ΜΑΛΛΙΑ

Πώς θα καταλάβεις ποιο κούρεμα σου ταιριάζει;

Είναι πάντα καλύτερο να πηγαίνεις στο κομμωτήριο έχοντας ήδη στο νου σου τι κούρεμα θέλεις ακριβώς, όμως πώς θα αποφασίσεις ποιο σου ταιριάζει;
Γράφει η MATINA KONTOY
Πώς θα καταλάβεις ποιο κούρεμα σου ταιριάζει;
Nextweb studio

Θέλεις να κάνεις μία αλλαγή στο κούρεμά σου αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις; Θέλεις να βρεις επιτέλους ένα κούρεμα που να ταιριάζει και να πλαισιώνει όμορφα το πρόσωπό σου; Το πιο σημαντικό κριτήριο για να αποφασίσεις ποιο κούρεμα θα διαλέξεις είναι το σχήμα του προσώπου σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Εάν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, τότε έχεις φαρδύ μέτωπο και ζυγωματικά αλλά στενό πηγούνι. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να στοχεύσεις να ισορροπήσεις το σχήμα του προσώπου σου με ένα κούρεμα που μειώνει το πλάτος του μετώπου σου αλλά να αυξάνει το πλάτος του κάτω μισού του προσώπου σου. Για παράδειγμα, ένα μακρύ καρέ με φράντζες θα κρύψει ένα μέρος του μετώπου σου, ενώ θα τονίσει το πηγούνι σου. Μπορείς να συνδυάσεις αυτό το κούρεμα με ένα χτένισμα με κύματα ή μπούκλες που ξεκινούν κάτω από τα αυτιά. Εναλλακτικά, μπορείς να τολμήσεις ένα κοντό pixie cut, με έντονες φράντζες, που θα τονίσει περισσότερο το πηγούνι σου και θα αναδείξει το σχήμα καρδιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Tετράγωνο πρόσωπο

Το πρόσωπό σου είναι σχετικά μικρό και έχεις φαρδύ μέτωπο και ανοιχτό πηγούνι; Δοκίμασε ένα κούρεμα με μήκος που φτάνει μέχρι το πηγούνι ή ένα αυστηρό γεωμετρικό καρέ, που θα περιγράψει ωραία το πρόσωπό σου. Σου ταιριάζουν επίσης τα πολύ κοντά κουρέματα, αρκεί να αφήσεις φράντζα που θα καλύπτει ένα μέρος από το μέτωπο και θα αναδεικνύει τα μάτια. Εάν προτιμάς τα μαλλιά σου μακριά, κόψε φαρδιές αφέλειες. 

 

 

Οβάλ πρόσωπο

Έχεις στενό μέτωπο, έντονα ζυγωματικά και αντίστοιχο πηγούνι; Είσαι τυχερή γιατί σου ταιριάζουν σχεδόν όλα τα στυλ μαλλιών! Ωστόσο, ό,τι μήκος κι αν έχει το κούρεμα που θέλεις, ζήτησε από τον κομμωτή σου να τα φιλάρει στο ύψος των ματιών, των ζυγωματικών ή των χειλιών (ανάλογα με το ποιο από τα τρία χαρακτηριστικά θέλεις να τονίζεται περισσότερο). Τα pixie cuts ταιριάζουν πολύ στο οβάλ πρόσωπο, όπως οι κοντές αφέλειες. Επειδή το πρόσωπό σου είναι πολύ αρμονικό, μπορείς επίσης να κάνεις όποιο μακρύ κούρεμα θέλεις, όπως lob ή με ίσιο έντονο φιλάρισμα.

 

 

Ορθογώνιο πρόσωπο

Αν έχεις μακριά ζυγωματικά και έντονο πηγούνι και φαρδύ μέτωπο, δοκίμασε ένα κούρεμα με φράντζα και όγκο στα πλαϊνά. Αν θέλεις το πρόσωπό σου να δείχνει λιγότερο μακρύ και περισσότερο φαρδύ, προτίμησε ένα καρέ κοντό κούρεμα μέχρι το πηγούνι με ελαφρύ φιλάρισμα και φράντζα στο πλάι.

 

Τριγωνικό πρόσωπο

Αν το μέτωπό σου είναι μεγάλο και το πηγούνι σου μακρύ και μυτερό, δοκίμασε μια coup με έντονο φιλάρισμα στα πλαϊνά, που θα εξισορροπήσει τη γεωμετρία του προσώπου σου. Σε ό,τι αφορά το μήκος, προτίμησε αυτό που φτάνει μέχρι τους ώμους ή λίγο κάτω από αυτούς,

 

Στρογγυλό πρόσωπο

Δοκίμασε κουρέματα που τονίζουν το πηγούνι, όπως ένα μακρύ με έντονο φιλάρισμα από το σαγόνι και κάτω ή ένα αυστηρό καρέ με έντονο τελείωμα ή γύρισμα στις άκρες. Σου ταιριάζει επίσης η χωρίστρα στη μέση. Απόφυγε τα μονοκόμματα κουρέματα, ιδιαίτερα εάν τα μαλλιά σου φριζάρουν, είναι σπαστά ή έχουν χοντρή τρίχα, ώστε να μην προσθέτεις περισσότερο όγκο στο πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
19 / position1: 46 / position2: 860
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb