THINK

Η πανέμορφη σταρ των 80s που έδωσε το πρώτο της φιλί στα 11 με τον 29χρονο συμπρωταγωνιστή της

Στα 15 της κατακρίθηκε για μια άκρως σεξouaλικοποιημένη διαφήμιση μόδας που πρωταγωνίστησε!
Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ
Η πανέμορφη σταρ των 80s που έδωσε το πρώτο της φιλί στα 11 με τον 29χρονο συμπρωταγωνιστή της

Η Brooke Shields ήταν μόλις 15 ετών όταν έγινε το πρόσωπο της φημισμένης μάρκας Calvin Klein το 1980. Πρωταγωνίστησε σε πολλές προκλητικές διαφημίσεις που περιείχαν κοντινές λήψεις του σώματός της και σεξουaλικά υπονοούμενα, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις πιο αξιοσημείωτες ατάκες της, «Ξέρεις τι γίνεται μεταξύ εμού και του Calvin μου; Τίποτα."

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διαφημίσεις έλαβαν σωρεία αντιδράσεων και μάλιστα απαγορεύτηκαν σε πολλά κανάλια μετά την επισήμανση παιδικής πορνoγραφίας από ορισμένους εξοργισμένους θεατές.

Εκείνη την εποχή, η Brooke -  κατανοητό μάλλον - υπερασπίστηκε το όλο θέμα. Αλλά καθώς μεγαλώνει, γίνεται ολοένα και πιο έντονη στο να καταδικάζει τον Calvin Klein και τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης γενικά για την υπερβολική σeξουαλικότητα ...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τώρα, η Brooke σκέφτεται για άλλη μια φορά την αμφιλεγόμενη καμπάνια, παραδεχόμενη ότι πιστεύει ότι ήταν «αφελής» επειδή αγνόησε πόσο σεξουaλικό ήταν, στο ολοκαίνουργιο ντοκιμαντέρ της.

«Άδραξα την ευκαιρία γιατί έπαιζα ρόλο», λέει στο ντοκιμαντέρ, με τίτλο Pretty Baby, το οποίο κυκλοφόρησε στο Hulu φέτος.

«Έπρεπε να είμαι έξυπνη για να το κάνω», συνέχισε, μιλώντας για τη διαφήμιση στην οποία απήγγειλε το νόημα πίσω από το εμπορικό σήμα Calvin Klein.

«Δεν υπήρχε τίποτα σε μένα που να είχε ποτέ την ιδέα ότι ήταν σεξουaλικό», παραδέχτηκε για τις διαφημίσεις, πριν προσθέσει: «Αυτό είναι λίγο αφελές».

Είναι ενδιαφέρον ότι λίγες μέρες πριν από την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ, η Μπρουκ εμφανίστηκε στο The Late Show With Stephen Colbert και εξήγησε περαιτέρω πώς δεν είχε ιδέα τι σήμαιναν όλα αυτά τα σεξουaλικά υπονοούμενα του Calvin Klein.

«Κρίθηκα ως ακατάλληλη και η διαφήμιση του Calvin ήταν απλώς πορνογρaφία και πώς μπορώ να μιλήσω για κάτι που έρχεται μεταξύ εμού και του Calvin μου; Όπως η φράση,  αυτή ήταν μια φράση που χρησιμοποιούσα όλη την ώρα για τον σκύλο μου... Το άλογό μου. Ήταν σαν να μην μπαίνει τίποτα ανάμεσα σε εμένα και τον σκύλο μου ή σε μένα και τη μαμά μου», είπε.

Και αυτό είναι κάτι που η Brooke είχε προηγουμένως ξεκαθαρίσει κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του 2021 στη Vogue. «Οι παπαράτσι φώναζαν σε εμένα και τη μητέρα μου, «Πώς μπόρεσες!» θυμάται. «Μου φάνηκε τόσο γελοίο, το όλο θέμα. Παίρνουν τη μία διαφήμιση, η οποία είναι μια ρητορική ερώτηση. Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Δεν πίστευα ότι είχε να κάνει με εσώρουχα. Δεν πίστευα ότι ήταν σεξουaλικής φύσης. Θα το έλεγα για την αδερφή μου: «Κανείς δεν μπορεί να μπει ανάμεσα σε μένα και την αδερφή μου».

Λίγο μετά την πρώτη προβολή των διαφημίσεων και την οργή στη δεκαετία του '80, η Brooke έδωσε συνέντευξη στη Μπάρμπαρα Γουόλτερς - κάτι που πυροδότησε ακόμη μεγαλύτερη διαμάχη λόγω του πόσο ακατάλληλες ήταν οι προβαλλόμενες ερωτήσεις.

Η Brooke, η οποία ήταν ακόμα μόλις 15 ετών τότε, ρωτήθηκε για το σεξουaλικό της ιστορικό και το σώμα της στη διαβόητη πλέον συνέντευξη, κάτι για το οποίο αργότερα κατέληξε να μιλήσει ανοιχτά κατά. «Είναι πρακτικά εγκληματικό. Δεν είναι δημοσιογραφία», είπε κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της το 2021 στο podcast Armchair Expert του Dax Shepard.

Σε άλλο σημείο στο νέο της ντοκιμαντέρ, η Brooke σκέφτηκε τη σεξουaλικότητα σε κινηματογραφικούς ρόλους πριν από τη διαβόητη καμπάνια του Calvin Klein, όπως το Pretty Baby (1978) και το Blue Lagoon (1980).

Η Brooke ήταν μόλις 11 ετών όταν πρωταγωνίστησε στη σοβαρά αμφιλεγόμενη ταινία Pretty Baby. Απεικόνισε ένα 12χρονο κορίτσι που μεγαλώνει σε έναν οίκο ανοχής, το οποίο τελικά βρέθηκε να εμπλέκεται σε σεξουaλική εμπορία παιδιών.

Στην ταινία, η Brooke έπρεπε να φιλήσει τον συμπρωταγωνιστή της Κιθ Κάρανταϊν, ο οποίος ήταν στα 29 του εκείνη την εποχή. Αναλογιζόμενη τον ρόλο τώρα, η Brooke είπε ότι «ήθελε να κάνει τους πάντες χαρούμενους» με την ερμηνεία της.

Ομοίως, η Brooke ήταν 14 ετών όταν γύρισε το Blue Lagoon - μια άλλη σοβαρά αμφιλεγόμενη ταινία που την είδε γυμνή με τα μαλλιά της να καλύπτουν το στήθος της στις περισσότερες σκηνές. Ο συμπρωταγωνιστής και ερωτάς της στην οθόνη, ο Κρίστοφερ Άτκινς, ήταν 18 ετών εκείνη την εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
19 / position1: 149 / position2: 572
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb