ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αυτά είναι τα μυστικά για να είσαι ευτυχισμένος σύμφωνα με τους Γάλλους

Ποια είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τον τρόπο που ζουν οι Γάλλοι;
Γράφει η MATINA KONTOY
Αυτά είναι τα μυστικά για να είσαι ευτυχισμένος σύμφωνα με τους Γάλλους
Φωτ. αρχείου / envato

Joie de vivre ή αλλιώς «η χαρά της ζωής». Έχεις ακούσει αυτή τη φράση; Αυτό είναι το μυστικό των Γάλλων για την ευτυχία! Αυτή η φράση σύμφωνα με τη γαλλική κουλτούρα χρησιμοποιείται για να τονίσει τη χαρά που νιώθουν οι Γάλλοι στην απλή καθημερινότητά τους: την ώρα του φαγητού, την ώρα της βόλτας, την ώρα της συζήτησης με ένα αγαπημένο πρόσωπο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι κάνουν, λοιπόν, οι Γάλλοι για να καλλιεργήσουν το joie de vivre:

Βρίσκουν ευχαρίστηση στην καθημερινότητά τους

Η καθημερινότητα των Γάλλων περιλαμβάνει την τέχνη του flânerie (βόλτα ή περιπλάνηση). Παράλληλα η εργασιακή κουλτούρα της Γαλλίας τους βοηθά να βρίσκουν χρόνο αδράνειας. Οι Γάλλοι εργαζόμενοι λαμβάνουν πέντε εβδομάδες διακοπών με αμοιβή, συν τις 11 εθνικές αργίες. Το 2017, τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος που επέτρεπε στους υπαλλήλους να αποσυνδεθούν από τα email εκτός ωραρίου εργασίας.

Χτίζουν σχέσεις μέσω του φαγητού 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Γαλλία, το μέρος που αγοράζουν το φαγητό τους έχει τόση σημασία όσο και το ίδιο το φαγητό. Έτσι, γνωρίζοντας και προσωπικά πχ τον τυροκόμο της γειτονιάς τους, αποκτούν σχέσεις μαζί του, κάτι το οποίο τους επιτρέπει να δοκιμάζουν ό,τι θέλουν από το μαγαζί του.  Επίσης, συγκεντρώνονται μεταξύ τους τακτικά και συχνά δειπνούν με την οικογένεια και τους φίλους γύρω από το τραπέζι. Τα γεύματα του Σαββατοκύριακου είναι πολύ μεγάλα. Το 2010, η UNESCO αναγνώρισε το γαλλικό γεύμα ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας».

Γιορτάζουν και προστατεύουν τις τέχνες

Η Γαλλία προστατεύει μουσικούς, σινεφίλ, συγγραφείς, ζωγράφους και άλλους. Αυτοί οι επαγγελματίες εργάζονται έναν συγκεκριμένο αριθμό ωρών ετησίως και η κυβέρνηση τους πληρώνει έναν μισθό για το υπόλοιπο διάστημα, ώστε να έχουν χρόνο να δημιουργήσουν.

Νιώθουν όμορφα με τον εαυτό τους 

Οι Γάλλοι απολαμβάνουν να φροντίζουν τον εαυτό τους, προσέχοντάς τον τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Σε σημείο να απολαμβάνουν αυτή τη φροντίδα, χωρίς υπερβολές και εμμονές. Αυτό τους βοηθάει να έχουν μία θετική εικόνα για τον εαυτό τους και να τον αγαπούν ουσιαστικά σε όλες του τις εκφάνσεις.

Δε χρησιμοποιούν τη φράση «ένοχη ευχαρίστηση»

Plaisir («ευχαρίστηση») είναι μια λέξη που ακούει ή χρησιμοποιεί κάθε μέρα. Οι Γάλλοι ακολουθούν μια αρχή: Αν κάτι δεν τους ευχαριστεί, δεν πρόκειται να το κάνουν. Και αν κάτι τους φέρνει ευχαρίστηση, σίγουρα δε θα αισθάνονται ενοχή που το απολαμβάνουν.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 141 / position2: 596
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb