ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές που διώχνουν την κατακράτηση

Yπάρχουν τροφές που δρουν ενεργά για να ανακουφίσουν τη φλεγμονή
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Οι τροφές που διώχνουν την κατακράτηση
Φωτογραφία από Any Lane

Η φλεγμονή και το φούσκωμα, είναι μπάστακες στην προσπάθειά μας για ένα πιο υγιές σώμα και μας χαλάνε τα κέφια - όμως μπορούν να επηρεαστούν από τις διατροφικές επιλογές που κάνουμε καθημερινά. Οπότε μπορείς να τις ελέγξεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φλεγμονή μπορεί να γίνει χρόνια και να συμβάλει σε διάφορα θέματα υγείας, ενώ το φούσκωμα χαρακτηρίζεται από αίσθημα πληρότητας και κοιλιακή δυσφορία, που συνήθως συνδέεται με πεπτικές διαταραχές. Παραδόξως, υπάρχουν τροφές που δρουν ενεργά για να ανακουφίσουν τη φλεγμονή και το φούσκωμα.

Μπανάνες

Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα, δυνητικά μειώνοντας το φούσκωμα που προκαλείται από την κατακράτηση νερού. Επιπλέον, περιέχουν φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην ομαλή πέψη και βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τζίντζερ

Το τζίντζερ, γνωστό όχι μόνο για τη χαρακτηριστική του γεύση αλλά και για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και πεπτικές του ιδιότητες, αναδεικνύεται ως ένας πολύπλευρος σύμμαχος στη μάχη κατά των φλεγμονών και του φουσκώματος. Το τζίντζερ περιέχει τζίντζερόλη, μια ουσία με ισχυρά αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα. Υποστηρίζει την πέψη, συμβάλλοντας στην ανακούφιση του γαστρεντερικού ερεθισμού και στη μείωση του φουσκώματος.

Ψάρια πλούσια σε Ωμέγα-3

Τα πλούσια σε ωμέγα-3 ψάρια, όπως ο σολομός και το σκουμπρί, είναι διατροφικές δυνάμεις που προσφέρουν διπλό όφελος στην ανακούφιση της φλεγμονής και του φουσκώματος. Γεμάτα με απαραίτητα λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα EPA και DHA, αυτά τα ψάρια διαθέτουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της φλεγμονώδους απόκρισης του σώματος.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς, αυτό το κίτρινο μπαχαρικό, έχει συγκεντρώσει την προσοχή των διατροφολόγων για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, καθιστώντας τον φυσικό διεκδικητή στην καταπολέμηση της φλεγμονής και του φουσκώματος.

Ο κουρκουμάς διεγείρει τη χοληδόχο κύστη να παράγει χολή, βοηθώντας στη διαδικασία της πέψης, η οποία μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του φουσκώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
11 / position1: 295 / position2: 621
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb