ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σώσε την ψυχική σου υγεία με αυτή την απλή συνήθεια

Mπορεί να είναι το μυστικό για να διαπρέψετε
Από το NEWSROOM
Σώσε την ψυχική σου υγεία με αυτή την απλή συνήθεια
Φωτογραφία από cottonbro studio

No-commitment days: Οι μέρες χωρίς δέσμευση είναι ακριβώς όπως ακούγονται: μέρες που δεν περιλαμβάνουν ραντεβού, προγραμματισμένες συναντήσεις με φίλους ή άλλες δεσμεύσεις που κλέβουν τον πολύτιμο χρόνο σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ιδέα πίσω από αυτήν την ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια καθορισμένη περίοδος όπου τα άτομα μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα από τις συνήθεις ευθύνες, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις τους», λέει η Δρ Sanam Hafeez, νευροψυχολόγος της Νέας Υόρκης και διευθυντής του Comprehend the Mind.

«Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας χωρίς δέσμευση, οι άνθρωποι στοχεύουν να επικεντρωθούν στην ξεκούραση, τη χαλάρωση και τις δραστηριότητες που τους φέρνουν χαρά, χωρίς την πίεση της τήρησης ενός προκαθορισμένου προγράμματος».

Oι ημέρες χωρίς δέσμευση μπορεί να είναι το μυστικό για να διαπρέψετε τις άλλες έξι ημέρες της εβδομάδας. Με απλά λόγια, είναι πολύ πιο πιθανό να μείνετε συγκεντρωμένοι και με κίνητρο για να καταφέρετε τους στόχους σας αφού δώσετε στον εαυτό σας κάποιο χρόνο διακοπής που του αξίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια μέρα χωρίς δεσμεύσεις δεν είναι απαραίτητα μια τεμπέλικη μέρα (όχι ότι υπάρχει κάτι κακό με το να τεμπελιάσετε). Αυτό το break ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, αφήνοντας το μυαλό σας να εξερευνήσει νέες ιδέες και προοπτικές.

Η ενασχόληση με ευχάριστες δραστηριότητες, όπως π.χ. ως χόμπι ή απλά η χαλάρωση, συμβάλλει σε μια ανεβασμένη διάθεση. Κάντε πραγματικά, ό,τι σας χαροποιεί. Πάτε για περπάτημα, ακούστε μουσική στη διαπασών, ζωγραφίστε!

"Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να μειώσετε το άγχος, δίνοντας στο μυαλό σας ένα διάλειμμα από τις καθημερινές πιέσεις. Αυτή η χαλάρωση επιτρέπει στον εγκέφαλό σας να επαναφορτιστεί, αφήνοντάς σας να νιώθετε πιο σε εγρήγορση και αναζωογόνηση."

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 291 / position2: 810
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb