THINK

Δε μπορούσε να βρει δουλειά ως δασκάλα, κι έτσι έφτιαξε το δικό της σχολείο

«Κάνε συνηθισμένα πράγματα με έναν ασυνήθιστο τρόπο»
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δε μπορούσε να βρει δουλειά ως δασκάλα, κι έτσι έφτιαξε το δικό της σχολείο
collage

«Κάνε συνηθισμένα πράγματα με έναν ασυνήθιστο τρόπο» - Επίμονη καθώς ήταν, αρνήθηκε να αφήσει το όνειρό της να πεθάνει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πατέρας της ήταν ιεροκήρυκας. Η μητέρα της δίδασκε σε Κυριακάτικο σχολείο. Όταν η Nannie Helen Burroughs γεννήθηκε το 1879, η οικογένεια ζούσε στο Orange της Βιρτζίνια.

Λίγο μετά τη γέννηση της Nannie, ο πατέρας της πέθανε. Η μητέρα της Nannie, που τώρα μεγαλώνει την κόρη της ως μόνος γονέας, μετακόμισε με τη Nannie στην Ουάσιγκτον αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες.

Εκεί η Nannie πήγε στο σχολείο, και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, έψαξε για δουλειά ως δασκάλα. Μη μπορώντας να βρει δουλειά, πέρασε πάνω από μια δεκαετία δουλεύοντας ως γραμματέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά επίμονη καθώς ήταν, αρνήθηκε να αφήσει το όνειρό της να πεθάνει! Μάζεψε χρήματα και άνοιξε ένα σχολείο, το Εθνικό Σχολείο Εκπαίδευσης Γυναικών και Κοριτσιών στην Ουάσιγκτον το 1909, με σκοπό να βοηθήσει τις μαύρες γυναίκες να επιτύχουν οικονομική ανεξαρτησία και να βοηθήσουν αυτό που ονόμαζε «ανύψωση της φυλής».

«Η εξειδικευμένη εκπαίδευση ανταποκρίνεται στις σαφείς απαιτήσεις στον κόσμο του σήμερα. Δίνει στην απόφοιτη ειδικό πλεονέκτημα έναντι αυτών που έχουν μόνο γενική εκπαίδευση. Της είναι λιγότερο δύσκολο να εξασφαλίσει δουλειά και να προχωρήσει στον τομέα της. Αναπτύσσει την εργασιακή ασφάλεια» αφού όπως έλετε «η μεγαλύτερη επαγγελματική κατηγορία για τις μαύρες εργάτριες ήταν η οικιακή υπηρεσία».

«Κάνε συνηθισμένα πράγματα με έναν ασυνήθιστο τρόπο». Αυτή η γυναίκα ήταν πρότυπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 174 / position2: 569
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb