SKIN CARE

Προϊόντα ομορφιάς: Να γιατί πρέπει να αποφεύγεις αυτά που περιέχουν ταλκ

Γιατί θεωρείται κακό για τον οργανισμό
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Προϊόντα ομορφιάς: Να γιατί πρέπει να αποφεύγεις αυτά που περιέχουν ταλκ
Cliomakeup / Pinterest

Εδώ και πολλά χρόνια, βλέπουμε ότι το γνωστό σε όλες μας ταλκ, χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης. Αυτά μπορεί να είναι από το foundation μέχρι και το κραγιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, αρκετές βρεφικές πούδρες έχουν ενσωματώσει ταλκ στις φόρμουλες τους για να βοηθήσουν στην πρόληψη των εξανθημάτων από την πάνα. Αν και πολλά προϊόντα το περιέχουν, ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί και να γνωρίζουν κάποια ζητήματα σχετικά με αυτά τα προϊόντα.

Γιατί πρέπει να προσέχεις τα προϊόντα που περιέχουν ταλκ

Το ταλκ είναι είναι ένα φυσικό ορυκτό που αποτελείται από πυρίτιο, μαγνήσιο, οξυγόνο και υδρογόνο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη ανησυχία σχετικά με το ταλκ είναι η πιθανή έκθεσή του στον αμίαντο, το οποίο συστατικό είναι τοξικό για τον άνθρωπο. Σύμφωνα με μια μελέτη στην National Library of Medicine, μπορεί να μολυνθεί κατά τη διαδικασία εξόρυξης. 

Έτσι, αν μολυνθεί το ορυκτό, το ταλκ μπορεί να οδηγήσει και σε ασθενεια. Αυτός είναι ο λόγος που είναι καλύτερο να το αποφεύγεις από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Αυτό, γιατί τα καλλυντικά μπορεί να τα χρησιμοποιείς καθημερινά και κατά συνέπεια να εκτίθεσαι στις τυχόν μολύνσεις.

Ακόμα μια έρευνα, έχει συσχετίσει το ταλκ με τον καρκίνο των ωοθηκών. Μετά από όλα αυτά, η βιομηχανία της ομορφιάς έχει αλλάξει και τα συστατικά ελέγχονται όλο και περισσότερο. Οι vegan συνθέσεις έχουν πάρει τη θέση τους στα ράφια και αρκετές καταναλώτριες τα προτιμούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb