ENTERTAINMENT

Ποιο είναι το πρώτο top model στον κόσμο ‑ Σήμερα είναι 68 ετών

Οι απόψεις για το ποια κατέχει τον τίτλο διαφέρουν
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Ποιο είναι το πρώτο top model στον κόσμο ‑ Σήμερα είναι 68 ετών
Nextweb Studio

Το διάσημο μοντέλο Janice Dickinson απέκτησε φήμη τη δεκαετία του 1970, αφού ανακαλύφθηκε από τον φωτογράφο Jacques Silberstein και τη φίλη του εκείνη την εποχή, την ηθοποιό Lorraine Bracco.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
View this post on Instagram

A post shared by Janice Dickinson (@janicedickinson)

Η Dickinson ήταν, για ένα διάστημα, μια από τις πιο πολυάσχολες και πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες στη βιομηχανία της μόδας.

Σήμερα, η σταρ είναι πιο διάσημη για την καριέρα της στα ριάλιτι, κυρίως λόγω της θητείας της ως κριτής στις πρώτες σεζόν του America's Next Top Model. Αλλά ακόμα και μετά την αποχώρησή της από το σόου κάτω από ένα σύννεφο από διαμάχες το 2008, δεν έχει εξαφανιστεί τελείως από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δες παρακάτω τι κάνει η Dickinson από την ακμή της ως «το πρώτο supermodel στον κόσμο»

View this post on Instagram

A post shared by Janice Dickinson (@janicedickinson)

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του '70 και του '80, η Dickinson ήταν ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα στη μόδα, αφού εμφανίστηκε σε διαφημίσεις και σε αμέτρητα εξώφυλλα περιοδικών. Αυτή η επιτυχία κερδήθηκε με κόπο, επειδή η επίδοξη σταρ δεν ταίριαζε με τα πρότυπα της ξανθιάς, γαλανομάτας που ήταν δημοφιλής εκείνη την εποχή. Ωστόσο, αφού την ανέλαβε ως ατζέντης η διάσημη πράκτορας Wilhelmina Cooper, άρχισε να εργάζεται σταθερά, κερδίζοντας έως και 2.000 $ την ημέρα και συνεργαζόμενη με τους οίκους Versace, Valentino, Oscar de la Renta και Calvin Klein.

Αργότερα αναφέρθηκε στον εαυτό της "το πρώτο σούπερ μόντελ στον κόσμο", αν και η αλήθεια αυτού του ισχυρισμού αμφισβητείται ...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι καταχρήσεις και η εξάρτηση

View this post on Instagram

A post shared by Janice Dickinson (@janicedickinson)

Δυστυχώς, όμως, δεν υπήρχε μόνο αυτή η πλευρά. Ήταν party animal και έκανε τακτικά ναρκωτικά, είπε στην Evening Standard το 2012, ενώ έζησε έναν «ηδονιστικό τρόπο ζωής», αφού κοιμήθηκε, κατά την εκτίμησή της, με περισσότερα από 1.000 άτομα. Ενώ ήταν υπό την επιρροή κατά τη διάρκεια ενός σόου,, μια φορά έπεσε από μια πασαρέλα στην αγκαλιά της ηθοποιού Sophia Loren.

Οι εθισμοί της περιελάμβαναν και μια συνήθεια πλαστικής χειρουργικής. «Τα πάντα πάνω μου είναι ψεύτικα και είμαι τέλεια», είχε πει σε μια συνέντευξη του 2007. "Ψεύτικο στήθος, ψεύτικα δόντια, ψεύτικα νύχια, ψεύτικα μαλλιά. Είμαι τέλεια".

Η Dickinson παντρεύτηκε και χώρισε τρεις φορές μεταξύ 1977 και 1996 και γέννησε δύο παιδιά. Ο γιος της Nathan (με τον δεύτερο σύζυγό της, τηλεοπτικό παραγωγό Simon Fields) γεννήθηκε το 1987 και η κόρη της Savannah το 1994. Την εποχή της σύλληψης της Savannah, η Dickinson είχε σχέση με τον ηθοποιό Sylvester Stallone και τον κατονόμασε ως πατέρα, ωστόσο, ένα τεστ πατρότητας αποκάλυψε τελικά ότι δεν ήταν.

Τελικά, συνειδητοποιώντας ότι η χρήση ναρκωτικών επηρέαζε την καριέρα της, τον Ιούλιο του 2000, η Dickinson αποφάσισε να γίνει νηφάλια. Έκοψε τα ναρκωτικά και το αλκοόλ και άρχισε να γράφει τα πρώτα της απομνημονεύματα. Το No Lifeguard on Duty: The Accidental Life of the World's First Supermodel δημοσιεύτηκε το 2002 και παρέχει μια εκτενή περιγραφή της ταραχώδους περιόδου της στο χώρο του μόντελινγκ και μια οδυνηρή περιγραφή της κακοποίησης που λέει ότι βίωσε μεγαλώνοντας στα χέρια του πατέρα της.

Απολύθηκε από το America's Next Top Model

Η θετική υποδοχή για το βιβλίο τράβηξε την προσοχή του supermodel Tyra Banks, η οποία βρισκόταν στη διαδικασία δημιουργίας της σειράς reality America's Next Top Model. Η Dickinson εισήχθη ως μια από τους κριτές που θα πρόσφερε κριτική στα επίδοξα μοντέλα που ελπίζουν να εισέλθουν στη βιομηχανία. Η δουλειά αυτή την επανέφερε στο προσκήνιο και παρουσιάστηκε σε μια νεότερη γενιά τηλεθεατών.

Μετά από τέσσερις σεζόν του σόου, ωστόσο, η  Dickinson απολύθηκε από τη σειρά το 2008. Υποστήριξε τότε ότι τιμωρούνταν επειδή ήταν πολύ ειλικρινής με τις διαγωνιζόμενες σχετικά με την απόρριψη που θα αντιμετώπιζαν στον πραγματικό κόσμο του μόντελινγκ, που έρχονταν σε αντίθεση με την αφήγηση που προσπαθούσε να πουλήσει η τηλεοπτική σειρά.

Για χρόνια είχε κόντρα με την Banks, η οποία γεφυρώθηκε το 2014.

View this post on Instagram

A post shared by Janice Dickinson (@janicedickinson)

Εν μέσω των εμφανίσεών της σε διάφορα ριάλιτι στην τηλεόραση, η Dickinson αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, υποβάλλοντας αίτηση πτώχευσης το 2013. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, είχε στην κατοχή της 1 εκατομμύριο δολάρια σε πιστωτές, συμπεριλαμβανομένης της IRS και πολλών πλαστικών χειρουργών. Αντιμετώπισε επίσης μήνυση έξωσης επειδή δεν πλήρωσε το ενοίκιο των 5.900 δολαρίων το μήνα για το σπίτι της στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με το The Cut.

Φέτος, κλείνει τα 68 η Dickinson και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην παραγωγή μιας νέας σειράς ριάλιτι, Model Court with Janice Dickinson, και εξακολουθεί να ασκεί κριτικές για την επόμενη γενιά supermodels.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
13 / position1: 2089 / position2: 5152
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb