WELLNESS

3 Tips που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι πιο καλά

Η ρουτίνα που θα σε βάλει σε καλό mood
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
3 Tips που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι πιο καλά
Stylecraze / Pinterest

Η προετοιμασία του ύπνου μπορεί να μην είναι για όλες η ίδια, αλλά έχει αρκετα κοινά. Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που έχουν πολλές από εμάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδέχεται να βλέπεις τηλεόραση και να αρχίζουν να κλείνουν τα μάτια σου. Αν είναι κάπως έτσι, οι ειδικοί δεν χαίρονται και πάρα πολύ. Μπορείς να έχεις ακούσει ξανά, ότι υπάρχουν συνήθειες που δεν βοηθούν στο να κοιμόμαστε καλύτερα. Θα το καταλάβεις και από το γεγονός ότι μπορεί το πρωί να αισθάνεσαι πολύ κουρασμένη.

Δες τα tips των ειδικών για να έχεις καλύτερο ύπνο:

Κόκκινο Φως

Γνωρίζεις ότι η μπλε ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά και τους υπολογιστές, μπορεί να σου κάνει κακό πριν τον ύπνο. Λέγεται ότι εμποδίζει την παραγωγή μελατονίνης. Ωστόσο, ερευνητές λένες ότι τα μήκη κύματος του κόκκινου φωτός μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση της παραγωγής μελατονίνης και να διευκολύνουν την αδράνεια του ύπνου το επόμενο πρωί.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο, βοηθά σε πάνω από 300 λειτουργίες του σώματος. Αλλά, το βασικότερο είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στη νυχτερινή ρουτίνα. Αυτό γιατί βοηθά να καταπραϋνθεί το νευρικό σύστημα και οι μύες, με αποτέλεσμα πιο ξεκούραστο ύπνο.

Συσκευές

Όπως αναφέραμε, οι οθόνες δεν κάνουν καλό στον ύπνο. Επιστήμονες λένε να αφήσουμε μακριά το κινητό μας το βράδυ, το ίδιο και το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb