ΜΑΛΛΙΑ

Tο χτένισμα που μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου

Ξέρεις ποιο είναι;
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Tο χτένισμα που μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου
fixthephoto.com/ Pinterest

Τα μαλλιά μας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να παραμένουν υγιή. Ωστόσο, πανεύκολα μπορεί να αρχίσουν να σπάνε ακόμα κι από καθημερινές συνήθειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χτένισμα που μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σου

Το καλοκαίρι η ζέστη δεν βοηθά ώστε να έχουμε τα μαλλιά μας κάτω. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορεί να τα πιάνουμε. Υπάρχουν πολλά ωραία χτενίσματα που εκτός από την ζέστη, τα δοκιμάζουμε και για αλλαγή. Το πιο απλό, καθημερινό, όμως, είναι η αλογοουρά.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η πολύ σφιχτή αλογοουρά κάνει πολύ κακό στα μαλλιά. Ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμα και σε αλωπεκία. Οι σφιχτές αλογοουρές μπορούν να προκαλέσουν τόσο κίνδυνο των τριχοθυλακίων από το επαναλαμβανόμενο τράβηγμα. «Πολλά χτενίσματα μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση. Ωστόσο, τα κυριότερα είναι οι σφιχτές αλογοουρές και οι κότσοι, οι σφιχτές πλεξούδες και οι εξτένσιονς», δήλωσε στο Metro ο ανώτερος χειρουργός μεταμόσχευσης μαλλιών Dr. Daniel Ness.

Με αυτά τα χτενίσματα, τραβάμε τα μαλλιά συνεχώς απευθείας από τη ρίζα, προκαλώντας βλάβη στο θύλακα. Το αποτέλεσμα μπορεί να οδηγήσει και σε μη ανάπτυξη της τρίχας εκ νέου. Γι’ αυτό, όσο γίνεται θα πρέπει να μην τραβάς τα μαλλιά σου και να μην τα δένεις πολύ σφιχτά με λαστιχάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb