SKIN CARE

Αντιγήρανση: 5 τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο

Αρχισε να συμπεριλαμβάνεις στην καθημερινή σου διατροφή αυτές τις τροφές

Αντιγήρανση: 5 τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο
Unsplash

Οι τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο δεν είναι απλώς νόστιμες – έχουν επίσης αρκετά σημαντικά αντιγηραντικά οφέλη, καθώς το κολλαγόνο κάνει το δέρμα σφριγηλό, υποστηρίζει τα εσωτερικά όργανα και δυναμώνει τους μύες και τα οστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κολλαγόνο, εν ολίγοις, κρατά το σώμα μας ενωμένο. Στην περίπτωση του προσώπου, το κολλαγόνο λειτουργεί παράλληλα με το ελαστικό για να δημιουργήσει ένα πλέγμα ινών που το τονώνει, ενώ αποτρέπει τη χαλάρωση του δέρματος και εμποδίζει τις γραμμές έκφρασης να μετατραπούν σε μόνιμες ρυτίδες.

Εν ολίγοις, είναι μια ιερή ουσία για όσους ενδιαφέρονται βαθιά για τη φροντίδα του δέρματος. Η προσθήκη τροφών πλούσιων σε κολλαγόνο στη διατροφή σου είναι τόσο εύκολη όσο και νόστιμη...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δες που μπορείς να το βρεις.

Ζωμός οστών

Τα οστά, οι χόνδροι και οι τένοντες είναι πλούσιοι σε κολλαγόνο τύπου Ι (το πιο ευεργετικό για το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά), το οποίο απελευθερώνεται με το παρατεταμένο μαγείρεμα. Ο ζωμός των οστών —είτε σπιτικός είτε αγορασμένος— είναι επίσης πλούσιος σε αμινοξέα και μέταλλα, όπως μαγνήσιο και ασβέστιο.

Κοτόπουλο και γαλοπούλα

Τόσο το κοτόπουλο όσο και η γαλοπούλα είναι εξαιρετικές πηγές κολλαγόνου, αλλά για να έχεις τα περισσότερα οφέλη, θα πρέπει να αφήσεις τα πιο άπαχα κομμάτια όπως το στήθος και να επιλέξεις πιο λιπαρά κομμάτια όπως οι μηροί και τα πόδια (συμπεριλαμβανομένου του δέρματος).

Σολομός

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, οι ολόκληρες σαρδέλες και το χέλι είναι τα πιο πλούσια σε κολλαγόνο, αλλά η πολύτιμη ουσία βρίσκεται όχι τόσο στο κρέας όσο στο δέρμα, τα κόκαλα και τα λέπια.

Κρέας 

Όλα τα κρέατα, μοσχαρίσιο, βοδινό ή χοιρινό, αποτελούν καλή πηγή κολλαγόνου. Ωστόσο, η πρωτεΐνη συγκεντρώνεται περισσότερο στον συνδετικό ιστό και τους τένοντες, όπως τα πλευρά ή τα ελαφρώς πιο λιπαρά κομμάτια βοείου κρέατος. Ψάχνεις για τη χορτοφαγική πλευρά; Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα περισσότερα εσπεριδοειδή, η οποία είναι απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου, γι' αυτό προετοίμασε τις με ένα πιάτο με κρέας (ή ψάρι) και θα μεγιστοποιήσεις την παραγωγή κολλαγόνου.

Ασπράδια

Αν και δεν είναι άμεσα πηγή κολλαγόνου, το αυγό, και ιδιαίτερα το ασπράδι του αυγού, είναι πλούσιο σε προλίνη και γλυκίνη, απαραίτητα αμινοξέα για τη σωστή παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα μας. Φτιάξε μια ομελέτα με ασπράδι αυγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
15 / position1: 149 / position2: 657
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb