TRENDS

Τζιν: Kάντο όπως στη δεκαετία του 80

Always in fashion
Από το NEWSROOM
Τζιν: Kάντο όπως στη δεκαετία του 80

Η δεκαετία του 1980 ήταν μια μεταμορφωτική περίοδος για τα τζιν, καθώς εξελίχθηκαν από ταπεινά ρούχα εργασίας στο απόλυτο trend

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την πλούσια ιστορία, την ευελιξία και τη διαρκή τους γοητεία, τα τζιν παραμένουν ένα διαχρονικό βασικό στοιχείο γκαρνταρόμπας, και δεν γίνεται ΠΟΤΕ να τα απαρνηθούμε.

Μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις της δεκαετίας του '80 ήταν η εμφάνιση του designer τζιν. Brands όπως οι Calvin Klein, Jordache, Guess και Gloria Vanderbilt μετέτρεψαν τα τζιν σε αντικείμενα υψηλής μόδας. Αυτές οι μάρκες εισήγαγαν το πολυτελές τζιν με διακοσμήσεις όπως στρας, καρφιά και κεντήματα, αναδεικνύοντας τα τζιν σε πολυπόθητα σύμβολα κατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δύναμη της ποπ κουλτούρας:

Η επιρροή της ποπ κουλτούρας δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί στη διαμόρφωση των τζιν τάσεων της δεκαετίας του '80. Εμβληματικές φιγούρες όπως η Madonna, ο Bruce Springsteen και ο Michael Jackson φόρεσαν τζιν ως μέρος της υπογραφής τους, εμπνέοντας λεγεώνες θαυμαστών να μιμηθούν το στυλ τους. Ταινίες όπως το "Dirty Dancing" και το "Footloose" παρουσίασαν πρωταγωνιστές ντυμένες με τζιν, ενισχύοντας περαιτέρω τα τζιν ως πολιτιστικό φαινόμενο.

80s και σήμερα. Βλέπεις διαφορά;

Η δεκαετία του '80 είδε μια έκρηξη σε στυλ τζιν που καλύπτουν διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις. Τα Acid wash jeans, που χαρακτηρίζονται από τη λευκασμένη ή ξεπλυμένη εμφάνισή τους, έγιναν συνώνυμα με την τάση της εποχής για υπερβολή και εξέγερση. Το ψηλόμεσο mon jeans κέρδισε δημοτικότητα, προσφέροντας πιο χαλαρή εφαρμογή σε σύγκριση με τις φόρμες σιλουέτες των προηγούμενων δεκαετιών.Τα ταλαιπωρημένα τζιν, σκισμένα ή ξεφτισμένα σκόπιμα για μια φθαρμένη εμφάνιση, έγιναν περιζήτητα αντικείμενα. Αυτή η τάση συμβόλιζε την απόρριψη των παραδοσιακών κανόνων της παρθένας ενδυμασίας, που ενστερνιζόταν το ήθος του κατά του κατεστημένου και της μη συμμόρφωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
6 / position1: 173 / position2: 610
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb