WELLNESS

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα

Οι προτάσεις των ειδικών για να απαλλαγείς μια για πάντα από τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Ο πιο σίγουρος τρόπος για να απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα
Unsplash

Σε αυτό το κείμενο θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τα πιο περιζήτητα συστατικά στα προϊόντα περιποίησης δέρματος, τα οποία θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπό σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι ακριβώς είναι τα μαύρα στίγματα;

Τα μαύρα στίγματα μοιάζουν με σκούρα εξογκώματα στην επιφάνεια του δέρματος. «Εμφανίζονται όταν το σμήγμα παγιδεύεται σε νεκρό δέρμα στην επιφάνεια των πόρων», λέει η Jessie Cheung, MD, πιστοποιημένη δερματολόγος με έδρα το Σικάγο και ιδρύτρια του Cheung Aesthetics & Wellness. «Είναι η έκθεση στον αέρα που τα κάνει να οξειδώνονται και να μαυρίζουν», προσθέτει.

Οι καλύτερες θεραπείες για τα μαύρα στίγματα για εσένα θα εξαρτηθούν από τον  τύπο του δέρματός σου, αλλά αν ψάχνεις για έναν γενικό οδηγό, εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες θεραπείες χωρίς ιατρική συνταγή που προτείνονται από κορυφαίους δερματολόγους.

Για ήπια μαύρα στίγματα, χρησιμοποίησε σαλικυλικό οξύ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνδυασμός φυσικής απολέπισης από το scrub και χημικής απολέπισης από το σαλικυλικό οξύ μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν οι πόροι καθαροί. 

Δοκίμασε αυτό

Ωστόσο, δεν πρέπει να κάνεις απολέπιση scrub κάθε μέρα. Ο γενικός κανόνας είναι τρεις φορές την εβδομάδα για το λιπαρό ή μικτό δέρμα και μόνο μία φορά την εβδομάδα για το ευαίσθητο δέρμα. Τις ημέρες που δε χρησιμοποιείς απολέπιση, άλλαξε με ένα απαλό καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ.

Για επίμονα μαύρα στίγματα, βάλε ρετινόλη

Τα ρετινοειδή μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία των μαύρων στιγμάτων και των φραγμένων πόρων μειώνοντας την κολλώδη υφή των κυττάρων που φράζουν τους πόρους, καθώς και επιταχύνοντας τον ρυθμό με τον οποίο το δέρμα αναγεννάται. Αν και υπάρχουν πολλοί μύθοι για τη ρετινόλη, η αλήθεια για το συστατικό είναι ότι η σωστή ποσότητα και η σωστή αγωγή μπορούν να μεταμορφώσουν το δέρμα σου και να κρατήσουν μακριά τα μαύρα στίγματα.

Advanced Night Retinoid Anti-Aging Serum

Δοκίμασε αυτό

Για τις πολύ σοβαρές περιπτώσεις, καλό θα είναι να επισκεφτείς δερματολόγο για πιθανή φαρμακευτική αγωγή.

Μην ξεχνάς την ενυδάτωση

Είναι σημαντικό να διατηρείς τη σωστή ισορροπία στο δέρμα και η ενυδάτωση θα σου επιτρέψει να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς προϊόντα απολέπισης χωρίς προβλήματα.

Δοκίμασε αυτό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
16 / position1: 414 / position2: 752
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb