ΝΥΧΙΑ

Τι είναι το russian manicure που κάνουν όλες αλλά μπορεί να είναι καταστρεπτικό για τα νύχια

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πιο αμφιλεγόμενο nail trend
Γράφει η MATINA KONTOY
Τι είναι το russian manicure που κάνουν όλες αλλά μπορεί να είναι καταστρεπτικό για τα νύχια
Φωτ. αρχείου / pexels

Μεταξύ των nail artists, το “Russian manicure” είναι μια τάση η οποία είναι γνωστή. Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς το συγκεκριμένο nail trend έχει γίνει αρκετά δημοφιλές και στα social media, από celebrity girls, όπως η Kendall Jenner, που έχουν αγκαλιάσει το εν λόγω nail trend.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, η τελευταία έχει δηλώσει μέσα από τα Instragram stories της ότι δε θα ξανά επέστρεφε στο κανονικό μανικιούρ. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί από τους nail artists υποστηρίζουν ότι αυτή η τάση είναι αμφιλεγόμενη, καθώς έχει αρκετούς κινδύνους.

Τι είναι το “Russian manicure”;

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα ξηρό μανικιούρ που συχνά περιλαμβάνει ειδικό εξοπλισμό για τον καθαρισμό και την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος γύρω από τη βάση του νυχιού και στη συνέχεια να προχωρήσεις σε όποια τεχνική επιθυμείς (ακρυλικό, τζελ ή ακόμα και απλό βερνίκι).   

Η τεχνική ξεκίνησε από τη Ρωσία και έχει καθιερωθεί σε μέρη όπως η Ουκρανία, το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν, θέλοντας να δημιουργήσουν μία μέθοδο που θα κάνει το μανικιούρ να διαρκεί περισσότερο λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Πώς γίνεται;

Αφού γίνει η αφαίρεση του προηγούμενου υλικού (π.χ. αν είναι ακρυλικό, με τροχό), η nail artist δουλεύει το σχήμα των νυχιών και αφού λειάνει τη βάση με buffer, αφαιρεί προσεκτικά όλα τα πετσάκια αλλά και το δέρμα γύρω από τη βάση των νυχιών. Αυτή είναι και η ουσία του συγκεκριμένου μανικιούρ που το καθιστά ξεχωριστό.

 

Ποια είναι τα οφέλη του Russian manicure;

Εκτός από το ότι είναι αισθητικά ωραίο, διαρκεί πολύ περισσότερο σε σχέση με το κλασικό μανικιούρ, επομένως χρειάζονται λιγότερες συχνές επισκέψεις για την ανανέωσή του. Επιπλέον, δεδομένης της προσοχής στη λεπτομέρεια και της φροντίδας που δίνεται στα πραγματικά μας νύχια, παρατηρείται ακόμα και η ανάπτυξη των νυχιών να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, όταν κάποιος ειδικός δε γνωρίζει καλά τη διαδικασία και δεν έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση γι’ αυτή την τεχνική, ενδέχεται να υπάρχει ακόμα και κίνδυνος μόλυνσης.

 

@nailmartusa Many people don’t know about this type of mani and I’m here to tell you more about it🥰 #russianmanicure #gelmani #cuticle ♬ Stuck In The Middle - Tai Verdes

Γιατί είναι αμφιλεγόμενο το “Russian manicure”;

Κατά τη διάρκεια του “Russian manicure”, η nail artist χρησιμοποιεί τον τροχό για να ανοίξει το επωνύχιο για να αφαιρέσει την επιδερμίδα εκτός από τα πετσάκια. Το επωνύχιο είναι ουσιαστικά το παχύ στρώμα του δέρματος στη βάση των νυχιών των χεριών και των ποδιών. Η λειτουργία του είναι να προστατεύει την περιοχή μεταξύ του νυχιού και της επιδερμίδας από την έκθεση σε βακτήρια. Με την αφαίρεσή του, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος μόλυνσης, ειδικά αν η τεχνήτρια δεν είναι πολύ έμπειρη και δεν ασχολείται επιμελώς με την απολύμανση των εργαλείων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
9 / position1: 318 / position2: 836
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb