SKIN CARE

5 καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σου προκαλέσουν ακμή

Αλλαξε συνήθειες για να βελτιώσεις την επιδερμίδα σου!
Γράφει η MATINA KONTOY
5 καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σου προκαλέσουν ακμή
Φωτ. αρχείου / envato

Ακμή, σπυράκια, ερυθρότητα και σημάδια – είναι κάτι που σίγουρα έχει επηρεάσει πολλούς από εμάς, ανεξαρτήτως ηλικίας. Είναι γεγονός, πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να προκληθεί μια «έκρηξη ακμής», ενώ πολλές φορές η αιτία της εμφάνισής της είναι αρκετά επιφανειακή και εύκολα ανατρέψιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιες είναι οι καθημερινές συνήθειες που μπορούν να προκαλέσουν ακμή και πώς μπορείς να τους αποφύγεις;

Προϊόντα ακατάλληλα για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου

Ζούμε σε έναν digital κόσμο όπου οι επιρροές του skincare είναι άπειρες. Η απίστευτη ποικιλία προϊόντων μας ωθεί να δοκιμάζουμε πολλά και διαφορετικά προϊόντα. Για αυτό καλό είναι να φτιάξεις μία σωστή ρουτίνα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, σύμφωνη πάντα με τις συμβουλές του δερματολόγου σου.

Κακή υγιεινή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθαρίζεις συχνά την οθόνη του κινητού σου; Καθαρίζεις τα γυαλιά σου; Πλένεις επιμελώς τα πινέλα του μακιγιάζ; Μήπως χρησιμοποιείς βουρτσάκια ή σφουγγαράκια για το πλύσιμο του προσώπου σου; Όλα αυτά είναι αιτίες που μπορεί αν δημιουργήσουν ακμή!

Το πρόσωπο παράγει σμήγμα και ιδρώτα τα οποία μεταφέρονται στο κινητό όταν το ακουμπάς στο αυτί σου. Εάν στη συνέχεια δεν το καθαρίσεις, την επόμενη φορά που θα βάλεις το κινητό στο αυτί σου αυτά θα επιστρέψουν στο δέρμα σου, μαζί με τα βακτήρια που θα έχουν αναπτυχθεί. Για αυτό φρόντισε να καθαρίζεις συχνά την οθόνη σου και βεβαίως να μιλάς στο κινητό με  hands - free ή bluetooth.

Τα γυαλιά αποτελούν πρόσθετη ευκαιρία για σπυράκια στη μύτη, αν δεν τα καθαρίζεις καθημερινά. Και αυτό γιατί διευκολύνουν τη συσσώρευση σμήγματος, νεκρών κυττάρων και βρωμιάς στο δέρμα, και φράζουν τους πόρους στα σημεία της μύτης που ακουμπούν. Για να αποφύγεις αυτό τον κίνδυνο, ζήτησε από τον οπτικό σου ειδικά καθαριστικά μαντηλάκια για τον σκελετό των γυαλιών σου και φρόντισε να έχεις πάντα στην τσάντα σου.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Δερματολογίας, κάποια βακτήρια παραμένουν στα πινέλα σας και η συνιστάμενη συχνότητα πλυσίματος είναι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με ήπιο σαπούνι καθαρισμού.



Κατανάλωση πρωτεινούχων σκευασμάτων

Τα shake πρωτεΐνης περιλαμβάνουν ορό γάλακτος - που σημαίνει ότι καταναλώνεις γαλακτοκομικά. Ο ορός γάλακτος φαίνεται να είναι ένας παράγοντας που δημιουργεί έξαρση, καθώς αυξάνει την παραγωγή της ορμόνης που ονομάζεται IGF-1, η οποία διεγείρει την παραγωγή ινσουλίνης, η οποία αυξάνει την παραγωγή σμήγματος κάτι το οποίο συχνά οδηγεί στην ανάπτυξη ακμής.

 

Άγχος / στρες

Το στρες είναι ένας πολύ συχνός παράγοντας που προκαλεί ακμή, καθώς το σώμα ενεργοποιεί και απελευθερώνει ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη και τα ανδρογόνα. Αυτές οι ορμόνες αυξάνουν την παραγωγή σμήγματός και επιδεινώνουν την ακμή.

 

Ζέστη και τριβή

Ο συνδυασμός ιδρώτα, θερμότητας και τριβής, μπορεί να φράξει τους πόρους του δέρματος, προάγοντας την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν ακμή, επομένως, τα ξεσπάσματα ακμής από τον ιδρώτα είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν όταν ο ιδρώτας συνδυάζεται με την πίεση από καπέλα, ρούχα ή ιμάντες από σακίδιο. Για αυτό φρόντισε να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα μη φαγεσωρογόνα προιόντα για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου και βεβαίως να πλένεις συχνά σεντόνια, πετσέτες και μαξιλαροθήκες που αγγίζουν την επιδερμίδα σου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
13 / position1: 199 / position2: 564
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb