιπς πάγου λειτουργούν επίσης, όπως και η δοκιμασμένη και αληθινή θεραπεία της εφαρμογής κρύων φετών αγγουριού στο δέρμα. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμη και κρύα κουταλάκια του γλυκού.

Στη συνέχεια, φτιάξτε ένα φλιτζάνι τσάι, αλλά μη βράζετε το νερό. Απλά φτιάξτε το για να είναι ζεστό και προσθέστε δύο φακελάκια τσαγιού για λίγα λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα φακελάκι τσαγιού απευθείας σε κάθε βλέφαρο για άλλα λίγα λεπτά για να μειώσετε το φούσκωμα και να συρρικνώσετε τα αιμοφόρα αγγεία στα βλέφαρα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να εξαλείψετε το φούσκωμα του προσώπου είναι να το αποτρέψετε εξαρχής. Μπορείτε να εργαστείτε προς αυτό διατηρώντας έναν καθαρό και υγιεινό τρόπο ζωής. Αποφύγετε τα αλμυρά και επεξεργασμένα τρόφιμα, το αλκοόλ και τα ζαχαρούχα ποτά!

Αν και πολλές θεραπείες για το φούσκωμα του προσώπου στοχεύουν φυσικά στο πρόσωπο, η φροντίδα ολόκληρου του σώματός σας μπορεί να βοηθήσει το πρόσωπό σας να ξεπρηστεί. Πρώτα και κύρια, η τακτική άσκηση και η κίνηση του σώματός σας βοηθούν τα λεμφικά υγρά να μετακινούνται και να φεύγουν από το σώμα. Το λεμφικό μασάζ βοηθά πολύ!

Εάν έχετε μια διαγνωσμένη ιατρική πάθηση που είναι γνωστό ότι προκαλεί πρήξιμο, η εστίαση πρέπει να είναι στη βέλτιστη διαχείριση και υπό έλεγχο. Εάν το πρήξιμο επιμένει ό,τι κι αν προσπαθήσετε και δεν έχετε διαγνωστεί με κάποια πάθηση, ήρθε η ώρα να δείτε το γιατρό σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
7 / position1: 151 / position2: 681
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb