ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 δωρεάν τρόποι να ενισχύσεις την ψυχική σου υγεία

Είναι όλοι αποτελεσματικοί!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
5 δωρεάν τρόποι να ενισχύσεις την ψυχική σου υγεία
Pexels

Σε αυτόν τον κόσμο που όλα κινούνται με γρήγορο ρυθμό, μπορεί συχνά να βάλουμε τις ανάγκες μας τελευταίες σε προτεραιότητα, κάνοντας την αυτοφροντίδα ανταμοιβή, παρά ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν σκεφτόμαστε να φροντίσουμε την ψυχική μας υγεία, ενώ η ψυχοθεραπεία είναι μια εξαιρετική επιλογή, μερικές φορές ο τραπεζικός μας λογαριασμός δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την επιλογή.

Εδώ θα βρεις 5 εντελώς δωρεάν τρόπους να τονώσεις το μυαλό και το πνεύμα σου και να ενισχύσεις την ψυχική σου υγεία.

Ημερολόγιο ευγνωμοσύνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ημερολόγιο ευγνωμοσύνης είναι μια απλή αλλά ισχυρή πρακτική που περιλαμβάνει την καταγραφή πραγμάτων για τα οποία είμαστε ευγνώμονες κάθε μέρα. Αυτή η πράξη προβληματισμού μετατοπίζει την εστίασή μας από τα πράγματα που μπορεί να μας λείπουν, στην αφθονία των πραγμάτων για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στη ζωή μας.

Ενσυνείδητη Αναπνοή

Η ενσυνείδητη αναπνοή βρίσκεται στο επίκεντρο των πρακτικών ενσυνειδητότητας. Όταν αφιερώνουμε μια στιγμή για να εστιάσουμε στην αναπνοή μας, μένουμε στην παρούσα στιγμή και αφήνουμε για λίγο τις ανησυχίες για το παρελθόν ή το μέλλον. Αυτή η άσκηση μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσεις από το άγχος, να βελτιώσεις τη συγκέντρωση και να ενισχύσεις την αίσθηση της εσωτερικής γαλήνης.

Σύνδεση με τη φύση

Το να περνάς χρόνο στη φύση προσφέρει μια βαθιά αίσθηση αναζωογόνησης. Η ομορφιά και η ηρεμία του φυσικού κόσμου μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα κορτιζόλης (την ορμόνη του στρες) και να ανεβάσουν τη διάθεσή μας. Και τα δύο πράγματα που μπορούν να ενισχύσουν την ψυχική μας υγεία.

Στιγμές Διαλογισμού

Ο διαλογισμός είναι μια πρακτική που εκπαιδεύει το μυαλό μας να είναι στο παρόν. Μπορεί να μειώσει το άγχος, να βελτιώσει την εστίαση και να προάγει τη συναισθηματική σταθερότητα.

Δημιουργική Έκφραση

Η ενασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και να εκφράσουμε συναισθήματα που μπορεί να μη μεταδίδουν σωστά οι λέξεις. Είτε γράφεις σε ένα περιοδικό, είτε σχεδιάζεις, ζωγραφίζεις ή φτιάχνεις κοσμήματα, η διαδικασία μπορεί να είναι εξαιρετικά θεραπευτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 197 / position2: 520
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb