Vassilenas Blue Antiparos κι αυτό το καλοκαίρι!

Στη μαγευτική Αντίπαρο, ο «Βασίλαινας» συνεχίζει να κάνει πράξη την αγάπη του για την ουσία της γαστρονομίας, την οποία υπηρετεί έξοχα για πάνω από 100 χρόνια
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 14, 2023
Vassilenas Blue Antiparos κι αυτό το καλοκαίρι!

Στην καρδιά του νησιού, μακριά από τη βουή της Χώρας, το εστιατόριο Vassileneas Blue σε καλωσορίζει κι αυτό το καλοκαίρι. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρωτική: ο απέραντος ουρανός, οι λάμπες που χορεύουν στον ρυθμό των αέρηδων, η ελιά στη μέση της αυλής να ορίζει την αισθητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί, στα μαρμάρινα τραπέζια οι επισκέπτες απολαμβάνουν ένα κοσμοπολίτικο γευστικό ταξίδι: οι ξεχωριστές συνταγές, ιστορικές και νέες, μαγειρεύονται με μαεστρία κι αγάπη βασισμένες στην καλύτερη πρώτη ύλη των Κυκλάδων αλλά και στους εποχικούς θησαυρούς, έχοντας πάντα στο νου την αειφορία, τη συνολική αξιοποίησή τους (zero waste). 

Στη μαγευτική Αντίπαρο, ο «Βασίλαινας» συνεχίζει να κάνει πράξη την αγάπη του για τη φαντασία και την ουσία της γαστρονομίας, την οποία άλλωστε υπηρετεί έξοχα για περισσότερα από 100 χρόνια. Όλα μας προδιαθέτουν για την καλοκαιρινή βραδιά που ονειρευόμαστε. Η σύγχρονη ελληνική κουζίνα υπό την επιμέλεια του σεφ Μανώλη Γαρνέλη και του chef de cuisine, Βασίλη Παπαδόπουλου, πρωταγωνιστεί.

Ας ξεκινήσουμε! Η αρχή γίνεται με ψαρόσουπα από πετρόψαρα και σφυρίδα με σελινόριζα και κρόκο Κοζάνης για να συνεχίσουμε με Ελληνική σαλάτα με ντομάτες, αγγουράκια Κνωσού, χαρουποπαξίμαδα, κρίταμο, γαλομυζήθρα κι ελιές και πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, αγκινάρα, σταφύλια, φινόκιο και κατσικίσιο τυρί σαγανάκι. Το ταρτάρ τόνου, το carpaccio λαυράκι και το μαγιάτικο σεβίτσε αναδεικνύουν φίνα την ασύγκριτη πρώτη ύλη (οι ψαριές καταφθάνουν καθημερινά), ενώ η θρυλική ταραμοσαλάτα «Βασίλαινας», το παναρισμένο αβγό με πατάτα Νάξου, τρούφα, απάκι Κρήτης και το ψητό καλαμάρι με φάβα, γλυκόξινη αλμύρα, μελάνι σουπιάς, σουτζούκι Δράμας θεωρούνται από τα κλασσικά πιάτα που βρίσκουν τον χώρο τους στο Vassilenas Blue Antiparos.  

Τα κυρίως πιάτα, όπως το γιουβετσάκι γαρίδας, ο μπακαλιάρος σε κρούστα με αλιάδα, το μαγιάτικο τσιγαρέλι με μαυρομάτικα, σέσκουλα, σταφίδα και chorizo, ο τόνος χουνκιάρ μπεγιεντί, τα φρέσκα λιγκουίνι με σφυρίδα, το αρνί picanha με πλιγούρι, μελιτζάνα, harissa και σάλτσα σταφίδας με λεμόνι, τα μάγουλα μόσχου γιουβετσάκι με βολάκι Τήνου αποθεώνουν την ελληνική κουζίνα ενώ το ψάρι ημέρας με χόρτα και το κόντρα φιλέτο αποδεικνύουν τη δεινότητα της μαγειρικής ομάδας και στη σχάρα.

Η λίστα κρασιών έχει εμπλουτιστεί σε σχέση με πέρυσι και έτσι έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάζουμε περισσότερες από 170 ετικέτες ενώ ο σομελιέ μας βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας να σας προτείνει το ιδανικό ταίριασμα. Καθώς η ώρα κυλά, η ευχάριστη ατμόσφαιρα γίνεται  ακόμη πιο παρεΐστικη: οι παρέες ενώνονται, τα γέλια και οι ιστορίες μπλέκουν. Επιδόρπια, όπως το παρφέ βανίλια semifreddo και η τάρτα κόκκινων φρούτων, μοναδικά κοκτέιλ, digestifs, ένα κρασί ακόμη, εσείς επιλέγετε.

Είμαστε εδώ κι αυτό το καλοκαίρι: στην καρδιά της Αντιπάρου, στην καρδιά των Κυκλάδων, στη δική σας καρδιά αλλά και στο σπίτι: η ομάδα του Vassilenas Blue Antiparos αναλαμβάνει το μενού για ιδιωτικά καλέσματα αλλά και events που πραγματοποιούνται στην Αντίπαρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb