WELLNESS

Μύθοι για την ψωρίαση που ίσως δεν γνώριζες

Τι πιστεύει αρκετός κόσμος;
Από το NEWSROOM
Μύθοι για την ψωρίαση που ίσως δεν γνώριζες
Allure / Pinterest

Η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση ασθένειa, δεν είναι «μόνο» η ξηροδερμία που μπορεί να βλέπεις. Υπάρχουν, όμως, αρκετοί μύθοι που πιστεύει πολύς κόσμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ψωρίαση, μπορεί να εμφανιστεί πραγματικά σε οποιονδήποτε. Ξεκινά από ένα σημείο και στην συνέχεια μπορεί να εμφανιστεί σε πολλά ακόμη. Πρόκειται για συνηθισμένη δερματική πάθηση. Σύμφωνα με το το NHS,

Η ψωρίαση εμφανίζεται όταν τα κύτταρα του δέρματος αντικαθίστανται πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Δεν είναι γνωστό ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά η έρευνα δείχνει ότι προκαλείται από πρόβλημα με το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεν είναι γνωστό τι ακριβώς προκαλεί αυτό το πρόβλημα με ανοσοποιητικό σύστημα, αν και ορισμένα γονίδια και περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο.

Μύθοι που δεν γνωρίζουν αρκετοί για την ψωρίαση

Η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση ασθένειa. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ψωρίαση είναι απλώς «ξηροδερμία». Πρόκειται για μια μακροχρόνια κατάσταση που μπορεί να επιδεινωθεί προοδευτικά.

Η ψωρίαση εμφανίζεται σε πολλές μορφές. Η περιποίηση του δέρματος μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν μπορεί να θεραπεύσει.

Δεν είναι μεταδοτική ασθένειa. Πολλές φορές, τυχαίνει να νομίζει ο κόσμος ότι αν ακουμπήσει κάποιον, θα κολλήσει. Αλλά δεν είναι μεταδοτικό και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb