SKIN CARE

Πώς να καταλάβεις ότι ένα προϊόν δουλεύει στο δέρμα σου ή απλώς το καταστρέφει

Ζητήσαμε τη συμβουλή της ειδικού
Γράφει η MATINA KONTOY
Πώς να καταλάβεις ότι ένα προϊόν δουλεύει στο δέρμα σου ή απλώς το καταστρέφει
Φωτ. αρχείου / envato

Όταν δοκιμάζεις ένα νέο προϊόν περιποίησης μήπως πέρα από τον ενθουσιασμό, φοβάσαι πώς θα αντιδράσει η επιδερμίδα σου μετά τη χρήση του; Θα βρεις επιτέλους το serum που θα κάνει την επιδερμίδα σου να λάμψει ή θα δημιουργηθούν σπυράκια στα πιο ακατάλληλα σημεία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς μπορείς να καταλάβεις ότι ένα προϊόν θα δουλέψει στο δέρμα σου ή θα σου προκαλέσει προβλήματα;

Η Renee Rouleau, αισθητικός πολλών διάσημων σταρ, αλλά και ιδρύτρια της ομώνυμης σειράς περιποίησης επιδερμίδας, μας δίνει τις συμβουλές της.

Purging vs breaking out

«Το φαινόμενο purging μπορεί να συμβεί όταν αρχίσεις να χρησιμοποιείς ένα νέο προϊόν, το οποίο αυξάνει τον ρυθμό εργασιών του κυτταρικού κύκλου. Επειδή λοιπόν ο κύκλος εργασιών των κυττάρων είναι πιο γρήγορος, είναι δυνατόν προϋπάρχοντες φραγμένοι πόροι που μπορεί να χρειάστηκαν εβδομάδες (ή και μήνες) για να βγουν στην επιφάνεια, να εμφανίζονται ταυτόχρονα. Εν ολίγοις, επιταχύνονται τα ξεσπάσματα που ήδη επρόκειτο να συμβούν κάποια στιγμή».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το φαινόμενο του breaking out, συμβαίνει όταν ένα προϊόν προκαλεί τη δημιουργία νέων φραγμένων πόρων. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη χρήση μιας ενυδατικής κρέμας που έχει περισσότερα έλαια απ’ ότι χρειάζεται το είδος της επιδερμίδας σου, ή στο ότι δεν έκανες σωστό καθαρισμό της επιδερμίδας, σε ορμονικές ανισορροπίες ή οποιοδήποτε άλλο αριθμό πραγμάτων.»

 

Σημάδια purging:

Η Renee Rouleau λέει, ότι το purging συμβαίνει κυρίως όταν χρησιμοποιήσεις προϊόντα που αυξάνουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων. Οι πιο συνηθισμένοι ένοχοι είναι τα οξέα απολέπισης και η ρετινόλη. Έτσι ό, τι κρύβεται στους πόρους σου θα ωθηθεί προς τα έξω πιο γρήγορα όταν χρησιμοποιήσεις αυτά τα συστατικά.

Ένας άλλος καλός εμπειρικός κανόνας είναι να εξετάσεις τα σημεία στα οποία παρατηρείς σπυράκια και ερεθισμούς. Αν το δέρμα ξεσπάει συχνά στις ίδιες περιοχές, τότε καθαρίζεις τους υπάρχοντες φραγμένους πόρους.

Το purging στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να κρατήσει μέχρι και 4 εβδομάδες. Εάν περάσει αυτό το διάστημα και δε δεις καμία βελτίωση, τότε ίσως χρειαστεί να δώσεις προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς ή να συμβουλευτείς έναν αισθητικό ή δερματολόγο για να φτιάξεις την κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης για εσένα.

Σημάδια breaking out:

Εάν δεν έχεις χρησιμοποιήσει προϊόντα με οποιοδήποτε από τα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω (όπως οξέα απολέπισης ή ρετινόλη), είναι απίθανο να αντιμετωπίσεις breaking outs.

Πώς να αντιμετωπίσεις το purging:

Αν και στην αρχή το purging είναι αρκετά ενοχλητικό, το τελικό αποτέλεσμα από τη χρήση των προϊόντων συνήθως είναι ικανοποιητικό. Μέχρι τότε όμως, αυτά που μπορείς να κάνεις είναι:

  • Όταν χρησιμοποιείς οξέα απολέπισης ή προϊόντα με ρετινόλη, δοκίμασε να τα εντάξεις σταδιακά στη ρουτίνα σου και να μην τα βάλεις κατευθείαν σε καθημερινή χρήση.
  • Παράλληλα με αυτά τα προϊόντα δοκίμασε να εφαρμόζεις μάσκες detox με ενυδατικούς παράγοντες, που είναι αρκετά ήπιες για την επιδερμίδα, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των φλεγμονών και της ερυθρότητας. Bonus, αν έχουν και συστατικά που καταπολεμούν την ακμή, όπως tea tree oil ή σαλικυλικό οξύ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
9 / position1: 102 / position2: 830
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb