ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Αυτά τα φυτά στην κρεβατοκάμαρα θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα

Γράφει η MATINA KONTOY
Αυτά τα φυτά στην κρεβατοκάμαρα θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα
Φωτ. αρχείου / envato

Ο καλός ύπνος πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους. Σίγουρα θα έχεις ακούσει διάφορα tips για αποτελεσματικότερο ύπνο: ανατομικό στρώμα, κατάλληλο μαξιλάρι, θερμοκρασία δωματίου κλπ. Το ήξερες όμως ότι το για ποιοτικό ύπνο είναι η καθαρή ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν ο αέρας είναι πιο καθαρός αυξάνονται τα επίπεδα οξυγόνου και εσύ ξεκουράζεσαι καλύτερα.

 Και ο πιο απλός, ανέξοδος και όμορφος τρόπος για να τον εξασφαλίσεις είναι να βάλεις στο υπνοδωμάτιο κάποια φυτά εσωτερικού χώρου που έχουν την ιδιότητα να φιλτράρουν με τα φύλλα τους τον αέρα και να βελτιώνουν την ποιότητά του.

Αν και πολλοί αποφεύγουν τα φυτά στο υπνοδωμάτιο, καθώς υπάρχει μία ανησυχία ότι μειώνουν τα επίπεδα του οξυγόνου στο χώρο, αυτό όμως δεν πρέπει να σε ανησυχεί ιδιαίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί τα φυτά να απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα και συγχρόνως να απορροφούν οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως στην πραγματικότητα, η αλλαγή του επιπέδου των συγκεντρώσεων είναι τόσο ασήμαντη που σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί την αποφυγή τοποθέτησης φυτών στο υπνοδωμάτιο μας. 

Ποια είναι τα φυτά που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα;

 

Σανσεβιέρια

Το snake plant δημιουργεί ένα περιβάλλον με επαρκή οξυγόνωση μετατρέποντας το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όπως αντιλαμβάνεσαι, ένα τέτοιο περιβάλλον έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας μειωμένου ερεθισμού των ματιών, πονοκεφάλων και αναπνευστικών προβλημάτων.

 

Αλόη Βέρα

Η αλόη εκπέμπει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθαρίζοντας τον αέρα στο δωμάτιό σου. Βέβαια, εκτός από το οξυγόνο η αλόη έχει και άλλα οφέλη. Διάβασε αυτό!

 

 

Φίκος

Απομακρύνει τη φορμαλδεΰδη, ευδοκιμεί σε χαμηλό φωτισμό και είναι το απόλυτο trend της διακόσμησης! Ο φίκος θα γίνει και το δικό σου αγαπημένο φυτό εσωτερικού χώρου καθώς είναι ο ορισμός του win-win για τις ανάγκες της κρεβατοκάμαρας σου.

 

Πόθος 

Ο πόθος μπορεί να επιβιώσει με ελάχιστο φως και σπάνιο πότισμα και είναι ένα τέλειο air purifier για κάθε χώρο καθώς μετατρέπει το μονοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο, οπότε σίγουρα θα σε βοηθήσει να κάνεις τον τέλειο βραδινό ύπνο στο δωμάτιο σου!

 

Λεβάντα

Είναι γνωστή για τη συμβολή της στη μείωση του άγχους, αλλά δεν κάνει μόνο αυτό. Η μυρωδιά της βοηθά στο να κοιμηθούμε ευκολότερα, αφού μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα του στρες. Είναι, μάλιστα, αρκετά ισχυρή και γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχεις μια μικρή γλάστρα κοντά στο κρεβάτι σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
20 / position1: 96 / position2: 509
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb