ΥΓΕΙΑ

Αυτές οι 3 απλές νυχτερινές συνήθειες προσθέτουν χρόνια στη ζωή σου

Οι συνήθειες που ασκείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας σίγουρα παίζουν ρόλο στο να σας βοηθήσουν να ζήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Αυτές οι 3 απλές νυχτερινές συνήθειες προσθέτουν χρόνια στη ζωή σου
Φωτογραφία από Ketut Subiyanto

Πολλοί από εμάς θα θέλαμε να ζήσουμε μέχρι τα 100 χρόνια—αλλά ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε για να φτάσουμε εκεί, ή τουλάχιστον όσο το δυνατόν πιο κοντά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οποιοσδήποτε ειδικός στον τομέα της υγείας θα σας πει ότι η μακροχρόνια, υγιής ζωή έχει να κάνει με την άσκηση απλών, υγιεινών συνηθειών σε καθημερινή βάση. Και ενώ μια ισορροπημένη διατροφή και μια εξαιρετική ρουτίνα προπόνησης μπορεί να είναι μερικά από τα πρώτα πράγματα που εμφανίζονται στον εγκέφαλό σας όταν σκέφτεστε τις καλύτερες συνήθειες για την ενίσχυση της μακροζωίας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο ύπνος είναι ένα άλλο κρίσιμο συστατικό. 

Είναι ζωτικής σημασίας να βελτιστοποιήσετε τη ρουτίνα πριν τον ύπνο σας για τον πιο αναζωογονητικό ύπνο.

«Η καθιέρωση υγιεινών νυχτερινών συνηθειών μπορεί να συμβάλει σε μια μεγαλύτερη και πιο ικανοποιητική ζωή», λέει η διατροφολόγος Lisa Richards.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η προτεραιότητα του επαρκούς και ποιοτικού ύπνου είναι πρωταρχικής σημασίας», τονίζει, προτείνοντας ότι όλοι πρέπει να στοχεύουν σε 7-9 ώρες ύπνου αποκατάστασης κάθε βράδυ, καθώς «υποστηρίζει τη συνολική ευεξία, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και τη γνωστική υγεία». 

 Δημιουργήστε μια χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον ύπνο
Το να αποκοιμηθείτε και να μην ξυπνήσετε όλη τη νύχτα μπορεί να είναι δύσκολο εάν δεν αφήσετε τον εαυτό σας καθόλου χρόνο για να χαλαρώσετε πριν ξαπλώσετε. Αυτός είναι ο λόγος που η Richards συνιστά να ακολουθείτε μια σταθερή, χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον ύπνο.

«Δημιουργήστε μια χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον ύπνο, όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου ή η εξάσκηση τεχνικών χαλάρωσης, για να δώσετε σήμα στο σώμα σας ότι είναι ώρα να χαλαρώσετε», λέει.

Κινητό, μακριά!
Πιθανότατα το έχετε ακούσει ξανά και ξανά, αλλά σοβαρά: πάρτε λίγο χρόνο μακριά από τις οθόνες σας πριν κοιμηθείτε. Μπορεί να σας χαλαρώνει να βλέπετε βιντεάκια στο Tiktok αλλά τσεκάρετε αν ο ύπνος σας έπειτα είναι ανήσυχος! 

«Αποφύγετε τις ηλεκτρονικές συσκευές πριν τον ύπνο, καθώς το μπλε φως που εκπέμπεται μπορεί να διαταράξει την παραγωγή μελατονίνης που προκαλεί ύπνο», λέει ο Richards. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η υπερβολική έκθεση στο μπλε φως θα μπορούσε ακόμη και να βλάψει το δέρμα σας.

Επιμείνετε σε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου
Οι καθορισμένες ώρες ύπνου δεν είναι μόνο για παιδιά! Παρόλο που μπορεί να είστε το αφεντικό του εαυτού σας τώρα και δεν υπάρχει κανείς να σας πει ότι πρέπει να είστε στο κρεβάτι μέχρι τις 23:00, είναι σημαντικό να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ και πρωί αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 458 / position2: 719
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb