ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να χαρίσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα μπουκέτο λουλούδια είναι πάντα μια γλυκιά χειρονομία που σίγουρα βρίσκει ανταπόκριση!
Γράφει η MATINA KONTOY
Τα πιο όμορφα λουλούδια για να χαρίσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Φωτ. αρχείου / pexels

Σκέφτεσαι πώς να εκφράσεις τα συναισθήματά σου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Ψάχνεις ένα δώρο που θα εντυπωσιάσει και θα κάνει το άλλο πρόσωπο να καταλάβει τι αισθάνεσαι για αυτό; Τότε η καλύτερη λύση είναι ένα μπουκέτο λουλούδια! Η επιλογή των κατάλληλων λουλουδιών άλλωστε, μπορείς να αποκαλύψεις τα πάντα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, εκτός από την επιλογή των κατάλληλων λουλουδιών, είναι επίσης σημαντικό να σκεφτείς πώς θα παρουσιάσεις τα λουλούδια. Θα τα δώσεις σε μπουκέτο, ή σε βάζο; Θα προσθέσεις κάποιες ιδιαίτερες πινελιές, όπως ένα χειρόγραφο σημείωμα, ένα κουτί σοκολατάκια ή ένα λούτρινο αρκουδάκι; Αυτές οι μικρές κινήσεις είναι που κάνουν το δώρο πιο εντυπωσιακό.

Φυσικά, στα λουλούδια είναι σημαντικό να λάβεις υπόψιν σου τα προσωπικά γούστα του άλλου προσώπου. Έχει προτίμηση σε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα ή άρωμα ενός συγκεκριμένου λουλουδιού; Αν δε γνωρίζεις, τότε σου διάβασε τις παρακάτω ιδέες για να εμπνευστείς, πριν πας στο ανθοπωλείο. 

Τριαντάφυλλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τριαντάφυλλα είναι η πιο σίγουρη επιλογή. Είναι σύμβολο ρομαντισμού, αγάπης και πάθους και ανάλογα με το χρώμα τους, μπορούν να “πουν” πολλά για τις προθέσεις και τα αισθήματά μας. Ποιος δε θα λάτρευε μια αγκαλιά τριαντάφυλλα;

κόκκινα

Σύμβολο του πάθους, αλλά και της αληθινής αγάπης ανά τους αιώνες. Αποκαλύπτει έντονη ανάγκη έκφρασης του έρωτα και του ρομαντισμού. Συνήθως η αλήθεια που εκφράζει είναι αναμφισβήτητη, αλλά η επιλογή του καμιά φορά δηλώνει ότι δεν έχει αυθεντική προέλευση, αφού φανερώνει και έλλειψη πρωτοτυπίας.

ροζ

Μοιάζει απαλό και εύθραυστο, όπως τα λεπτά και αγνά συναισθήματα. Τα αγκάθια του δεν πληγώνουν και είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφραστεί μια τρυφερή αγάπη, η οποία εμπεριέχει και μια δόση συστολής. 

κίτρινα

Αν τα άνθη είναι μικρά συμβολίζουν τη συνέπεια σε μια βαθιά αγάπη. Αν είναι μεγάλα, μάλλον φανερώνει ζήλια και ίσως το μπουκέτο τους κρύβει και κάποια απιστία. Τα κίτρινα τριαντάφυλλα μπορεί να υποδηλώνουν διφορούμενα συναισθήματα, αλλά το σίγουρο είναι ότι είναι διαφορετικά και πανέμορφα.

λευκά

Καταθέτει καθαρότητα καρδιάς και δείχνει αφέλεια. Χωρίς να υπονοεί κάτι άλλο από αυτό που δείχνει, μερικές φορές μπορεί να παρεξηγηθεί. Ίσως, η προσφορά του να ερμηνευτεί σαν αδιαφορία για την ανταπόκριση ενός έρωτα, αφού το χρώμα για πολλούς κρίνεται ουδέτερο. Για τα πέταλα του ρόδου όμως, δεν είναι.

Φωτ. αρχείου / pexels

Γαρίφαλα

Το καθαρό κόκκινο αναδεικνύει έναν ξαφνικό και δυνατό έρωτα, ενώ το ρόδινο εξομολογείται μια αξέχαστη αγάπη. Το κατάλευκο μιλά για αθώα και ειλικρινή συναισθήματα, ενώ το κίτρινο δηλώνει άρνηση. Η έντονη μυρωδιά τους σίγουρα τραβάει την προσοχή!

Ορχιδέες

Κρύβουν ομορφιά και μυστήριο, εξωτικότητα και ιδιορρυθμία. Εκμυστηρεύονται έναν έρωτα έτοιμο να παραδοθεί και να κάνει τα πάντα. Τα λουλούδια τους φαίνονται ευαίσθητα, αλλά μπορούν -απρόσμενα- να ζήσουν για πολύ, όπως και η παράφορη αγάπη, την οποία αντιπροσωπεύουν.

 

Αζαλέες

Επειδή είναι ευαίσθητη και βγάζει λουλούδια ξανά με μεγάλη προσπάθεια, αντιπροσωπεύει έναν πρόσκαιρο έρωτα. Η πλούσια άνθησή της όμως, αποδεικνύει και τη χαρά που μπορεί να αισθανθεί κάποιος αν αφεθεί στο πάθος, ακόμα και αν ξέρει ότι ίσως να μην κρατήσει.

Ηλίανθοι

Πανέμορφα λουλούδια που συμβολίζουν λατρεία, αφοσίωση, ζεστασιά και αισιοδοξία. Δεν υπάρχει κανένα άλλο λουλούδι που να εκφράζει τόσο πολύ τη χαρά και την αισιοδοξία όσο ο ηλίανθος. Ένα τέτοιο μπουκέτο δίνει χρώμα στο χώρο και σίγουρα ξεχωρίζει από τα κλασικά λουλούδια.

Φωτ. αρχείου / pexels

Μανόλια
Τα δέντρα της μανόλιας είναι από τα πιο όμορφα δέντρα στον κόσμο και τα κομψά, άνθη τους είναι από τα πιο ρομαντικά λουλούδια, καθιστώντας τα κατάλληλο δώρο για να χαρίσεις σε κάποιον που αγαπάς.

 

Κρίνοι

Δε χρειάζεται πολλά για ένα φτιάξεις ένα πανέμορφο μπουκέτο. Η αριστοκρατική τους εμφάνιση τους είναι πραγματικά ξεχωριστή. Ιδανικό μπουκέτο για να προσφέρεις σε μία βραδινή έξοδο, για να εκφράσεις την αγάπη και την αφοσίωσή σου.

 

Ίριδα

Το λουλούδι της Ίριδας είναι τόσο υπέροχο, που αρκεί απλά να το προσφέρεις στο πρόσωπο που αγαπάς για να του φτιάξεις τη μέρα! Εκφράζει θαυμασμό και εκτίμηση προς το πρόσωπο που θα το λάβει και είναι ένα πραγματικά μοναδικό λουλούδι αν θέλεις να κάνεις ένα ξεχωριστό δώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
24 / position1: 456 / position2: 787
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb