Τζέιν Μπίρκιν: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών

Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι

Δημοσίευση ΙΟΥΛ 16, 2023
Τζέιν Μπίρκιν: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών

Η Βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Τζέιν Μπίρκιν πέθανε σε ηλικία 76 ετών, όπως ανέφεραν σήμερα η εφημερίδα Le Parisien και το τηλεοπτικό δίκτυο BFM επικαλούμενα πρόσωπα του στενού της κύκλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail αναφέρουν ότι ο φροντιστής της τη βρήκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι. Τα αίτια του θανάτου της παραμένουν άγνωστα προς το παρόν.

Η υγεία της έγινε πρωτοσέλιδο το 2002, όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία. Μετά από πολλά φλογερά, νεανικά χρόνια υπερβολής, περιέγραψε λεπτομερώς τη σχέση της με το αλκοόλ - και πώς την άλλαξε ο καρκίνος της - πριν από μερικά χρόνια.

Η Μπίρκιν ενέπνευσε τη δημιουργία της τσάντας Birkin από τον οίκο Hermès

Η κληρονομιά της Birkin περιλαμβάνει το όνομα πίσω από την εμβληματική τσάντα Hermés Birkin, η οποία δημιουργήθηκε το 1983.

Η τσάντα Birkin έγινε γρήγορα σύμβολο πλούτου και αποκλειστικότητας λόγω της υψηλής τιμής της και των υποτιθέμενων μακρών λιστών αναμονής. Μία Birkin είναι ένα δημοφιλές αντικείμενο στους συλλέκτες τσαντών και κάποτε θεωρούνταν η σπανιότερη τσάντα στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1984, ο διευθύνων σύμβουλος της Hermès Jean-Louis Dumas καθόταν δίπλα στην Jane Birkin σε μια πτήση από το Παρίσι στο Λονδίνο. Η Birkin είχε μόλις τοποθετήσει την ψάθινη ταξιδιωτική της τσάντα στο ντουλαπάκι πάνω από το κάθισμά της, αλλά το περιεχόμενό της έπεσε στο πάτωμα, με την ίδια να τρέχει να το μαζέψει. Η Birkin εξήγησε στον Dumas ότι ήταν δύσκολο να βρει μια δερμάτινη τσάντα του Σαββατοκύριακου που της άρεσε.

Ο Dumas πήρε αυτή τη συνάντηση ως έμπνευση για να δημιουργήσει μια μαλακή μαύρη δερμάτινη τσάντα, βασισμένη σε ένα προηγούμενο σχέδιο, την Haut à Courroies, που είχε δημιουργήσει ο Hermès γύρω στο 1900.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
4 / position1: 173 / position2: 991
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb