ΥΓΕΙΑ

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάσαι; Λιγότερο ή περισσότερο από αυτό θα σε αρρωστήσει

Πώς ο ύπνος επηρεάζει την υγεία σου
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάσαι; Λιγότερο ή περισσότερο από αυτό θα σε αρρωστήσει
@kendalljenner

Aποδεικνύεται ότι η σχέση του ύπνου με την ασθένεια συνδέεται με τη γενικότερη υγεία σας οπότε θα πρέπει να μάθετε να το κάνετε... σωστά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ είναι γνωστό ότι ο ύπνος επηρεάζει την υγεία σας, περισσότερος ύπνος από όσο χρειάζεται μπορεί επίσης να βλάψει το ανοσοποιητικό σας σύστημα!  Από την άλλη πλευρά, όχι μόνο ο πολύ λίγος ύπνος αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο να αρρωστήσετε, αλλά αυξάνει επίσης την ανάγκη για συνταγογραφούμενα φάρμακα για να αναρρώσετε!

Συμμετέχοντες σε έρευνα, που κοιμόντουσαν λιγότερο από έξι ώρες τη νύχτα είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν λοίμωξη και όσοι είχαν χρόνια αϋπνία είχαν περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν αντιβιοτικό για να καθαρίσουν μια λοίμωξη.

Αρα πόσο να κοιμάστε; Eπτά έως εννέα ώρες - όχι παραπάνω, ούτε λιγότερο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί: Η άμεση σχέση μεταξύ του υπερβολικού ύπνου και της ασθένειας δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί, αλλά ο χρόνιος υπερβολικός ύπνος είναι γνωστό ότι οδηγεί σε ιατρικά προβλήματα όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη και οι πονοκέφαλοι. Αυτές οι καταστάσεις θέτουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε μειονεκτική θέση και είναι πιο πιθανό να υποκύψει σε ασθένεια. Εάν χρειάζεστε τακτικά περισσότερες από οκτώ ή εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ενός υποκείμενου προβλήματος. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, οι ασθενείς που κοιμόντουσαν περισσότερες από εννέα ώρες είχαν 44% περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν!

Από την άλλη πλευρά, ο πολύ λίγος ύπνος αποδυναμώνει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το σώμα πιο ευαίσθητο σε μικρόβια, ασθένειες και λοιμώξεις.

Πώς θα το σώσω: Να πέφτετε για ύπνο νωρίς. Μην χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως ξυπνητήρι - αφήστε το σε άλλο δωμάτιο. Περιορίστε την πρόσληψη αλκοόλ και καφεΐνης. Το πιο σημαντικό, βάλτε την κατάλληλη ποσότητα ύπνου ως κορυφαία προτεραιότητα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 324 / position2: 655
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb