ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι να ΜΗΝ κάνεις, αν μόλις σου έκαναν ghosting

Κράτα σημειώσεις!
Γράφει η MATINA KONTOY
Τι να ΜΗΝ κάνεις, αν μόλις σου έκαναν ghosting
Nextweb Studio

Το ghosting είναι όταν κάποιος με τον οποίο συνδέεσαι συναισθηματικά, είτε σε πιο σοβαρό είτε σε πιο casual επίπεδο, ξαφνικά εξαφανίζεται. Χωρίς να έχει μεσολαβήσει καυγάς ή κάτι που να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι μπορεί να φταίει. Συνήθως όλο αυτό γίνεται πολύ ξαφνικά και, όπως είναι λογικό, σε αφήνει μετέωρο, σε πληγώνει βαθιά και σου δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια για τις ανθρώπινες σχέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να μάθεις λοιπόν πώς να προχωρήσεις με υγιή τρόπο μετά από ένα τέτοιο περιστατικό, ζητήσαμε τη συμβουλή της ειδικού Jess Carbino (γνωστή και ως Dr. Jess), ειδικό στις σχέσεις και τις διαδικτυακές γνωριμίες, αλλά και κοινωνιολόγο του Tinder.

«Τα κοινά λάθη που σχετίζονται με το ghosting συνδέονται θεμελιωδώς με την ικανότητα ενός ατόμου να καταλάβει γιατί συνέβη το ghosting», λέει η Dr. Jess.

Τι δεν πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, αν μας κάνουν ghosting;

Μην αμφισβητήσεις τον εαυτό σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ghosting, ειδικά αν προέρχεται από ένα άτομο που σε ενδιαφέρει πολύ, μπορεί να προκαλέσει πολύ αρνητικά συναισθήματα.  Μπορεί να καλλιεργήσει ή να ενισχύσει το φόβο απόρριψης, αλλά και να χτυπήσει αμείλικτα την αυτοπεποίθησή σου. Η επίδραση που μπορεί να έχει μια τέτοια συμπεριφορά στην ψυχολογία μπορεί να είναι μεγάλη. Επομένως, είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να αξιολογήσεις αντικειμενικά την κατάσταση και να μη ρίξεις όλο το φταίξιμο σε εσένα

Μην κατηγορείς μόνο εσένα

Πάντα μα πάντα, όταν βιώνουμε φαινόμενο ghosting, μια πληθώρα από ανασφάλειες θα κάνουν την εμφάνισή τους. Πίστεψέ με δε φταις εσύ. Δε φταίει ότι δεν είσαι αρκετά όμορφη/γλυκιά/αδύνατη/ ενδιαφέρουσα κλπ. Το πρόβλημα είναι δικό του. Οπότε για αρχή σταμάτα να το χρεώνεις σε σένα. Συνήθως η ιστορία αποδεικνύει πως κάποιος που εξαφανίζεται έχει κάτι να κρύψει ή να λύσει και τις περισσότερες φορές δεν καταφέρνει τίποτα από τα δύο.

Μην προσπαθείς να αναλύσεις τη συμπεριφορά του/της

Ό, τι και να πούμε, σίγουρα θα περάσεις ώρες πάνω από το κινητό και messenger αναλύοντας τις συνομιλίες σας σε φίλους και γνωστούς με την ελπίδα κάποιο πιο έμπειρο αυτί ή μάτι να σου βρει αυτό το ‘γιατί’ που σε ταλαιπωρεί. Τα κακά νέα είναι πως δεν υπάρχει εξήγηση και αν υπάρχει σίγουρα απέχει έτη φωτός από αυτή που περνάει από το μυαλό σου και του επιτελείου των φίλων που εξερευνούν την υπόθεση.

Μην επικοινωνήσεις μαζί του/της

Είναι ανθρώπινο να θέλεις εξηγήσεις, ειδικά αν το ghosting συνέβη σε μια προχωρημένη σχέση ή γνωριμία. Όμως μην ξεχνάς πως και το να μη λαμβάνεις κάποια απάντηση, είναι κι αυτό απάντηση. Η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το delete από παντού. Ακραίο ίσως, αλλά ταιριάζει γάντι με τη συμπεριφορά της άλλης πλευράς. Ούτε το κινητό του στις επαφές σου, ούτε φίλοι στα social media. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατασκοπεύεις πού ήταν το τελευταίο μισάωρο, ούτε να σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν έστελνες ένα μήνυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 248 / position2: 537
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb