ΚΑΡΙΕΡΑ

Συμβουλές επιτυχίας από 6 Girl bosses

H πιο σημαντική συμβουλή που μπορείς να πάρεις στο ξεκίνημα της καριέρας σου
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΝΟE 19, 2023
Συμβουλές επιτυχίας από 6 Girl bosses

Η ιστορία δείχνει πως η γυναικεία συμβολή μπορεί να επιφέρει τρομερές αλλαγές σε κάθε έκφανση της εργασίας. Με την πάροδο του χρόνου και καθώς οι γυναίκες αποκτούν ολοένα και περισσότερη δύναμη και επιρροή στην αγορά εργασίας, φέρνουν μαζί τους φρέσκες ιδέες και καινοτομίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη δυναμική πλέον παρουσία γυναικών σε αμιγώς ανδροκρατούμενα επαγγέλματα και τη δημιουργία πρωτοβουλιών και δράσεων για την ισότητα μεταξύ των φύλων στην αγορά εργασίας, μέχρι τη δημιουργία κοινοτήτων δικτύωσης για γυναίκες με επαγγελματικές φιλοδοξίες και όνειρα, καμία από αυτές τις καινοτομίες δε θα είχαν συμβεί χωρίς θαρραλέες γυναίκες πρόθυμες να αμφισβητήσουν το status quo και να προτείνουν μια νέα φιλοσοφία.

Μία φιλοσοφία που συνοψίζεται πάντα στην πολύ καλή οργάνωση, στα ανοιχτά μυαλά και στη διάθεση να γίνουν μέντορες και να μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους με τις νέες γενιές γυναικών, ώστε να τις βοηθήσουν να ξεπεράσουν γρηγορότερα τα έμφυλα εμπόδια και να κατακτήσουν και αυτές, με τη σειρά τους, τη δική τους επαγγελματική κορυφή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιτυχία μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί - ειδικά όταν τα έμφυλα στερεότυπα και οι δυσκολίες μπορούν να μας αποθαρρύνουν. Τώρα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για να καθίσουμε και να αναλογιστούμε τους μεγάλους στόχους της καριέρας μας και να εξετάσουμε πού ξοδεύουμε τις σκέψεις, την ενέργεια και το χρόνο μας. 

Εμείς πιστεύουμε πολύ στην τεράστια σημασία του mentoring και στη φιλοσοφία ότι η γνώση αποκτά αξία όταν μοιράζεται, καθώς αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και μας βοηθάει να εξελιχθούμε ταχύτερα. Έτσι, ρωτήσαμε γυναίκες που έχουν πετύχει ήδη πολλούς από τους επαγγελματικούς στόχους τους, να μας δώσουν συμβουλές για εσένα που θέλεις να κάνεις ένα δυναμικό ξεκίνημα στην καριέρα σου ή αναζητάς tips καλών πρακτικών και καθοδήγηση για το πώς να οργανώσεις την ήδη φορτωμένη καθημερινότητά σου και να πετύχεις του στόχους σου! Enjoy!

Tips επαγγελματικής επιτυχίας από 6 Girl bosses

«Με έναν αυξανόμενο αριθμό οργανισμών και εταιρειών να βάζουν στο τιμόνι γυναίκες CEOs, η τάση που φέρνει τις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις φαίνεται να είναι σε άνοδο ακόμη κι αν ο δρόμος για την ισότητα είναι μακρύς. Παρόλα αυτά, μου δίνει τεράστια χαρά το γεγονός ότι γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε οι νέες γενιές γυναικών να διεκδικίσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους για μία λαμπρή καριέρα», αναφέρει η Κ.Α. ιδιοκτήτρια e-shop.

«Εσύ δημιουργείς προϋποθέσεις μπαίνοντας στα βαθιά! Οπλίσου με θάρρος, υπομονή, επιμονή και πίστη στον εαυτό σου ότι αξίζεις!» λέει η Τ.Π. Data Analyst σε πολυεθνική. «Η εμπειρία μπορεί να είναι σημαντική στον εργασιακό χώρο αλλά ακόμη περισσότερο είναι η θετική ενέργεια , η διάθεση για δουλειά και το ειλικρινές χαμόγελο! Τέλος, θα πρότεινα να ανοίξεις τους ορίζοντές σου πέρα από το αντικείμενο σπουδών σου. Βγες από το comfort zone και δοκίμασε μέχρι να βρεις αυτό που σε παθιάζει!».

«Να μην αφήσεις ευκαιρία χαμένη, να διεκδικείς, να επικοινωνείς, να γνωρίζεις κόσμο, να μιλάς για όσα θέλεις και ονειρεύεσαι. Δουλειά, επιμονή, υπομονή και γερό στομάχι. Να έχεις ανθρώπους δίπλα σου, να σε στηρίζουν» λέει η Λ.Π, founder ενός Content Agency.

«Για εμένα το παν είναι να οριοθετήσεις τα θέλω με τα πρέπει σου. Τις ώρες που θα ξοδεύεις στη δουλειά και στον προσωπικό σου χώρο. Αν δε, έχεις να συνδυάσεις οικογένεια και καριέρα τότε σίγουρα ο ρόλος σου ως εργαζόμενη μαμά γίνεται πιο πιεστικός. Αλλά είναι κάτι που οι γυναίκες το βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, και ταυτόχρονα ξέρουμε πώς να τα καταφέρνουμε», λέει η Ν.Μ διευθύντρια πολιτιστικού φορέα.

«Κάθε νέα γυναίκα, μπορεί να βρει τον επαγγελματικό της δρόμο, μόνο έχοντας βρει πιο πριν τον εαυτό της. Γνωρίζοντας τα θέλω μας και τη δυναμική μας, μπορούμε να μάθουμε που θέλουμε και που μπορούμε να φτάσουμε επαγγελματικά. Για μένα αυτά που θα οδηγήσουν κάθε νέο κορίτσι, που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας, στην επιτυχία, είναι προσωπικότητα, δεξιότητες, εμπειρία. Μπορείς να τα βάλεις με όποια σειρά θέλεις - είναι αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα», λέει η Β.Κ. Sales & Marketing Specialist.

«Αυτό που θέλω να πω και το εννοώ, σε κάθε κορίτσι που ξεκινά τώρα ή σε κάθε γυναίκα που ονειρεύεται να πετύχει επαγγελματικά είναι πως δεν υπάρχει ένας τρόπος για να πετύχεις όσα θες, δεν υπάρχει ένας δρόμος για να φτάσεις όπου θέλεις, δεν υπήρξε ποτέ μόνο μια μέθοδος επιτυχίας και κανείς δεν έφτασε στην κορυφή χωρίς να κάνει ένα σωρό λάθη. Για εμένα το παν είναι η συνέπεια στο όραμά σου που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις. Χτίσε γερές βάσεις, οπλίσου με τα κατάλληλα εφόδια που σου προσφέρονται και ο δρόμος για την κορυφή είναι σίγουρος!», προτρέπει η Δ.Τ, διευθύντρια σε εφημερίδα.

Παρατηρώντας το τρέχον εργασιακό τοπίο, την ιστορία των γυναικών στο επαγγελματικό περιβάλλον και το πώς αντιμετωπίζουν σήμερα οι σύγχρονες γυναίκες την ανταγωνιστικότητα των επαγγελμάτων και τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά τους, είναι σίγουρο πως μπορούμε να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. Ένα μέλλον, χωρίς έμφυλες ανισότητες και προκλήσεις στην επίτευξη των επαγγελματικών στόχων και ονείρων των γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
12 / position1: 426 / position2: 869
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb