Γιατί να προτιμήσετε φυσικά και βιολογικά καλλυντικά;


Δημοσίευση ΙΟΥΛ 05, 2023
Γιατί να προτιμήσετε φυσικά και βιολογικά καλλυντικά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δε σας φαίνεται ότι η σήμανση "φυσικό" τώρα τελευταία εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε σαμπουάν, κρέμα προσώπου ή προϊόν μακιγιάζ; Στις συσκευασίες καλλυντικών προϊόντων απεικονίζονται διάφορα φυτά, πράσινα φύλλα ή ρίζες φυτών των οποίων το εκχύλισμα περιέχεται στο προϊόν. Τι σημαίνει όμως στην πραγματικότητα ο όρος «φυσικά καλλυντικά»; Είναι πραγματικά καλύτερα αυτά τα καλλυντικά από άλλα που περιέχουν τεχνητά συνθετικά συστατικά; Και τι σημαίνουν άλλες συντομογραφίες όπως το BIO, οργανικά ή πιστοποιημένα καλλυντικά; Ας δούμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προτιμούμε τα φυσικά καλλυντικά και τι πρέπει να προσέχετε όταν τα αγοράζετε.

Φυσικά καλλυντικά...ή όχι;

Τα φυσικά καλλυντικά έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην τόσο δύσκολη και ανταγωνιστική αγορά των καλλυντικών. Και όπως φαίνεται δικαίως καθώς φροντίζουν και περιποιούνται αποτελεσματικά την επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα προωθούν και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ο μύθος ότι θεωρούνται ακριβότερα από τα συμβατικά καλλυντικά, πλέον έχει καταρριφθεί. Το μεγάλο πλεονέκτημα των φυσικών καλλυντικών είναι ότι προσφέρουν στο δέρμα όλες τις ευεργετικές ιδιότητες και τα οφέλη που χαρίζει απλόχερα η φύση από τα παλαιά ακόμη χρόνια. Όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά καλλυντικά, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Κρέμες, προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ, οροί, σαμπουάν, μαλακτικά, αφρόλουτρα, λοσιόν σώματος, σαπούνια, αντηλιακά κλπ και αρχίζουμε να ενδιαφερόμαστε όλο και περισσότερο για τη σύνθεσή τους. Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα όσο αφορά τα φυσικά καλλυντικά;  Τα συστατικά των φυσικών καλλυντικών έχουν εξαιρετική θεραπευτική δράση, δε δημιουργούν παρενέργειες και δρουν αρμονικά με τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα τις ενισχύουν. Αναρωτηθήκατε ποτέ εάν όλα αυτά τα λάδια καρύδας, εκχυλίσματα αλόης βέρα, βούτυρο καριτέ ή βασιλικός πολτός λειτουργούν πραγματικά; Η φύση τα έχει επινοήσει όλα πολύ καλά. Και οι επιστήμονες σιγά-σιγά αλλά σίγουρα συμβιβάζονται με αυτό το γεγονός. Μερικές από τις ετικέτες που μπορεί να συναντήσετε στον κόσμο των φυσικών καλλυντικών είναι «φυσικά καλλυντικά», δηλαδή προϊόντα εμπνευσμένα από τη φύση, τα οποία μπορούν να έχουν στη σύνθεσή τους τόσο φυσικά όσο και τεχνητά συνθετικά συστατικά. Τα «BIO, πιστοποιημένα και οργανικά καλλυντικά» είναι στην πραγματικότητα συνώνυμα. Οι πρώτες ύλες σε αυτά προέρχονται συνήθως από ελεγχόμενη γεωργία, για την καλλιέργειά τους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χημικά, τα προϊόντα δεν περιέχουν αμφιλεγόμενα συστατικά και οι δοκιμές σε ζώα είναι απολύτως απαγορευμένες! Η ένδειξη «vegan» στα καλλυντικά είναι εγγύηση ότι τα προϊόντα δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης. Ούτε κατσικίσιο γάλα σε κρέμες προσώπου, ούτε τρίχες ζώων σε καλλυντικά πινέλα ούτε καν μέλι και βασιλικός πολτός. Απαγορεύονται επίσης οι δοκιμές σε ζώα. Με πολύ απλά λόγια αυτό που πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε φυσικά καλλυντικά είναι οι πιστοποιήσεις που έχει το κάθε προϊόν, καθώς στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα που στη συσκευασία τους έχουν την ένδειξη «φυτικά καλλυντικά» ή «φυσικά καλλυντικά» προσπαθώντας απλά και μόνο να προσελκύσουν πελάτες.

 Οι πιο δημοφιλείς μάρκες φυσικών καλλυντικών

Αν είστε στην αναζήτηση φυσικών καλλυντικών προσώπου, σώματος, μαλλιών στο  Parfimo.gr θα βρείτε πολλές παγκοσμίου δημοφιλείς μάρκες, όπως chanel, maybelline, caudalie, που προσφέρουν BIO, vegan και γενικά φυσικά καλλυντικά στις χαμηλότερες τιμές στην αγορά και στις παρακάτω γραμμές θα σας παρουσιάσουμε μερικές από αυτές. «Αρμονικός συνδυασμός φύσης και επιστήμης» - αυτό είναι το σύνθημα της διάσημης ισραηλινής εταιρείας φυσικών καλλυντικών από τη Νεκρά Θάλασσα AHAVA. Εκτός από φυτικά εκχυλίσματα, στα καλλυντικά αυτά θα βρείτε επίσης το επαναστατικό συστατικό Osmoter σε κάθε προϊόν περιποίησης σώματος, προσώπου και μαλλιών. Επιστημονικά δοσομετρημένο κοκτέιλ μεταλλικών στοιχείων της Νεκράς Θάλασσας, το οποίο ενυδατώνει και θρέφει τέλεια το δέρμα και τα μαλλιά. Καθαρίστε απαλά την επιδερμίδα του προσώπου σας με το AHAVA Clear Time To Clear Facial Scrub, το οποίο περιέχει 21 μέταλλα από τη Νεκρά Θάλασσα, λάσπη Νεκράς Θάλασσας και βιταμίνη Ε. Έπειτα επιλέξτε τη μάσκα προσώπου με υαλουρονικό οξύ AHAVA Hyaluronic Acid Leave-On Mask, η οποία θα προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση, λείανση και απαλότητα στο πρόσωπο σας. Τα φυσικά καλλυντικά εμφανίστηκαν και αναπτύσσονται στη Γερμανία εδώ και πολλά χρόνια και η επώνυμη εταιρεία Kneipp είναι μια από τους εξέχοντες εκπροσώπους της. Τα αποτελεσματικά προϊόντα βασισμένα σε φυτικά αποστάγματα θα σας γοητεύσουν με το υπέροχο άρωμά τους και θα δημιουργήσουν στο μπάνιο σας μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Μόλις δοκιμάσετε τα άλατα μπάνιου Kneipp Relaxing Bath Salt Lavender, Kneipp Mineral Bath Salt Right From The Heart Peony & Camellia, τους αφρούς μπάνιου Kneipp Goodbye Stress , Kneipp Good Night Bath Foam και τα έλαια μπάνιου της Kneipp όπως το Deep Relaxation Bath Oil Patchouli & Sandalwood και το σετ με διάφορα έλαια μπάνιου με αμυγδαλέλαιο, πανθενόλη, αιθέριο έλαιο πατσουλί και εκχύλισμα σανταλόξυλου Kneipp Bath Oil Set δε θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε άλλα. Άλλες δημοφιλείς μάρκες με υψηλής ποιότητας φυσικά καλλυντικά σε προσιτές τιμές, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο

.gr είναι οι γαλλικές εταιρείες καλλυντικών NUXE και L’Occitane en Provence και η ιταλική Frais Monde. Διαβάστε επίσης χρήσιμες συμβουλές ομορφιάς και περιποίησης σώματος, όπως και διάφορα make-up lifehacks στο blog μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1 / position1: 5551 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb