ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βάλε στη διατροφή σου αυτό τον ξηρό καρπό: Δημιουργεί λαμπερό δέρμα και βελτιώνει τη μνήμη

Ιδανικά βάλτο και κάθε μέρα στη διατροφή σου
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Βάλε στη διατροφή σου αυτό τον ξηρό καρπό: Δημιουργεί λαμπερό δέρμα και βελτιώνει τη μνήμη
@kourtneykardash

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνετε για καλύτερη υγεία συνολικά - από το έντερο μέχρι την καρδιά σας μέχρι τον εγκέφαλό σας και ακόμη και το δέρμα σας - είναι να δώσετε προτεραιότητα σε μια θρεπτική διατροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Eυτυχώς, υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να στοχεύσουν μια σειρά ζητημάτων ταυτόχρονα. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα συγκεκριμένος ξηρός καρπός που θα μπορούσε να είναι εξίσου καλός για το δέρμα σας όσο και για τον εγκέφαλό σας: τα καρύδια.

Όπως αποδεικνύεται, τα καρύδια είναι μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή που μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη, όπως λαμπερό δέρμα και υγιέστερο εγκέφαλο.

Τα καρύδια ξεχωρίζουν ως «εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ιδιαίτερα του άλφα-λινολενικού οξέος (ALA). Αυτά τα υγιή λίπη παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της λειτουργίας φραγμού του δέρματος, ένα κρίσιμο μέρος της διατήρησης της υγρασίας και της πρόληψης της διείσδυσης ερεθιστικών ουσιών. Αυτό, με τη σειρά του, συμβάλλει στο λείο, ενυδατωμένο δέρμα, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων όπως ξηρότητα και έκζεμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση. Το οξειδωτικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων και της απώλειας της ελαστικότητας του δέρματος και βοηθούν λοιπόν, στην καταπολέμηση της φλεγμονής, βασικό παράγοντα σε διάφορες δερματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ακμής, της ψωρίασης και του εκζέματος. 

Ας μιλήσουμε όμως και για τα γνωστικά οφέλη των καρυδιών, τονίζοντας τον ρόλο τους στη διαφύλαξη και την ενίσχυση της μνήμης αφού καταπολεμούν την καταστροφή των εγκεφαλικών κυττάρων που προκαλείται από ελεύθερες ρίζες παρέχοντας μια προστατευτική ασπίδα για τη μνήμη και ακόμη και ενισχύοντας τη δύναμη της μνήμης. Επιπλέον, τα καρύδια πιστώνονται με την επιτάχυνση της επεξεργασίας πληροφοριών, αναδεικνύοντας τις δυνατότητές τους να υποστηρίζουν τις γνωστικές λειτουργίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 250 / position2: 908
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb