MAKEUP

Σώσε το δέρμα σου από μολύνσεις καθαρίζοντας σωστά τις παλέτες σκιών σου

Είναι γεμάτες βακτήρια
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Σώσε το δέρμα σου από μολύνσεις καθαρίζοντας σωστά τις παλέτες σκιών σου
Φωτογραφία από cottonbro studio

Στο καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας, μπορείτε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία προϊόντων για την εξάλειψη της βρωμιάς και των υπολειμμάτων για να αφήσετε το δέρμα ανανεωμένο και αναζωογονημένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, πάντα πλένετε προσεκτικά τα χέρια σας πριν αγγίξετε το πρόσωπό σας για να αποτρέψετε την εξάπλωση τυχόν βακτηρίων. Επιπλέον, πιθανότατα γνωρίζετε πώς να καθαρίζετε τα πιο χρησιμοποιούμενα εργαλεία ομορφιάς σας για να τα διατηρείτε χωρίς μικρόβια και να απολυμαίνετε τακτικά τα πινέλα και τα σφουγγάρια σας για να εξασφαλίσετε έναν παρθένο καμβά για τη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Ωστόσο, μια πτυχή που συχνά παραβλέπεται στη συλλογή μακιγιάζ των περισσότερων ανθρώπων, όσον αφορά τον καθαρισμό, είναι η παλέτα. Αν και είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι η πολύχρωμη σειρά από σκιές ματιών, ρουζ και κρέμα βάσης είναι απρόσβλητη από βακτηριακή μόλυνση αφού τη χρησιμοποιούμε μόνο εμείς, η αλήθεια είναι ότι αυτές οι παλέτες μπορούν να φιλοξενήσουν αόρατες απειλές.

Τι προκαλεί την εξάπλωση βακτηρίων στην παλέτα του μακιγιάζ σας;

Σύμφωνα με μια μικροβιολογική μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Microbiology, τα προϊόντα μακιγιάζ μας είναι συχνά μολυσμένα με βακτήρια. Περίπου το 79% έως 90% των χρησιμοποιημένων προϊόντων που δοκιμάστηκαν βρέθηκαν θετικά σε βακτήρια όπως ο Staphylococcus aureus, το Escherichia coli και το Citrobacter freundii κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις των ματιών και του δέρματος και αποστήματα (αποστήματα από πύον και μόλυνση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι προκαλεί όμως την εξάπλωση βακτηρίων στα καλλυντικά μας και, πιο συγκεκριμένα, στις παλέτες του μακιγιάζ μας; Εάν ξεκινήσουμε τη ρουτίνα του μακιγιάζ μας χωρίς να καθαρίσουμε καλά τα χέρια μας, θα μεταφέρουμε κατά λάθος βακτήρια από τα χέρια μας στα πολύτιμα προϊόντα μας. Ομοίως, αν βυθίσουμε τα δάχτυλά μας στην παλέτα του μακιγιάζ μας για να τα χρησιμοποιήσουμε ως αυτοσχέδιο πινέλο για σκιές ματιών, μολύνουμε τις σκιές ματιών μας με μικρόβια που βρίσκονται στα άκρα των δακτύλων μας. 

Όσον αφορά την απολύμανση, η χρήση ενός ειδικά σχεδιασμένου καλλυντικού απολυμαντικού λειτουργεί καλύτερα, καθώς το αλκοόλ μπορεί να στεγνώσει τις παλέτες σας με την πάροδο του χρόνου. 

Σύμφωνα με το WebMD, ένα διάλυμα αλκοόλης με συγκέντρωση 70% λειτουργεί καλύτερα από ένα με υψηλότερη συγκέντρωση, επειδή έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, κάτι που θα του επιτρέψει να στοχεύει πιο αποτελεσματικά όλα τα είδη βακτηρίων. Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι οι παλέτες του μακιγιάζ σας, είτε πρόκειται για κρεμώδη βάση είτε για σκιές ματιών σε πούδρα, είναι εντελώς απαλλαγμένες από βακτήρια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα αλκοόλης 70%. 

Προϊόντα που θα χρειαστείτε για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε την παλέτα του μακιγιάζ σας
Στη συνέχεια, συγκεντρώστε όλα τα υλικά σας. Ευτυχώς, αυτά είναι υλικά που οι περισσότεροι από εμάς τα έχουμε ήδη στα σπίτια μας, ακόμα κι αν δεν καθαρίζετε τα εργαλεία ομορφιάς σας όσο συχνά θα έπρεπε, οπότε δεν χρειάζεται να βιαστείτε στο κατάστημα για να τα αγοράσετε. Πιο συγκεκριμένα, θα χρειαστείτε μπατονέτες, βαμβάκι, χαρτομάντιλα και μια καθαρή πετσέτα. Φροντίστε να έχετε αυτά τα αντικείμενα σε απόσταση αναπνοής για να ολοκληρώσετε γρήγορα τη διαδικασία απολύμανσης.

Δεδομένου ότι θα χρησιμοποιείτε διάλυμα αλκοόλης, θα χρειαστεί να έχετε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ρίξετε το διάλυμα μέσα. Καθώς θα ψεκάζετε το οινόπνευμα στην παλέτα σας, ένα ακροφύσιο με μεγάλη έκταση είναι απαραίτητο.

Αφού έχετε όλα τα υλικά σας έτοιμα, καθαρίστε την επιφάνεια που θα δουλέψετε. Αφαιρέστε όλα τα περιττά αντικείμενα από την επιφάνεια για να δημιουργήσετε μια ανεμπόδιστη περιοχή εργασίας. Ψεκάστε λίγο από το οινόπνευμά σας στην επιφάνεια και σκουπίστε το με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή χαρτί κουζίνας για να το απολυμάνετε.

Σκουπίστε την παλέτα. Το επόμενο βήμα του απολυμαντικού σας έργου είναι να καθαρίσετε το πλαστικό μέρος της παλέτας σας και το περίβλημα που συγκρατεί τις σκιές ματιών σας ή τις κρεμώδεις βάσεις. Αυτό είναι σημαντικό καθώς η βούρτσα σας θα αγγίξει κατά λάθος την πλαστική θήκη γύρω από τις σκιές σας, πράγμα που σημαίνει ότι τα βακτήρια θα μεταφερθούν στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ σας. ΠΡΟΣΟΧΗ - δεν θέλετε να στάζει αλκοόλ στο μακιγιάζ σας. Σκουπίστε απαλά τη θήκη της παλέτας του μακιγιάζ σας, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού καλύμματος και της βάσης.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια με οινόπνευμα 70% αντί να ψεκάζετε με οινόπνευμα.

Τα μαντηλάκια είναι πιο εύχρηστα, αλλά δεν χρειάζεται να τα αγοράσετε αν δεν έχετε πρόχειρα. Ένα χαρτομάντιλο εμποτισμένο με αλκοόλ θα λειτουργήσει εξίσου καλά. Για να μπείτε σε ενοχλητικές γωνίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα. Αυτό το βήμα όχι μόνο θα απολυμάνει την παλέτα σας, αλλά θα αφαιρέσει επίσης τυχόν βρωμιά, υπολείμματα, κρέμες ή πούδρα που βρίσκονται τριγύρω, επαναφέροντας το κιτ μακιγιάζ στην παλιά του δόξα.

Έχετε το περίβλημα της παλέτας σας καθαρό και απολυμασμένο, οπότε ήρθε η ώρα να στρέψετε την προσοχή σας στο πραγματικό μακιγιάζ σας. Θα χρειαστεί να είστε λίγο πιο προσεκτικοί κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, καθώς δεν θέλετε να βρεξετε την παλέτα σας και να καταστρέψετε τις σκιές ματιών, τα κρεμώδη foundation και τα ρουζ.

Κρατήστε το μπουκάλι ψεκασμού σας λίγα εκατοστά μακριά από την παλέτα σας και ψεκάστε μερικές φορές σε όλη την παλέτα. Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε 3-4 φσστ! θα πρέπει να είναι αρκετά. Αφήστε την παλέτα να στεγνώσει για λίγα λεπτά πριν προχωρήσετε στο επόμενο μέρος της διαδικασίας υγιεινής σας. Ταμπονάρετε απαλά κάθε ξεχωριστή σκιά ματιών, ρουζ και κρέμα βάσης με το βαμβάκι σας!Αφήστε την παλέτα σε καθαρό σημείο να στεγνώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
13 / position1: 385 / position2: 1339
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb