ΜΑΛΛΙΑ

Τι είναι η «προπόνηση μαλλιών» που έχει γίνει viral στο TikTok

Ένα νέο trend που ακολουθούν πολλοί χρήστες της πλατφόρμας

Τι είναι η «προπόνηση μαλλιών» που έχει γίνει viral στο TikTok
Pexels

Πρόσφατα, υπήρξε μια τεράστια αύξηση στον αριθμό των τάσεων που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από τα social media, ειδικά στο TikTok. Ανάμεσά τους είναι ένα hair trend που έχει ιντριγκάρει αρκετό κόσμο ...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίμαχη τάση εδώ είναι η τάση της «προπόνησης μαλλιών» που έχει συγκεντρώσει αρκετές προβολές στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι η μέθοδος προπόνησης μαλλιών που είναι τόσο δημοφιλής στο TikTok; 

@_theredhead Reply to @madsclaira HAIR TRAINING TIPS 🖤 (that work for me ☺️) #hairtraining #hairstyles #redhead #BenefitOfBrows ♬ MONEY - 리사 (LISA)

Μπορείς να εκπαιδεύσεις το τριχωτό της κεφαλής σου να παράγει λιγότερο σμήγμα με την πάροδο του χρόνου, πλένοντας τα μαλλιά σου λιγότερο συχνά. 

Με απλά λόγια, η μέθοδος «εκγύμνασης των μαλλιών» περιλαμβάνει την εκπαίδευση του τριχωτού της κεφαλής σου ώστε να παράγει λιγότερη λιπαρότητα με την πάροδο του χρόνου. Για αυτό, πρέπει να μειώσεις σταδιακά τον αριθμό των φορών που λούζεις τα μαλλιά σου σε ... ένα μήνα ή μερικούς μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιδέα πίσω από αυτό είναι πολύ απλή. Οι άνθρωποι που ακολουθούν την τάση πιστεύουν ότι όταν αυξάνεις τα κενά μεταξύ δύο λουσίματος μαλλιών, το τριχωτό της κεφαλής απλά συνηθίζει τη ρουτίνα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα οδηγήσει τελικά σε μειωμένη παραγωγή σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής. Εκτός από αυτό, σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου αρκετά σπάνια.

Λειτουργεί πραγματικά η μέθοδος προπόνησης των μαλλιών;

@abbeyyung Search “hair training” on my YT channel to see the science I discovered that proves hair training isn’t real! As always, do what works best for you & not what you hear someone say on social media #washhair #hairwashing #hairtraining #oilyscalp ♬ original sound - Abbey Yung

Το να λούζεις τα μαλλιά σου λιγότερο συχνά μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους θύλακες που μπορεί τελικά να προκαλέσουν αραίωση μαλλιών. Το σπανιότερο λούσιμο των μαλλιών μπορεί να οδηγήσει σε βουλωμένους θύλακες που μπορεί τελικά να προκαλέσουν αραίωση μαλλιών. 

Άρα, η μέθοδος αυτή μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματική όσο νομίζεις. Αντίθετα, μπορεί να είναι και επιβλαβής.

Ο κομμωτής και τριχολόγος της Νέας Υόρκης, Shab Caspara, υποστηρίζει: «Το πρόβλημα με την παράταση των ημερών πλύσης μαλλιών ξεκινά με την τελική συσσώρευση σμήγματος και προϊόντος στο τριχωτό της κεφαλής που εμποδίζει το άνοιγμα του ωοθυλακίου στη ρίζα». Επιπλέον, προσθέτει: «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, όπως φλεγμονή και πιτυρίδα και να προκαλέσει αραίωση των μαλλιών στο τέλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
7 / position1: 144 / position2: 1885
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb