ΜΟΔΑ

Οι τάσεις που θα βλέπουμε παντού τη φετινή σεζόν και αξίζει να υιοθετήσεις

Από κλασικά κοστούμια, έσως chic φορέματα
Γράφει η MATINA KONTOY
Οι τάσεις που θα βλέπουμε παντού τη φετινή σεζόν και αξίζει να υιοθετήσεις
Nextweb studio

Όπως κάθε σεζόν, οι διάσημοι οίκοι παρουσίασαν μέσα από τις πασαρέλες τους τις προτάσεις οι οποίες θα καθορίσουν τη μόδα που θα επικρατήσει στα ρούχα, τα πανωφόρια και τα παπούτσια το φετινό Φθινόπωρο και Χειμώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από κλασικά κοστούμια, έσως chic φορέματα, οι φετινές τάσεις επιστρέφουν στο old money style και οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν κάθε ηλικία και γούστο!

Η σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2023-24 στη μόδα φαίνεται πώς θα έχει ένα κυρίαρχο χαρακτηριστικό: τάσεις που μπορούν να φορεθούν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δίνει έμφαση σε κομμάτια που είναι διαχρονικά και απαραίτητα σε κάθε γκαρνταρόμπα και προτείνει στιλ που μοιάζουν λιγότερο "θεαματικά" από αυτά στα οποία μας έχουν συνηθίσει οι πασαρέλες της high fashion. Το "quiet luxury" είναι αυτό που αναλαμβάνει να δώσει χαρακτήρα στην ποιότητα και τα στάνταρ που οφείλουν να χαρακτηρίζουν τις ενδυματολογικές επιλογές της νέας σεζόν και η σύγχρονη ματιά εκφράζεται μέσα από twists και ευρηματικότητα που, όμως, πατούν γερά πάνω στα κλασικά μοντέλα.

Η μόδα, όμως, παραμένει μόδα και για να κάνει συναρπαστική την ουσία της ως ένας τρόπος προσωπικής έκφρασης και επικοινωνίας, φροντίζει πάντα για το "αλατοπίπερο". Τις λεπτομέρειες, δηλαδή, εκείνες που υπόσχονται να κάνουν πιο διασκεδαστικό και απολαυστικό το στιλ. Στις τάσεις, λοιπόν, για τη σεζόν Φ/Χ 2023-2024 συναντάμε σε αναπάντεχη πληθώρα το ανδρόγυνο αξεσουάρ της γραβάτας, που έρχεται να εμπλουτίσει την αξία διαχρονικών και ανυπέρβλητων επιλογών όπως τα κοστούμια, αλλά και να φορεθεί με φούστες και φορέματα. Οίκοι όπως ο Valentino, o Dior, οι Dolce & Gabbana, o Αlexander McQueen κ.ά δίνουν το παράδειγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις προσεχείς τάσεις έχουμε, επίσης, πολύ έντονη την παρουσία των φιόγκων ως δηλωτικά μίας υπολανθάνουσας αθωότητας και ενός αλλοτινού ρομαντισμού, ο ίδιος που μπορούμε να πούμε ότι εκφράζεται και μέσα από γραμμές όπως η peplum που κάνει επίσης αισθητή την παρουσία της στις τάσεις της σεζόν. Φιόγκους, όπως εναλλακτικά και 3D λουλούδια, συναντάμε στις δημιουργίες των Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood , Victoria Beckham, Erdem, Simone Rocha, Chanel, Valentino, Prada κ.ά, ενώ το peplum εμφανίζεται σε top και φορέματα των συλλογών Brandon Maxwell, Adeam, Christopher Kane, Richard Quinn, Tory Burch κ.ά.

Η πιο τολμηρή τάση της σεζόν Φ/Χ 2023 -24 μοιάζει να είναι αυτή των short shorts, τα οποία θυμίζουν γυναικεία σλιπ αλλά "εξοντώνουν" τον lingerie χαρακτήρα τους καθώς έρχονται φτιαγμένα από τα υφάσματα των κοστουμιών, που στην πλειοψηφία τους συνοδεύουν. Του στιλ ηγούνται οίκοι όπως ο Ferragamo, ο Dolce & Gabbana και ο Valentino, που εξασφαλίζουν στα (σούπερ) κοντά σορτς σοφιστικέ προσωπικότητα, ακολουθούν ο οίκος Andreas Kronthaler for Vivienne Westwood και το GCDS με τις δικές τους προτάσεις με short shorts κοστούμια, ενώ υπάρχει και η Miu Miu που καταθέτει την glam εκδοχή τους στολίζοντας τα σλιπ με στρας και πούλιες.

Τέλος, αν υπάρχει ένα trend που μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στη fun διάθεση των εμπνευστών του, εν προκειμένω τον οίκο Miu Miu που δημιουργεί τάσεις και must-have κομμάτια χωρίς συνεπικουρία από άλλες κολεξιόν, αυτό είναι που θέλει να φορέσουμε τα καλσόν μας …πάνω από μπλούζες και πουκάμισα! Σκεφτείτε το αντίστροφο, δηλαδή, απ' όλη την προσπάθεια που κάνετε να κρύψετε το καλσόν μέσα από τα ρούχα και το peekaboo styling trick της χρονιάς - που εντοπίσαμε και στην πασαρέλα του Gucci- είναι προφανώς ό,τι πιο απροσδόκητο θα δοκιμάσετε φέτος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
25 / position1: 163 / position2: 1435
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb