ΟΜΟΡΦΙΑ

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα
Φωτογραφία από Tara Winstead

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο που πρέπει να λαμβάνετε για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες και να πετύχετε ελαστικό δέρμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συμπληρώματα είναι ένας κλάδος που δεν υπόκειται σε ρύθμιση και δεν τυγχάνει επίβλεψης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου, είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων, ειδικά εάν έχετε έναν συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό σας.

Κολλαγόνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν κάποιες έρευνες που δείχνουν ότι η συμπλήρωση με κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των σημαδιών γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες και το ξηρό δέρμα. Ωστόσο, μια σημαντική προειδοποίηση είναι ότι πολλές από τις εταιρείες συμπληρωμάτων χρηματοδοτούν οι ίδιες τις μελέτες, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να βρείτε μια που να διαθέτει ανεξάρτητες μελέτες και να υποστηρίζεται από κριτικές από πραγματικούς πελάτες. Το κολλαγόνο διατίθεται σε μορφή χαπιού, ακόμη και σε μορφή σκόνης - το τελευταίο προσφέρεται συνήθως σε διαφορετικές γεύσεις για προσθήκη στο νερό ή είναι άοσμο και μπορεί να προστεθεί στον καφέ ή σε άλλα ροφήματα.

CoQ10

Το CoQ10 είναι επίσης γνωστό ως Συνένζυμο Q10. Αυτό το αντιοξειδωτικό έχει αποδειχθεί σε έρευνες ότι μειώνει το οξειδωτικό στρες, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης. Το σώμα σας παράγει φυσικά CoQ10, αλλά μειώνεται με την ηλικία, το συμπλήρωμά του μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της καλύτερης ποιότητας ζωής.

Βιταμίνη C

Η προσθήκη βιταμίνης C στη διατροφή σας είναι πολύ σημαντική για την υγεία του ανοσοποιητικού σας συστήματος, αλλά και για σκοπούς που σχετίζονται με την ηλικία και την περιποίηση του δέρματος. Τα συμπληρώματα βιταμίνης C μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου, να διατηρούν το δέρμα απαλό και ελαστικό και να προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να προκαλέσουν ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

EGCG

Μπορεί να έχετε ακούσει για την Epigallocatechin Gallate (ή EGCG) ως τη φυτική ένωση που βρίσκεται στο πράσινο τσάι (καθώς και σε άλλες τροφές όπως ορισμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς) που χρησιμεύει ως ισχυρό αντιοξειδωτικό. Αλλά μπορεί επίσης να ληφθεί σε μορφή συμπληρώματος και είναι γνωστό για την ικανότητά του να μειώνει τη φλεγμονή, να ενισχύει την ενυδάτωση του δέρματος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
10 / position1: 141 / position2: 387
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb