ΝΥΧΙΑ

Θέλεις να αφαιρέσεις τα τεχνητά νύχια σου στο σπίτι; Σου έχουμε τον (σωστό) τρόπο!

Όχι, δε θα τα καταστρέψεις αυτή τη φορά!
Γράφει η MATINA KONTOY
Θέλεις να αφαιρέσεις τα τεχνητά νύχια σου στο σπίτι; Σου έχουμε τον (σωστό) τρόπο!
Φωτ. αρχείου / pexels

Φυσικά, εάν διαθέτεις τον χρόνο και τα χρήματα καλό είναι να επισκεφτείς ένα σωστό επαγγελματία για την πιο αποτελεσματική και ασφαλή αφαίρεση των τεχνητών νυχιών. Όμως, αν αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά θέλεις να διατηρήσεις την καλή υγεία των νυχιών σου, υπάρχουν ασφαλείς τρόποι να κάνεις την αφαίρεση του υλικού στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάναμε λοιπόν μια έρευνα και πήραμε τα καλύτερα tips και οδηγίες από τους beauty & nail experts, για το πως να κινηθείς.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • Μια λίμα νυχιών Νο. 100/180 (Ο εμπειρικός κανόνας λέει ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός της λίμας, τόσο λεπτότερο είναι το τρίψιμο που προσφέρει, π.χ. μία λίμα Νο. 100 προσφέρει χοντρό τρίψιμο ενώ η Νο. 240 λεπτό τρίψιμο)
  • Καθαρό ασετόν από το φαρμακείο
  • 10 μπαλάκια από βαμβάκι
  • Μικρά φύλλα αλουμινόχαρτου 
  • Βαζελίνη ή ενυδατική κρέμα
  • Προστατευτικό βερνίκι νυχιών

Τα βήματα:

Λιμάρισμα στην επιφάνεια του νυχιούΜε μια χοντρή λίμα τρίψε όλη την επιφάνεια των νυχιών σου με μέτρια ένταση. Το gel top coat δημιουργεί ένα σχεδόν αδιαπέραστο στρώμα που παγιδεύει το χρώμα στη θέση του – γι’ αυτό και κρατάει εβδομάδες και όχι μόνο λίγες μέρες. Αν λοιπόν ξύσεις την επιφάνεια, το ασετόν θα μπορέσει να διεισδύσει ευκολότερα. Όταν λιμάρεις, εφάρμοσε απαλά, παράλληλη πίεση, ώστε να αποφύγεις όσο γίνεται να χαράξεις την επιφάνεια του νυχιού από κάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βαμβάκι και αλουμινόχαρτο
Πάρε μικρά βαμβακάκια και μούλιασέ τα σε καθαρό ασετόν (είναι ισχυρότερο από το απλό ξεβαφτικό νυχιών). Στη συνέχεια βάλε από ένα πάνω σε κάθε νύχι, τύλιξε το κάθε δάχτυλο με αλουμινόχαρτο, ώστε να δημιουργηθεί επιπλέον θερμότητα και να δουλέψει πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα. Είναι καλύτερο να κάνεις ένα χέρι τη φορά και η ώρα που θα τα αφήσεις να μουλιάζουν πρέπει να είναι από 10 μέχρι 20 λεπτά. Extra tip: Αν ξεκινήσεις κάνοντας το “καλό” σου χέρι και φύγει το πιο δύσκολο κομμάτι, μετά η διαδικασία θα σου φανεί παιχνιδάκι!


Προστάτεψε τα πετσάκια σουΤο ασετόν μπορεί να ταλαιπωρήσει το δέρμα γύρω από τα νύχια. Πριν τα βυθίσεις λοιπόν μέσα σ’ αυτό, φρόντισε να έχεις βάλει ένα ειδικό λαδάκι για τα πετσάκια. Πολύ καλή δουλειά κάνει και η βαζελίνη, η οποία ελαχιστοποιεί τη φθορά που προκαλεί το ασετόν.


Μούλιασέ τα ξανά και ξύσε απαλάΜόλις αφήσεις το ασετόν να κάνει τα μαγικά του, πάρε πάλι τη λίμα και ξεκίνα απαλά να αφαιρείς τις στρώσεις του υλικού. Τα πρώτα στρώματα λογικά θα φεύγουν πιο εύκολα, αλλά αν συναντήσεις αντίσταση, θα πρέπει να τα ξαναμουλιάσεις. Κάνε το όσες φορές χρειαστεί μέχρι να αφαιρεθεί όλο το χρώμα και ένα μεγάλο μέρος του ακρυλικού. Όσο πιο πολύ το αφαιρείς, τόσο πιο απαλές πρέπει να είναι οι κινήσεις σου με τη λίμα, για να μην καταστραφεί η πλάκα του νυχιού.


Τελευταία βήματαΑφού τα ξεπλύνεις πολύ καλά, δοκίμασε να βάλεις λάδι για τα πετσάκια και ενυδατική κρέμα, αλλά και ένα απλό βερνίκι προστασίας του νυχιού που πλέον θα είναι αρκετά μαλακό και ευαίσθητο. Τη διαδικασία της ενυδάτωσης είναι σημαντικό να την επαναλαμβάνεις καθημερινά για να αντισταθμίσεις την ταλαιπωρία της αφαίρεσης.

Τα dont’s

  • Μη βάζεις δύναμη, ούτε να τραβάς βiαια τα ακρυλικά ή τεχνητά νύχια, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει τα φυσικά νύχια και ενδεχομένως να προκαλέσει πόνο ή τραυματισμό.
  • Τα εργαλεία σου είναι σημαντικό να είναι απαλά για τη βάση των νυχιών. Μη χρησιμοποιείς αιχμηρά εργαλεία όπως ψαλίδι ή μεταλλικά εργαλεία για να τα αφαιρέσεις.
  • Απόφυγε τη χρήση ισχυρών χημικών όπως η χλωρίνη, σε υπερβολικές ποσότητες ή για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Αυτά μπορούν πραγματικά να στεγνώσουν και να βλάψουν τα νύχια και τα πετσάκια σου. Όταν ασχολείσαι με τις δουλειές του σπιτιού, μην παραλείπεις να φοράς γάντια.
  • Μην παραλείπεις τη φροντίδα μετά την αφαίρεση, ώστε να διατηρείς τα νύχια και τα πετσάκια σου υγιή και ενυδατωμένα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
6 / position1: 654 / position2: 1166
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb