SKIN CARE

Ρετινόλη: Αν τη φοβάσαι δες τις φυσικές εναλλακτικές της

Δες τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Ρετινόλη: Αν τη φοβάσαι δες τις φυσικές εναλλακτικές της
nordstorm/ Pinterest

Η ρετινόλη, είναι πλέον από τα πιο δημοφιλή συστατικά του skincare όσον αφορά στην αντιγήρανση και όχι μόνο. Οι εταιρείες λανσάρουν αρκετά προϊόντα βασισμένα σε αυτήν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, αρκετές φοβούνται να χρησιμοποιήσουν τη ρετινόλη και να την βάλουν στη ρουτίνα τους. Εννοείται, το καλύτερο είναι να συμβουλευτείς κάποιον δερματολόγο ή αισθητικό, ώστε να σε κατατοπίσει και να σε βοηθήσει. 

Η ρετινόλη, είναι παράγωγο της βιταμίνης Α. Όλα τα ρετινοεϊδή, έχουν ισχυρές ιδιότητες, αλλά μπορεί να προκαλέσουν και παρενέργειες αν δεν χρησιμοποιθούν όπως πρέπει. Για να αποφύγεις τον ερεθισμό, υπάρχουν άλλα φυσικά εναλλακτικά συστατικά. 

Τα εναλλακτικά συστατικά της ρετινόλης

Τα εναλλακτικά συστατικά, έχουν παρόμοια δράση. Ένα από τα βασικότερα, είναι το bakuchiol. Το Bakuchiol είναι φυτικής προέλευσης και, όπως η ρετινόλη, διεγείρει το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Έτσι το δέρμα παραμένει σφριγηλό. 

Ενώ το bakuchiol μπορεί να είναι το πιο γνωστό από τα ρετινοειδή εναλλακτικά φυτικά εκχυλίσματα, δεν είναι το μόνο. Υπάρχουν και άλλα έλαια από βότανα, όπως τα έλαια από ροδοπέταλα και από σπόρους καρότου, που λέγεται ότι βοηθούν με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή, προωθούν την κυτταρική αναγέννηση και θρέφουν το δέρμα ώστε να είναι λείο και υγιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb