H Greta Gerwig σπάει ένα ακόμα ρεκόρ ως η νέα Πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

Γίνεται η 2η γυναίκα σκηνοθέτιδα που αναλαμβάνει αυτή τη θέση
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΔΕΚ 16, 2023
H Greta Gerwig σπάει ένα ακόμα ρεκόρ ως η νέα Πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

Η Greta Gerwig, σκηνοθέτιδα της ταινίας Barbie, θα είναι η πρόεδρος του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπως ανακοινώθηκε, αρχικά μέσα από το website του Φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διοργανωτές του την συνεχάρησαν αρχικά δημόσια για τα ρεκόρ που έσπασε με την ταινία της. Η Gerwig απάντησε ότι ως σινεφίλ, το Φεστιβάλ των Καννών ήταν ανέκαθεν για εκείνη η κορυφαία διοργάνωση που αναδεικνύει τη σημασία του σινεμά ως μίας παγκόσμιας γλώσσας.

«Είμαι αποσβολωμένη και ενθουσιασμένη και αισθάνομαι τιμή για το ρόλο αυτό. Και ανυπομονώ να δω τι θα φέρει αυτό το ταξίδι σε όλους μας», είπε η 40χρονη σκηνοθέτιδα, η οποία είναι η δεύτερη κατά σειρά Αμερικανίδα που τοποθετείται σε αυτή τη θέση, η 12η γυναίκα που ορίστηκε ποτέ πρόεδρος του Φεστιβάλ και η νεότερη σε ηλικία, μετά την 31 ετών Sophia Lauren, που είχε αναλάβει τα αντίστοιχα καθήκοντα το μακρινό 1966. Η πρώτη Αμερικανίδα γυναίκα που έλαβε μέρος στην επιτροπή ως πρόεδρος ήταν η grande damme του σινεμά, Olivia de Havilland το 1965.

H επικεφαλής της διοργάνωσης Iris Knobloch δήλωσε ότι η επιλογή της Gerwig ηταν η προφανής, ενώ ο ισχυρός άνδρας των Καννών Thierry Frémaux είπε ότι η Gerwig είναι το παράδειγμα του δημιουργού που εκπροσωπεί την ανανέωση του σύγχρονου σινεμά.

Το 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου και ως τότε θεωρούμε πως η Gerwig θα είναι και κάτοχος Όσκαρ για την ταινία Barbie.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
3 / position1: 266 / position2: 1069
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb