ΥΓΕΙΑ

Νιώθεις άσχημα να ξεκινήσεις γυμναστήριο; Τι είναι το gym anxiety και πώς να το αντιμετωπίσεις

Δεν είναι τόσο ασυνήθιστο όσο φαντάζεσαι
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Νιώθεις άσχημα να ξεκινήσεις γυμναστήριο; Τι είναι το gym anxiety και πώς να το αντιμετωπίσεις
Φωτογραφία από Andrea Piacquadio

H personal rainer διασημοτήτων Amanda Lee δίνει συμβουλές για το πώς να ξεπεράσετε το άγχος του γυμναστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά πρώτα, ας δούμε τι είναι το άγχος στο γυμναστήριο και τι μπορεί να το προκαλέσει.

«Το άγχος του γυμναστηρίου μπορεί να συμβεί όταν κάποιος αισθάνεται άγχος ή φοβάται μήπως τον κρίνουν ενώ προπονείται μπροστά σε άλλα άτομα στο γυμναστήριο», λέει η Amanda.

«Αυτό οφείλεται κυρίως στον φόβο ότι δεν είσαι αρκετά καλός/προχωρημένος ή έχεις στρες για τη φυσική εμφάνιση. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να αισθάνεται άβολα, φοβούμενος ότι δεν ξέρει πώς να χρησιμοποιεί σωστά τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου ή ότι "δεν είναι κατάλληλος" για το γυμναστήριο, με αποτέλεσμα να αποφύγει εντελώς την εμπειρία».

Εδώ είναι οι συμβουλές της Amanda για να ξεπεράσετε το άγχος του γυμναστηρίου:

  • «Δείτε βίντεο στο YouTube για να δείτε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τον εξοπλισμό, ώστε να αισθάνεστε πιο άνετα».
  • «Μετατρέψτε τη σύγκριση του εαυτού σας σε έμπνευση. Αντί να κάνετε επιβλαβείς συγκρίσεις με άλλους, προσπαθήστε να θέσετε μικρούς στόχους αυτοβελτίωσης, ενώ εμπνέεστε από τη συνέπεια και την αφοσίωση των άλλων μελών του γυμναστηρίου».
  • «Κάντε μια εικονική περιήγηση πριν επισκεφτείτε ένα νέο γυμναστήριο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αισθάνεστε πιο άνετα και λιγότερο άβολα όταν φτάσετε για την πρώτη σας προπόνηση».

Τέλος, θέλει να θυμόμαστε ότι το άγχος στο γυμναστήριο είναι απολύτως φυσιολογικό. «Όλοι μας έχουμε αισθανθεί κάποια στιγμή άβολα σε άγνωστο έδαφος», προσθέτει. «Προσπαθήστε να θυμάστε ότι οι επισκέπτες του γυμναστηρίου ασχολούνται κυρίως με τη βελτίωση του εαυτού τους και επομένως δεν σας κρίνουν με τον τρόπο που μπορεί να αντιλαμβάνεστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 90 / position2: 618
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb