ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

2024: Tα νέα trends της διακόσμησης

Ποιες τάσεις μπορούμε να περιμένουμε να δούμε να αυξάνονται σε δημοτικότητα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
2024: Tα νέα trends της διακόσμησης
Φωτογραφία από Valeria Boltneva

Εξετάζοντας πώς θα μπορούσαμε να ανανεώσουμε τους χώρους μας το 2024, τσεκάραμε τις προβλέψεις διάσημων σχεδιαστών και διακοσμητών - ποιες τάσεις μπορούμε να περιμένουμε να δούμε να αυξάνονται σε δημοτικότητα — και ποιες θα χάσουν τη λάμψη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Zεστά χρώματα

Οι ουδέτεροι, γήινοι τόνοι πέφτουν σε δημοτικότητα και τα ζεστά χρώματα θα κυριαρχήσουν καθώς οι άνθρωποι αναζητούν τη χαλάρωση στα σπίτια τους. Το νέο έτος θα δειτε τα γήινα καφέ, τις πλούσιες τερακότες και τα βαθιά πορτοκάλια να βρίσκονται στο επίκεντρο, δημιουργώντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Βολάν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα βολάν – ως επί το πλείστον που εφαρμόζονται σε μαξιλάρια και σεντόνια τραπεζιού – προσθέτουν λίγo fun στα σπίτια μας. Συνήθως συνδυάζoνται με υφάσματα φλοράλ ή ριγέ όπως αυτά τα υπέροχα παραδείγματα Amuse Bouche από το Rose & Grey.

Βack to the 70s

«Μια άλλη τάση είναι αυτή η επιστροφή σε ένα στυλ της δεκαετίας του '70 σε σαλόνι και κρεβατοκάμαρα», σημειώνει η Jean Liu, designer.  H διακοσμήτρια Niki McNeill Brown αναμένει επίσης ανατροπές: «Ανυπομονώ να δω όλα τα χρώματα εμπνευσμένα από τη δεκαετία του '70 να μπαίνουν σε επενδύσεις τοίχων και υφάσματα!»

Άναψε το πορτατίφ

Τα πορτατίφ πρωταγωνιστούν στα δωμάτια και όχι τα κεντρικά φώτα. Επιλέξτε ένα πιο βίντατζ στυλ με μπεζ αποχρώσεις και καπέλα με πολύ στενό άνοιγμα στο επάνω μέρος και πολύ μεγαλύτερα, φαρδύτερα ανοίγματα στο κάτω μέρος, προτείνει η διακοσμήτρια Caroline Gidiere.

Το πράσινο του δάσους θα έχει τη στιγμή του

Η Kelly Marohl, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων στο Neutral Home Design, αναμένει να δει περισσότερο πράσινο του δάσους σε διάφορα σημεία των σπιτιών - χρώμα στους τοίχους, κουρτίνες, καναπέδες. Χαλαρώνει, κάνει κάθε περιβάλλον φιλόξενο, και ταιριάζει με δεκάδες αποχρώσεις! Η Marohl προβλέπει ότι οι διακοσμητές φέτος θα βάλουν το πράσινο του δάσους στην κορυφή της λίστας τους το 2024!

Pexels

Οι καμπύλες είναι στα πάνω τους 

Η Jennifer Verruto, διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρύτρια της Blythe Interiors, είπε στο Insider ότι τα στρογγυλεμένα σχήματα θα εμφανιστούν παντού στα σπίτια το 2024 λόγω της φιλόξενης φύσης τους. Από το ναυπηγείο στο πυρίτιο: η μετατροπή μιας περιοχής σε μια ευρωπαϊκή μονάδα ηλεκτροκίνησης

«Η εισαγωγή στρογγυλεμένων σχημάτων, όπως οι τοξωτοί καθρέφτες και οι καναπέδες με στρογγυλεμένες άκρες, κάνουν όμορφη αντιπαράθεση με τα πιο αυστηρά έπιπλα», είπε η Verruto. Είπε επίσης ότι οι καμάρες σε πόρτες «παρέχουν έναν αέρα εκλεπτυσμένης αρχαιότητας» όπως και οι καναπέδες ή οι καρέκλες με ύφασμα και στρογγυλά μαξιλάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
13 / position1: 35 / position2: 366
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb