Low cost επιλογές για τα Απογεύματα του καλοκαιριού


Low cost επιλογές για τα Απογεύματα του καλοκαιριού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθήνα, Ιούλιος και ζέστη! Συνδυασμός που δεν ακούγεται και πολύ ελκυστικός. Υπάρχουν όμως επιλογές για να περάσεις καλά αυτό το μήνα στην πόλη, χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Γι’ αυτό λοιπόν ετοιμάσου, κράτα σημειώσεις και ξεκίνα να ανακαλύψεις μέρη και εκδηλώσεις που μπορείς να επισκεφθείς, είτε μόν@ είτε με παρέα.


1. Δραστηριότητες στο ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και φέτος, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσφέρει μια πλειάδα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στους χώρους του, και μάλιστα εντελώς δωρεάν! Ξεναγήσεις στους χώρους του ΚΠΙΣΝ, Χορογραφημένα Συντριβάνια στο Κανάλι, Μαθήματα Pilates, Yoga στο Πάρκο, Συμβουλές Άσκησης από καθηγητές φυσικής αγωγής, Εκθέσεις όπως η έκθεση “The NEST Collective, Return to Sender” στην Εσπλανάδα, Football-Basketball-Mini Volley στον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών, DJ Sets στον Φάρο, Συναυλίες, Προβολές Ταινιών, Μαθήματα Tai Chi και δεκάδες ακόμα εκδηλώσεις σας περιμένουν να τις απολαύσετε!


2. Βόλτα στα Αναφιώτικα


Η αγαπημένη Πλάκα είναι διαχρονικός προορισμός στο κέντρο της Αθήνας-και όχι μόνο για τουρίστες. Πάρτε στο χέρι τη μπύρα και το αναψυκτικό σας, περπατήστε στα Αναφιώτικα και ανακαλύψτε ταλαντούχους πλανόδιους μουσικούς! Περιπλανηθείτε στα σοκάκια, καθίστε στα σκαλιά και στα παγκάκια και απολαύστε ήχους και χρώματα της πόλης!

3. Εκδηλώσεις του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) για 2η συνεχή χρονιά μετατρέπει από 1η Ιουλίου έως και 4 Αυγούστου την Αθήνα σε μία μεγάλη σκηνή με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στο πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα εκτυλιχθεί στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, με ελεύθερη είσοδο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή 2023», κοινό και καλλιτέχνες δίνουν ραντεβού στα παρακάτω σημεία της πόλης:
Στα Θέατρα Κολωνού και Γκράβας, στα πάρκα «Μίκης Θεοδωράκης» και Λογγίνου και στις πλατείες Ελευθερίας (Κουμουνδούρου), Αγίου Παύλου, Δεξαμενής, Σανταρόζα, Πλυτά, Μεσολογγίου, Φιλοπάππου, Θυμαρακίων, Ναθαναήλ, Λαμπρινής, Παπαδιαμάντη, Αγίου Γεωργίου, Καλλιγά, Βικτωρίας, Πηνελόπης Δέλτα, Λακωνίας και Αγίου Δημητρίου.
Επίσης, στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης και την Κεντρική Βιβλιοθήκη στον σταθμό Λαρίσης, στον Λόφο Λαμπράκη, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, καθώς και στα γήπεδα Κονίστρας στα Πετράλωνα και Ελληνορώσων.

12 highlights του «Όλη η Αθήνα μια σκηνή»

- «Το Tango της Ζωής» με τη Ζωή Τηγανούρια στο θέατρο Γκράβας, 14/7

Η συνθέτης και σολίστ ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει ένα μουσικό οδοιπορικό της 20ετούς καλλιτεχνικής της διαδρομής, μέσα από τις συνθέσεις, τα τραγούδια και τις διασκευές της. Ερμηνεύουν: Άννα Κατσούλη και Άννα Μπιλιλή.

- «Εκείνος & Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά στο Θέατρο Κολωνού, 16/7

Μια «αναρχική» και «αλήτικη» κωμωδία με τους Γιώργο Κωνσταντίνου και Αλέξανδρο Ρήγα.

- Οι εκρηκτικοί 15-50 με τον Δημήτρη Σταρόβα στην Πλατεία Σανταρόζα, 18/7

Οι 1550, γνωστοί για τις εκρηκτικές ζωντανές τους εμφανίσεις και ο πολυτάλαντος Δημήτρης Σταρόβας, σε μία μοναδική βραδιά στο κέντρο της πόλης.

- Μπέσσυ Αργυράκη στην Πλατεία Ναθαναήλ, 19/7

Ένα μουσικό πάρτι με την Μπέσσυ Αργυράκη. Μαζί της ο Τόλης Παπαδημητρίου.

- Κώστας Λειβαδάς και Ανδριάνα Μπάμπαλη στη Φωκίωνος Νέγρη, 20/7

Ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη έρχονται στην Κυψέλη με τα πιο αγαπημένα τραγούδια.

- Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και quinteto TANGartO, Θέατρο Κολωνού, 22/7

«TANGO επί Κολωνώ». Τα έγχορδα της Συμφωνικής Ορχήστρας συμπράττουν με το quinteto TANGartO σε ένα ξεχωριστό Concerto grosso. Μαζί τους θα τραγουδήσει η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και θα χορέψουν οι Ευτυχία Τσιαμούρα, Μιχάλης Σουβλέρης, Κατερίνα Σκουτέλη και Ariel Perez. Μουσική διεύθυνση: Κωνσταντίνος Τερζάκης.

- Γιώργης Χριστοδούλου στην Πλατεία Καλλιγά, 25/7

Ο «Ζωολογικός Ήχος» είναι μια μουσική παράσταση του Γιώργη Χριστοδούλου για όλη την οικογένεια, με τα ωραιότερα παιδικά τραγούδια που έχουν γραφτεί για ζώα.

- Ελένη Πέτα στην Πλατεία Μεσολογγίου, 26/7

Γνώριμα κομμάτια από την προσωπική της δισκογραφία, σε καινούργιο «περιβάλλον» ενώνονται και ταξιδεύουν σε προορισμούς γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα. Μαζί της δύο σπουδαίοι σολίστες της κιθάρας, ο Γιώργος Λιμάκης και ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

- Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Μηλιώκας, στο Γήπεδο Ελληνορώσων, 27/7

Οι τέσσερις θρύλοι της ροκ έρχονται στο γήπεδο Ελληνορώσων εφ’ όλης της ύλης. Τέσσερις κυνηγοί του «ονείρου» της ροκ μουσικής ακολουθούν ήχους της και ξεσηκώνουν τα πλήθη.

- Νεκτάριος Σφυράκης στο Λόφο Λαμπράκη, 29/7

“On The Road Again”. Ένα ταξίδι στη διεθνή και εγχώρια ροκ σκηνή. Συμμετέχει το συγκρότημα ROCK ALARM.

- «Η Κιβωτός του Νώε ταξιδεύει με τον Καραγκιόζη» με τον Θανάση Βισκαδουράκη στο Θέατρο Γκράβας, 30/7

Θεατρική διαδραστική, μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια, με πρωταγωνιστές τον Θανάση Βισκαδουράκη στο ρόλο του Νώε και τον Καραγκιόζη της Οικογένειας Σπυρόπουλου στον μπερντέ.

- “Tango Greco” στην Πλατεία Βικτωρίας, 31/7 & στο Πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης», 4/8

Μία μουσικοχορευτική παράσταση που υπόσχεται να μάς παρασύρει στους μεθυστικούς ρυθμούς του tango, με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων – Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα. Ερμηνεύουν: Άννα Ματσούκα, Μπάμπης Τσέρτος, Κωνσταντίνος Τζέμος και Χρήστος Αμβράζης. Μουσική Διεύθυνση: Απόλλων Κουσκουμβεκάκης.


4. Vinyl hunting στο κέντρο της Αθήνας


Οι λάτρεις της μουσικής και ιδιαίτερα του βινυλίου, μπορείτε να αφιερώσετε μια ή περισσότερες μέρες για τον εντοπισμό “θησαυρών” στο κέντρο της Αθήνας! Μια βόλτα στο Μοναστηράκι, στο Θησείο και την Πλάκα μπορεί να αποδειχθεί η καλύτερη επιλογή, αφού μπορείτε να βρείτε πολλά μέρη και εκατοντάδες δίσκους, κυρίως μεταχειρισμένους. Mια στάση στο Discobole στη Χ. Τρικούπη στα Εξάρχεια είναι επιβεβλημένη! Εδώ θα κάνετε ένα -μουσικό- ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα ράφια του ιστορικού δισκάδικου τα οποία φιλοξενούν χιλιάδες δίσκους βινυλίου, παλιούς αλλά και όλες τις τελευταίες κυκλοφορίες. Μπορείτε επίσης να κάνετε εξαιρετικές αναζητήσεις και συζητήσεις με τους υπεύθυνους του καταστήματος, οι οποίοι με τις γνώσεις και τις προτάσεις τους θα σας βοηθήσουν σε ό,τι ψάχνετε.


5. Μπανάκι σε μία μία μη οργανωμένη παραλία


Έχεις βαρεθεί την πολυκοσμία στις παραλίες της Αττικής; Σε ενοχλεί η δυνατή μουσική, οι πολλές ξαπλώστρες και ο χαμός στα beach bars; Σε απόσταση μιας ώρας από την Αθήνα, μπορείς να βρεις 6 ήσυχες παραλίες, μακριά από την βαβούρα και τη φασαρία των οργανωμένων πλαζ.


Μικρό Πήλιο

Όχι, δεν βρίσκεται στο Πήλιο αλλά βρίσκεται “κρυμμένη” σε μια γωνιά της Αττικής! Με το που θα φτάσεις στη συγκεκριμένη παραλία βλέπεις ότι τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, βλέπεις φαράγγι, βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά. Ένα σκηνικό που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τις παραλίες του Πηλίου, εξ’ ου και το όνομά της. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε με τα πόδια με canyoning στο διπλανό φαράγγι, είτε με σκάφος. Η παραλία βρίσκεται μεταξύ της Παραλίας των Αγίων Αποστόλων και της Παραλίας Βαρνάβα στην ανατολική Αττική. Αν την επιλέξεις μια φορά για το μπάνιο σου, σίγουρα θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη. Είναι μια από τις ελάχιστα γνωστές παραλίες με δύσκολη πρόσβαση που θα σε κερδίσει. Πολύ συγκρίνουν το Μικρό Πήλιο με τη διπλανή παραλία του Βαρνάβα, στην πραγματικότητα όμως, μιλάμε για μέρος ακόμα πιο εξωτικό, πιο ήσυχο και σαφώς πιο άγνωστο στο ευρύ κοινό.

Παραλία Τσίου

Μια παραλία με περίεργο όνομα και τέλεια γαλάζια νερά! Στην παραλία Τσίου, θα αισθανθείς σαν ναυαγός στην Αττική. Η παραλία βρίσκεται στο τέλος της χερσονήσου της Ποσειδωνίας. Όπως οδηγείς στην Αθηνών-Λαυρίου, θα δεις στο δεξί σου χέρι, εκεί που τελειώνει το Σούνιο και ξεκινά το Λαύριο, μία ταμπέλα που αναγράφει Ακρωτήρι. Στρίβεις και φτάνεις σε ένα αδιέξοδο το οποίο δεξιά έχει σπίτια και αριστερά θάμνους. Παρκάρεις και ακολουθείς τα αυτοσχέδια μονοπάτια ανάμεσα στους θάμνους. Όλα οδηγούν στην παραλία. Μια παραλία σαν μικρός παράδεισος, με τα βράχια να δημιουργούν φυσική σκιά. Η παραλία Τσίου είναι ιδανική για εκείνους που αναζητούν πεντακάθαρα νερά, λίγο κόσμο και ηρεμία. Μπορείς να συνδυάσεις το μπάνιο σου με μια βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Μικρό Σέσι


Περίπου 20 χιλιόμετρα από τον Μαραθώνα, και αμέσως μετά το Γραμματικό θα βρεις το Μικρό Σέσι. Ναι, υπάρχει και μεγάλο Σέσι ακριβώς δίπλα, μια παραλία μεγαλύτερη.
Το μικρό Σέσι είναι μια μικροσκοπική παραλία, με τα δέντρα να ακουμπούν σχεδόν στη θάλασσα και να προσφέρουν φυσική σκιά. Ψιλό βοτσαλάκι, πεντακάθαρα νερά αλλά και παραπάνω κόσμος τα σαββατοκύριακα, οπότε καλύτερα να οργανώσεις την επίσκεψή σου μια καθημερινή.

Παραλία Τσονίμα

Στην Κερατέα, θα βρεις την παραλία Τσονίμα, μόλις μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Είναι μια από τις πολλές ωραίες και μικρές παραλίες που θα βρεις στην Κερατέα αν έχεις την υπομονή να κάνεις μερικές στάσεις και να εξερευνείς. Στην παραλία Τσονίμα θα βρεις άμμο γεμάτη κοχύλια, ψιλό βοτσαλάκι σε μερικά σημεία και κάποια δεντράκια για σκιά. Με τη μικρή της έκταση και την γραφική της ατμόσφαιρα, η Τσονίμα αποτελεί τον τέλειο προορισμό για εκείνους που αναζητούν μια “μη συμβατική” επιλογή, μακριά από τη φασαρία και την πολυκοσμία.

Μικρή Χαμολιά


Στο δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με τη Λούτσα θα βρεις μια μικρή, κρυφή και άγνωστη στον πολύ κόσμο παραλία! Η Μικρή Χαμολιά χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η ομορφότερη κρυφή παραλία της Αττικής. Είναι ένας μικρός κόλπος με πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά που δύσκολα συναντάει κανείς στην Αττική και θυμίζει κάτι από κυκλαδίτικο νησί. Έχει βότσαλο, άμμο και -βέβαια- δεν έχει ξαπλώστρες. Τριγύρω, οι βράχοι που την περικλείουν προσφέρονται για βουτιές, δίνουν φυσική σκιά, αλλά και προστατεύουν από ισχυρούς ανέμους. Απέχει 45 χιλιόμετρα και περίπου 50′ από το κέντρο της Αθήνας μέσω Αττικής Οδού (χωρίς διόδια η απόσταση είναι λιγότερη από 40 χιλιόμετρα αλλά χρειάζεται παραπάνω χρόνο). Φτάνοντας στον οικισμό και αφού περάσετε από την κεντρική παραλία του, κατευθυνθείτε προς τα δεξιά. Σε απόσταση 500 μέτρων θα βρείτε έναν μικρό χωματόδρομο που καταλήγει στην υπέροχη Μικρή Χαμολιά.

Παραλία Άγιος Πέτρος στο Σούνιο


Ο Άγιος Πέτρος είναι η παραλία που θα κάνεις μπάνιο απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα με τον Ναό του Ποσειδώνα! Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Σούνιο και θα φτάσεις με αμάξι ή μηχανή, μέσα από μια υπέροχη παραλιακή διαδρομή. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει όχημα φτάνεις εύκολα και με το λεωφορείο των ΚΤΕΛ Αττικής που εκτελεί τη διαδρομή Αθήνα-Σούνιο. Η απόσταση από το κέντρο της Αθήνας είναι περίπου 65 χιλιόμετρα και θα φτάσεις σε περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Αφού περάσεις τα Λεγραινά και το μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή, θα δεις μια ταμπέλα η οποία γράφει Άγιος Πέτρος και θα στρίψεις δεξιά στον χωματόδρομο. Η παραλία του Αγίου Πέτρου δεν είναι οργανωμένη επομένως να είστε καλά προετοιμασμένοι. Η άμμος και το ψιλό βότσαλο βοηθούν να στρώσεις την ψάθα σου και να απολαύσεις την άνετη θέση σου ενώ διαβάζεις το βιβλίο σου και απολαμβάνεις τη θέα. Μπορείς επίσης να επισκεφθείς το Ξωκλήσι του Αγίου Πέτρου, ένα εκκλησάκι κοντά στην παραλία από το οποίο πήρε το όνομα της η παραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
50 / position1: 4 / position2: 490
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb