ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Αρτεμις, πώς είναι να γράφεις την πιο ωραία σειρά της χρονιάς;

Είμαι η Τζο: Mιλήσαμε με τη σεναριογράφο της σειράς που έκανε όλες τις γυναίκες να ταυτιστούν στα πρώτα λεπτά
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Αρτεμις, πώς είναι να γράφεις την πιο ωραία σειρά της χρονιάς;

Η Άρτεμις Γρύμπλα είναι ηθοποιός και την έχεις δει πολλές φορές στην τηλεόραση και το θέατρο. Όμως έχει και άλλα ταλέντα. Να σκηνοθετεί και να γράφει. Ένα από τα πρότζεκτ που την έκαναν να ξεχωρίσει αν μη τι άλλο αυτο το καλοκαίρι ήταν το "Είμαι η Τζο".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σειρά "Είμαι η Τζο"  ήρθε στη ζωή μας τον Ιούλιο και έκτοτε αναφέρεται πάντα στις προτάσεις που κάνει η μία στην άλλη στις γυναικοπαρέες. Το σήριαλ που χτυπάει φλέβα σε ένα σωρό θέματα, γράφει η Άρτεμις Γρύμπλα μαζί με τον Παναγιώτη Χριστόπουλο, ενώ βασίζεται σε μια ιδέα της υπέροχης Ιωάννας Ασημακοπούλου. 

Πώς είναι να βλέπεις όσα γράφεις να γίνονται εικόνα; Πρέπει να είμαι συναρπαστικό!

Πράγματι είναι συναρπαστικό! Ιδιαιτέρως όταν η εικόνα είναι τόσο ιδιαίτερη και φροντισμένη, όσο το σχεδόν... φορμαλιστικό σύμπαν που έφτιαξαν ο Κωνσταντίνος Πιλάβιος, η Μαρία Παπαδοπούλου και ο Πέτρος Νούσιας. Τις πρώτες μέρες που μπήκα στο σετ, δεν το πίστευα ότι ο κόσμος της Τζο έχει πάρει τέτοιο δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχα ενθουσιαστεί, πιστεύοντας ότι αυτό θα αναδείξει στο έπακρο τους χαρακτήρες και την ιστορία. Έχει ενδιαφέρον να βλέπεις πώς ο κάθε συντελεστής και ο κάθε ηθοποιός βάζει την δική του οπτική, λίγη απ' την δική του σκέψη και ζωή, και πως αυτό μετατοπίζει την ιστορία.

Είναι βιωματικό το σενάριο; Σιγουρα έχεις κοινές εμπειρίες με την ηρωίδα!

Ας πούμε ότι το σενάριο εμπνέεται από όλα τα άτομα που έχουν βρεθεί έστω και μια φορά απέναντι στα κοινωνικά πρέπει, μην έχοντας καμία ιδέα που αρχίζουν αυτά και που τελειώνει η ιδέα που έχουν οι άλλοι για το πως θα πρέπει να ζουν.

Ε, καταλαβαίνεις, δεν μπορεί παρά αυτό να είναι βίωμα για όλες μας, μιας που είμαστε μια γενιά - αυτή των 30-40 που έρχεται αντιμέτωπη με το εξής παράδοξο: το ξέρουμε ότι δε χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν, απλώς αυτό δεν έχει γίνει ακόμα βίωμα μας, κι έτσι όταν επιλέγουμε να είμαστε «δυνατές, ανεξάρτητες» γυναίκες, ανύπανδρες, άτεκνες ή και με παιδιά (εδω ξεκινά το: "είμαστε αρκετά καλές μάνες; Μήπως δουλεύουμε πάρα πολύ και δεν αφιερώνουμε χρόνο στα παιδιά μας;") με ή χωρίς καλή δουλειά, έχουμε πρώτα να παλέψουμε με τις τύψεις μας ότι ίσως δεν ικανοποιούμε τις προσδοκίες της γενιάς που μας μεγάλωσε. Η Τζο παλεύει με όλα αυτά, και ψάχνει να βρει ποια είναι αυτά που θέλει εκείνη πραγματικά και ποια είναι επίκτητα θέλω, οικογενειακά ή κοινωνικά.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα και το σενάριο ξετυλίχτηκε έτσι; 

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου είχε μια πρώτη ιδέα για το ποια είναι η Τζο και τι αντιμετωπίζει, κι ύστερα φτιάξαμε χάρη στη Δήμητρα Κωστοπούλου από τα Ant1 studios και τον Κωνσταντίνο Πιλάβιο τον σκηνοθέτη της σειράς, μια ομάδα με τον Παναγιώτη Χριστόπουλο και ξεκινήσαμε δουλειά για να δομήσουμε την ιστορία και τα επεισόδια όπως έφτασαν σε εσάς. Κάναμε πολλά μίτινγκ, μοιραστήκαμε ιστορίες και ιδέες και καταλήξαμε στα 8 αυτά επεισόδια, τα οποία αναλάβαμε μετά να αναπτύξουμε και να γράψουμε ο Παναγιώτης κι εγώ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Artemis Grympla (@artemule)


Τι γίνεται λοιπόν τώρα; Θα συνεχιστεί η σειρά;

Τώρα λοιπόν το «Είμαι η Τζο» είναι διαθέσιμο στο Αντ1+ και περιμένει όλες τις Τζο του κόσμου να ενωθούν και να διεκδικήσουν τα θέλω τους. Όσο για το αν θα υπάρξει συνέχεια, είναι κάτι που δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή, θα το ήθελα βέβαια πολύ!

Γιατί πιστεύεις δεν επενδύουμε όπως παλιά στις κωμωδίες στην τηλεόραση;

Νομίζω ότι μεγαλύτερο βάρος έχει δοθεί σε σειρές οι οποίες μπορούν δώσουν μεγάλο όγκο επεισοδίων. Μια κωμωδία δεν μπορεί να απλωθεί σε 180 επεισόδια 45-50 λεπτών την σαιζόν, κι ίσως δεν ήταν ψηλά στην λίστα προτεραιοτήτων των καναλιών.Πάντως γίνονται κωμωδίες για την επόμενη σαιζόν, αρκετές, και ανυπομονώ να τις δω!

Αν μπορούσες να δώσεις μια συμβουλή σε όλες τις Τζο αυτού του κόσμου ποια θα ήταν;

Όλοι δίνουν συμβουλές στις Τζο αυτού του κόσμου, γιατί όλοι έχουν άποψη για την ζωή τους, η αλήθεια μάλλον είναι ότι εκείνες ξέρουν μόνες τους, καλύτερα. Εγώ θα δώσω μια ευχή : μακάρι να απαλλαγείτε εγκαίρως από ό,τι δεν σας ταιριάζει ή σας κάνει κακό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Artemis Grympla (@artemule)

Επηρεάζεται η σχέση που είχε η Τζο με τη μητέρα της ο τρόπος που έβλεπε τους γύρω της;

Στο ταξίδι επαναπροσδιορισμού που αποφασίζει να κάνει η Τζο, σίγουρα έρχεται αντιμέτωπη με το να καταλάβει ποια ειναι τα δικά της πραγματικά θέλω και ποια είναι τα θέλω που της έχουν επιβληθεί μέσα από το πως βλέπει τον κόσμο η μαμά της, της οποίας ο χαρακτήρας στην πραγματικότητα συμπυκνώνει όλο τον «ελληνικό» τρόπο σκέψης γύρω από όσα θα πρέπει να έχει κάνει μια γυναίκα στην ηλικία της Τζο. Νομίζω λοιπόν πως η σχέση τους επηρεάζει κυρίως τον τρόπο που η Τζο βλέπει τον εαυτό της.

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;

Από αρχές Νοέμβρη θα παίζουμε με την Λίλα Μπακλέση στην «Δάφνη» της Rafella Marcus, ένα νέο έργο που παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, το οποίο σκηνοθετούμε με τη Λίλα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή.

Πού συχνάζεις στην Αθήνα;

Αγαπώ πολύ το Warehouse στα Εξάρχεια και στην Πλατεία Μητροπόλεως, το Minu στου Ψυρρή και το Β327 στο Γκάζι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Artemis Grympla (@artemule)

Ποια είναι η «Τζο»;

H Τζο είναι 38 ετών, single, προσπαθεί συνεχώς να χάσει κιλά και να είναι τέλεια σε όλα. Η μαμά της δεν παραλείπει να της υπενθυμίζει συνεχώς ότι πρέπει να παντρευτεί ή, έστω, να κάνει ένα παιδί, η αδερφή της την πρήζει να γίνει πιο δυναμική, και οι φίλοι της ναι µεν τη στηρίζουν, αλλά δεν την καταλαβαίνουν. Στα γκομενικά της επικρατεί χάος και όταν ο μεγάλος της έρωτας της δίνει την χαριστική βολή, αποφασίζει να τους γράψει όλους και να απολαύσει τη ζωή της όπως θέλει εκείνη. Η Τζο έχει βαρεθεί την κριτική και τις ταμπέλες που της κρεμάνε οι γύρω της. Στην πραγματικότητα, αγαπάει τον εαυτό της όπως είναι και παίρνει τη ζωή στα χέρια της με αυτοπεποίθηση, αδιαφορώντας για τα «πρέπει» που επιβάλλει στις γυναίκες η κοινωνία και φωνάζοντας σε όλους «Είμαι η Τζο! Θα σέβεστε!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
20 / position1: 314 / position2: 733
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb