SKIN CARE

Expert αποκαλύπτει πώς να... μεγαλώνεις αντίστροφα με αυτά τα 5 βασικά συστατικά

Τα συστατικά περιποίησης του δέρματος που θα σε σώσουν
Από το NEWSROOM
Expert αποκαλύπτει πώς να... μεγαλώνεις αντίστροφα με αυτά τα 5 βασικά συστατικά
collage

Ίσως λοιπόν να μην μπορείτε κυριολεκτικά να σταματήσετε το χρόνο ή την ηλικία αντίστροφα - γιατί να το θέλετε άλλωστε; Ο χρόνος είναι ένα δώρο και τα διδάγματα που αντλήθηκαν δεν θα ανταλλάσσονταν με τίποτα από μερικούς από εμάς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα θέλαμε να έχουμε πιο λαμπερό, πιο φρέσκο δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ, ο Δρ. Amir Karam μας ενημερώνει για πέντε βασικά συστατικά περιποίησης που μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε καλύτερα, σε οποιαδήποτε ηλικία. Αυτά είναι τα απαραίτητα αντιγηραντικά συστατικά.

Αντηλιακό

Εάν δεν χρησιμοποιούμε αντηλιακό και αποφεύγουμε τις ακτίνες UV στο πρόσωπο, μπορεί επίσης να ΜΗΝ ξοδέψουμε χρήματα σε άλλα συστατικά. Τίποτα δε γερνά το δέρμα τόσο γρήγορα και σταθερά όσο η επαναλαμβανόμενη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Μπορεί να προκαλέσει λεπτές γραμμές, ρυτίδες, αποχρωματισμό, κόκκινες κηλίδες και λέπτυνση του δέρματος. Η απλή λύση είναι αυτή που πολλοί από εμάς αγνοούμε όμως: το αντηλιακό πρέπει να φοράτε στο πρόσωπο κάθε μέρα, ακόμη και το χειμώνα. Επιλέξτε έναν δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο και εφαρμόστε τον ξανά κάθε δύο ώρες εάν σκοπεύετε να είστε έξω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο μελετημένα συστατικά περιποίησης του δέρματος που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό για σκοπούς αντιγήρανσης. Με την πάροδο του χρόνου, όσοι χρησιμοποιούν ρετινόλη διατηρούν πιο ανθεκτικό το δέρμα τους από εκείνους που δεν το κάνουν. Η χρήση ρετινόλης καθημερινά και ειδικά τη νύχτα, είναι το καλύτερο χαρτί σας. Εάν διαπιστώσετε ότι η ρετινόλη ερεθίζει το δέρμα σας, δοκιμάστε να τη χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά ή να βρείτε κάποιο που μπορείτε να ανεχτείτε. Τα καλλυντικά με ρετινόλη διεγείρουν το κολλαγόνο σε κυτταρικό επίπεδο και βοηθούν στη μείωση των καφέ κηλίδων, επίσης. 

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C, όταν λαμβάνεται τοπικά, διεγείρει το κολλαγόνο και βοηθά στη μείωση του αποχρωματισμού όπως οι καφέ κηλίδες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιταμίνη C και ρετινόλη μαζί ή να τα διαλύσετε χρησιμοποιώντας βιταμίνη C το πρωί. Εναλλακτικά, θα μπορείτε να βρείτε πολλές θρεπτικές ενυδατικές κρέμες που περιέχουν επίσης βιταμίνη C.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ δρα σαν σφουγγάρι, τραβάει νερό και το παγιδεύει για να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται και να αισθάνεται πιο σφριγηλό και πιο ενυδατωμένο. Ενώ η ρετινόλη και η βιταμίνη C είναι μακροπρόθεσμες λύσεις και χρειάζεται χρόνος για να δείτε τα αποτελέσματά τους, το HA σας δίνει άμεση ικανοποίηση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και προσθέτει την απαραίτητη υγρασία πίσω στο ώριμο δέρμα.

Νιασιναμίδη

Αυτό το παράγωγο βιταμίνης Β είναι ένα θεϊκό δώρο εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Περιορίζει τη φλεγμονή, βελτιώνει την εμφάνιση των πόρων και ενισχύει τα επίπεδα ενυδάτωσης. Βοηθά ακόμη και το δέρμα σας να απορροφήσει τα ενεργά συστατικά, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό βήμα για να το προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας πριν από τη λήψη βιταμίνης C ή ορών ρετινόλης.


Αυτά τα πέντε συστατικά θεωρούνται απαραίτητα για την περιποίηση του δέρματος. Μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά σημεία τιμών και θα βοηθήσουν το ώριμο δέρμα να φαίνεται ελαστικό και υγιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
11 / position1: 200 / position2: 835
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb