ENTERTAINMENT

Ποια ήταν η Ελληνίδα Μπριζίτ Μπαρντό

Το 1954 αναδείχθηκε Μις Ελλάς στα καλλιστεία
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ποια ήταν η Ελληνίδα Μπριζίτ Μπαρντό
collage

Το 1954 αναδείχθηκε Μις Ελλάς στα ελληνικά καλλιστεία που έλαβαν χώρα στις 26 Ιουνίου , στο παραλιακό κέντρο "Αρζεντίνα". Τον τίτλο της Σταρ Ελλάς κατέκτησε η ζουμερή, εκρηκτική, πανέμορφη Ρίκα Διαλυνά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια χρονιά όμως η Έφη Μελά κατέκτησε την τρίτη θέση στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Μις Κόσμος. Από το 1954 έως το 1972, οπότε και αποφάσισε να κατέβει από την πασαρέλα, ήταν ένα από τα πιο καλοπληρωµένα και περιζήτητα µοντέλα, μάλιστα την αποκαλούσαν «Μπριζίτ Μπαρντό της ελληνικής µόδας». 

Εκτός από τη μόδα και το μόντελιγκ αγαπούσε και την υποκριτική, οπότε, από το 1957 έως το 1968, πήρε μέρος σε 11 ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες. Ο κυριότερος ρόλος που ενσάρκωσε είναι αυτός της Ρόζας Δελλή σε αυτό που λένε πολλοί ως το καλύτερο φιλμ νουάρ του ελληνικού σινεμά, μια ταινία του 1960 ονόματι "Έγκλημα στα παρασκήνια", σε σενάριο του Γιάννη Μαρή και σκηνοθεσία του Ντίνου Κατσουρίδη.

Το 1976 και μετά από το διαζύγιό της από τον αθλητικό συντάκτη Χάρη Λυμπερόπουλο, παντρεύτηκε τον σχεδιαστή μόδας Γιάννη Τσεκλένη με τον οποίο ήταν ήδη 11 χρόνια μαζί. Ήταν μούσα και σύντροφος του μέχρι το τέλος της ζωής του.  Ο σπουδαίος Έλληνας σχεδιαστής άφησε την τελευταία του πνοή στις 30 Ιανουαρίου 2020, σε ηλικία 82 ετών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
2 / position1: 347 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb