STYLE

Αυτά τα γυαλιά σου ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Ο απόλυτος οδηγός για τη σωστή επιλογή σκελετού
Γράφει η MATINA KONTOY
Αυτά τα γυαλιά σου ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου
Nextweb studio

Έχει έρθει η στιγμή να πάρεις γυαλιά ηλίου ή οράσεως αλλά δεν ξέρεις ποιος σκελετός σου ταιριάζει; Ετοιμάσαμε για εσένα τον απόλυτο οδηγό με όλα τα tips που θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου, ώστε να κάνεις την καλύτερη επιλογή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να επιλέξεις το σωστό ζευγάρι γυαλιών ηλίου ή οράσεως, που να σου ταιριάζει δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.  Τα γυαλιά χρειάζονται έρευνα πριν αποφασίσουμε να τα αγοράσουμε, καθώς δεν είναι όλα τα στυλ ιδανικά για το κάθε πρόσωπο.

View this post on Instagram

A post shared by Panaidis Eyewear Boutique (@panaidiseyewearboutique)

Το κλειδί για να βρεις τα πιο κατάλληλα γυαλιά για εσένα, είναι να προσδιορίσεις το σχήμα του προσώπου σου. Στη συνέχεια θα βρεις ποιος τύπος σκελετού είναι ιδανικός για αυτό το σχήμα, καθώς κάθε πρόσωπο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά που μπορούμε είτε να τα τονίσουμε είτε να τα καμουφλάρουμε.

 

View this post on Instagram

A post shared by A\V Sunglasses & More (@av_sunglasses)

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο:

Τα στρογγυλά πρόσωπα έχουν μεγάλο μέτωπο, μάγουλα και στρογγυλεμένο πιγούνι, ενώ δεν έχουν γωνίες και έντονα ζυγωματικά. Ο βασικός σου στόχος, αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, είναι να διαλέξεις ένα σχήμα σκελετού που θα κάνει αντίθεση με τις φυσικές καμπύλες του προσώπου σου. Οι τετράγωνοι ή ορθογώνιοι σκελετοί, οι εντυπωσιακές λεπτομέρειες, τα εμπριμέ και έντονα χρώματα τραβούν την προσοχή από τις καμπύλες του προσώπου, κάνοντάς το να φαίνεται πιο λεπτό και μακρύ.

View this post on Instagram

A post shared by Seeing Sunglasses (@seeing_sunglasses)

 

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεωρείται το ιδανικό σχήμα προσώπου, διότι οι αναλογίες του είναι αρκετά ισορροπημένες, με αποτέλεσμα κάθε σκελετός να του ταιριάζει! χάρη στο πόσο ισορροπημένες είναι οι αναλογίες του. Το μόνο πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι να αποφύγεις την αλλαγή της φυσικής ισορροπίας των χαρακτηριστικών σου.

 

View this post on Instagram

A post shared by Seeing Sunglasses (@seeing_sunglasses)

Αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο:

Τα τετράγωνα πρόσωπα διακρίνονται από έντονες γωνίες, ειδικά στη γραμμή του σαγονιού. Αυτό που πρέπει να προσέξεις στα γυαλιά είναι να είναι αντίθετα από το φυσικό σχήμα του προσώπου σου, δηλαδή να μην έχουν γωνίες. Ο στόχος είναι ο σκελετός να μεγεθύνει και να απαλύνει το πρόσωπο και να δώσει καμπύλες, για αυτό διάλεξε λεπτούς σκελετούς, σε στρογγυλά ή οβάλ σχήματα και ουδέτερα χρώματα, που δεν τραβούν την προσοχή.

 

View this post on Instagram

A post shared by Ioanna Kokkori (@kokkorisoptics)

Αν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς/ανεστραμμένο τρίγωνο:

Αν το πρόσωπό σου θυμίζει καρδιά ή ανεστραμμένο τρίγωνο, αυτό σημαίνει ότι έχεις μεγάλο μέτωπο, ψηλά ζυγωματικά και στενό πηγούνι. Όταν επιλέγεις ένα ζευγάρι γυαλιά, στόχος είναι να μικρύνεις την αντίθεση του προσώπου σου, δηλαδή να μικρύνεις οπτικά το μέτωπό σου και να φαρδύνεις το πηγούνι σου. Δοκίμασε σκελετούς τύπου aviator, cat eye, wayfarer ή retro σχέδια.

 

View this post on Instagram

A post shared by Ioanna Kokkori (@kokkorisoptics)

Αν έχεις πρόσωπο σε σχήμα διαμάντι:

Αυτό το σχήμα προσώπου είναι το σπανιότερο από όλα και χαρακτηρίζεται από πλατιά, διακριτικά ζυγωματικά, παράλληλες στενές γραμμές ματιών και στενές γνάθους. Παρόλο που το σχήμα προσώπου σε σχήμα διαμαντιού μοιράζεται κάποιες ομοιότητες με το σχήμα προσώπου σε σχήμα καρδιάς λόγω των γεμάτων μάγουλων του, στην πραγματικότητα αποτελεί μια δική του μοναδική σιλουέτα.

Αν έχεις αυτό το σχήμα, επίλεξε σκελετούς με έντονες γωνίες, που θα απαλύνουν τα ζυγωματικά και θα τραβήξουν την προσοχή κατευθείαν στα μάτια σου. Δοκίμασε επίσης πιο φαρδείς σκελετούς για να εξισορροπήσεις την εμφάνισή σου και να δώσεις μια δραματική, κομψή πινελιά στα χαρακτηριστικά σου.

 

View this post on Instagram

A post shared by A\V Sunglasses & More (@av_sunglasses)

* Αρκετοί κάνουν το λάθος και διαλέγουν γυαλιά οράσεως με τα ίδια κριτήρια που επιλέγουν γυαλιά ηλίου. Στα γυαλιά ηλίου, όμως, είναι απαραίτητο ο σκελετός να είναι πιο μεγάλος από το πρόσωπο για να παρέχουν την καλύτερη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τα γυαλιά οράσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
11 / position1: 2431 / position2: 6778
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb