ΥΓΕΙΑ

Kάνε το μεταβολισμό σου να φορτσάρει, με μερικές αλλαγές στη μέρα σου

Μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Kάνε το μεταβολισμό σου να φορτσάρει, με μερικές αλλαγές στη μέρα σου
Φωτογραφία από Antoni Shkraba

Καμιά φορά δεν χρειάζεται να τρελαθείς στις προπονήσεις - Μπορείς να ξεκινήσεις από μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρώτε άφθονη πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα
Η κατανάλωση φαγητού μπορεί να αυξήσει προσωρινά τον μεταβολισμό σας για μερικές ώρες.

Κάντε μια προπόνηση υψηλής έντασης
Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) περιλαμβάνει γρήγορες και πολύ έντονες "εκρήξεις" δραστηριότητας. Εάν αυτό το είδος άσκησης είναι ασφαλές για εσάς, μπορεί να βοηθήσει έμμεσα στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας. Κάντε λιγότερες προπονήσεις,αλλά πιο έντονες.

Κάντε βάρη
Οι μύες είναι πιο ενεργοί μεταβολικά από το λίπος. Η οικοδόμηση μυών μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού σας για να σας βοηθήσει να καίτε περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα, ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κοιμηθείτε καλά
Η έλλειψη ύπνου συνδέεται με σημαντική αύξηση της πιθανότητας παχυσαρκίας. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι επηρεάζει τα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνης της πείνας και της λεπτίνης, μιας ορμόνης που ελέγχει την πληρότητα (κορεσμό).

Θρέψτε το μικροβίωμα του εντέρου σας
Τα μικρόβια που ζουν στο έντερό σας παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία σας και στον τρόπο επεξεργασίας των τροφίμων που τρώτε. Γνωρίζατε ότι όλοι ανταποκρινόμαστε διαφορετικά στο φαγητό; Οι αποκρίσεις σακχάρου και λίπους στο αίμα του σώματός σας είναι μοναδικές για εσάς και επηρεάζουν την υγεία σας. Οι αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα δεν είναι καλές για το σώμα σας. Σας θέτουν σε υψηλότερο κίνδυνο να πάρετε βάρος και να αναπτύξετε παχυσαρκία, καθώς και άλλες χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης τύπου 2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 171 / position2: 762
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb