ΜΟΔΑ

Το αναπάντεχο αξεσουάρ που λατρεύουν οι διάσημες, αλλά μόνο οι τολμηρές θα φορέσουν

Opera glove trend: Εσύ θα το τολμούσες;
Γράφει η MATINA KONTOY
Το αναπάντεχο αξεσουάρ που λατρεύουν οι διάσημες, αλλά μόνο οι τολμηρές θα φορέσουν
Φωτ. αρχείου / pexels

Τα γάντια και ειδικά τα ψηλά γάντια, που ξεπερνούν το ύψος του αγκώνα, δεν είναι ένα αξεσουάρ που ξεκίνησε τώρα, αλλά χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Βασίλισσες, πριγκίπισσες, αλλά και όλες οι κομψές γυναίκες του παλιού Hollywood, στις επίσημες εμφανίσεις τους επέλεγαν τα ψηλά γάντια, δημιουργώντας μοναδικές εμφανίσεις που άφησαν εποχή. Αυτό το αγαπημένο trend, λοιπόν, δε θα μπορούσε να ξεχαστεί στις μέρες μας, αλλά να αναβιώσει και να προσαρμοστεί στην εποχή μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμφισβήτητα κανείς δεν τα φορούσε καλύτερα από τη Marilyn Monroe στο Gentlemen Prefer Blondes ή την Audrey Hepburn στο Breakfast at Tiffany’s. Η πρώην πρώτη κυρία και το απόλυτο είδωλο του στυλ, Zackie Kennedy,  εμφανίστηκε στην προεδρική ορκωμοσία του JFK φορώντας μακριά λευκά γάντια, όπως επίσης και σε επίσημες εκδηλώσεις, αλλά και στον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την καραντίνα του 2020 και την εμμονή πολλών με το Bridgerton, αυτό το «παλιομοδίτικο» αξεσουάρ είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του δειλά - δειλά, μέχρι φέτος που έκανε το μπαμ. Διάφανα, δερμάτινα, φαρδιά, κολλητά, μονόχρωμα, χρωματιστά, με κορδέλες, με στρας, επέστρεψαν δυναμικά.

Η Beyoncé, η οποία φόρεσε μια δερμάτινη εκδοχή στα Grammys, δεν είναι η μόνη celebrity που τόλμησε το opera gloves trend. Η Kate Middleton, πριγκίπισσα της Ουαλίας, φόρεσε μαύρα βελούδινα γάντια όπερας με το Alexander McQueen φόρεμά της στο κόκκινο χαλί των Baftas του 2023 και η Dua Lipa τα φόρεσε ως μέρος της περιοδείας της Future Nostalgia.

Αντίστοιχα, το μοντέλο Gigi Hadid απέδειξε ότι αυτό το στυλ δεν είναι μόνο για το βράδυ, συνδυάζοντας ένα γκρι κοντομάνικο πλεκτό Valentino με ασορτί γάντια για μια πρόσφατη εμφάνιση στο Good Morning America.

Τα opera gloves εμφανίστηκαν επίσης σε όλες τις πρόσφατες πασαρέλες, προσθέτοντας υφή και κομψότητα, χωρίς να δείχνουν παλιομοδίτικα. Λάτεξ που αντιπαρατέθηκαν με ντραπέ σιφόν στο show της  Victoria Beckham, αλλά και με μαύρη δαντέλα στα Dolce & Gabbana και Versace άνοιξη/καλοκαίρι 2023. Μεταξωτές και διακοσμημένες εκδοχές είδαμε επίσης στα fashion shows των Schiaparelli, Thom Browne, Balenciaga και Valentino.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
13 / position1: 358 / position2: 662
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb