ΜΟΔΑ

Το φθινόπωρο θέλει ντοπαμίνη: Πώς συνδυάζουμε τα έντονα χρώματα για τέλειο στυλ

Dopamine dressing και παντού φως
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Το φθινόπωρο θέλει ντοπαμίνη: Πώς συνδυάζουμε τα έντονα χρώματα για τέλειο στυλ
Collage

Ζεστές σοκολάτες, μάλλινα καπέλα και βαριά πλεκτά τζάμπερ, ο χειμώνας είναι στη γωνία... Το να ντυθείτε με έντονα χρώματα κάθε πρωί αυτή την εποχή μπορεί να φωτίσει τη μέρα σας, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ναι, το να έχουμε περισσότερο χρώμα στην γκαρνταρόμπα μας μπορεί να μας ζωντανέψει και να μας βοηθήσει να νιώθουμε λίγο πιο χαρούμενοι.

Πιθανότατα θα έχετε ακούσει για τον όρο «Dopamine dressing», ο οποίος αναζωπυρώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εμφανιζόμενος ως ένας τρόπος να βρίσκουμε χαρά μέσα από αυτό που φοράμε. Αυτή είναι η μόδα με τη μεγαλύτερη έννοια της λέξης. Σκεφτείτε μεγάλα prints, έντονα μοτίβα και χρωματικές εναλλαγές.

Στις πασαρέλες άνοιξη/καλοκαίρι 2024, επικρατούσε μια ανανεωμένη αίσθηση αισιοδοξίας, με φωτεινά μπλε ηλεκτρίκ στο Roksanda. Η εταιρεία πολυτελείας λάνσαρε επίσης πρόσφατα μια ζωντανή νέα συνεργασία με το Jigsaw, με φουλάρια με χρώμα, τολμηρές μπλούζες και φορέματα που ταιριάζουν. Εν τω μεταξύ, ο οικος Ottolinger καυχιέται για τα μίνι φορέματα και παντελόνια κάπρι σε όμορφες ροζ φλουο αποχρώσεις, όπως και ο οίκος Fendi με μίνι φορέματα σε πορτοκαλί αποχρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, εάν αναζητάτε λίγη τόνωση της διάθεσης, γιατί να μην υιοθετήσετε την τάση ντοπαμίνης;

Δεν υπάρχουν μελέτες που να καταλήγουν οριστικά στο συμπέρασμα ότι ο καθένας απελευθερώνει ντοπαμίνη όταν φοράει έναν συγκεκριμένο τύπο ρούχου, αλλά οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει κάτι σε αυτή την τάση. «Αυτό που φοράμε επηρεάζει την εικόνα του εαυτού μας και το τι σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας», λέει στον SELF ο Matt Johnson, PhD, νευροεπιστήμονας και καθηγητής ψυχολογίας μάρκετινγκ στο Hult International Business School.

Αν αναζητήσετε το hashtag #DopamineDressing στο Instagram, θα δείτε ότι οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν έντονα χρώματα και μοτίβα όταν ακολουθούν την τάση. Αυτός μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε για μερικούς ανθρώπους, αλλά το κλειδί είναι να φοράτε αντικείμενα που σας κάνουν να νιώθετε καταπληκτικά, συμπεριλαμβανομένων των ουδέτερων βασικών, αν αυτό είναι το πράγμα σας!

Το να φοράτε το αγαπημένο σας, φθαρμένο βαμβακερό μπλουζάκι μπορεί να είναι τόσο ελκυστικό όσο μια αγκαλιά - και υπάρχει λόγος για αυτό. Τα απτικά αποτελέσματα της υφής των ρούχων μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε μια ιδιαίτερη αίσθηση. Για παράδειγμα, τα απαλά υφάσματα όπως η φανέλα μπορούν να σας βάλουν σε μια ζεστή διάθεση, ενώ το μετάξι μπορεί να σας κάνει να νιώσετε αισθησιακή.

Δοκιμάστε να φορέσετε ρούχα από διαφορετικά υλικά και δώστε προσοχή στο πώς νιώθετε σε αυτά. Κάνοντας αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τη σωστή υφή για να ταιριάζει με τη διάθεση που επιθυμείτε.

Τα οπτικά και ακουστικά εφέ του υλικού μπορούν να επηρεάσουν το πώς αισθάνεστε επίσης. Για παράδειγμα, η έρευνα δείχνει ότι οπτικά, το σατέν δίνει μια εκλεπτυσμένη αισθηση. Αντίθετα, τα αδιαφανή υφάσματα τείνουν να δείχνουν σπορ. Ρούχα που κάνουν έναν αχνό θρόισμα, όπως ο ταφτάς, μπορούν να κάνουν ένα άτομο να αισθάνεται κομψό...

Ανεξάρτητα από το ύφασμα που θα επιλέξετε, είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα. Εάν ένα συγκεκριμένο αντικείμενο αισθάνεται γρατζουνισμένο ή άκαμπτο στο δέρμα σας, τότε πιθανότατα δεν θα αισθάνεστε πολύ καλά σε αυτό.

Αποτυπώστε την προσωπικότητά σας με αξεσουάρ ή εσώρουχα. Τα εσώρουχα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους ανθρώπους να αισθάνονται ενδυναμωμένοι, να αισθάνονται σέξι και να αισθάνονται ελκυστικοί όταν δεν μπορούν να ελέγξουν άλλα στοιχεία του τι πρέπει να φορέσουν, αλλά και τα αξεσουάρ δίνουν έναν έντονο χαρακτήρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
10 / position1: 183 / position2: 967
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb